nrk.no

IntenseDebate på NRKbeta

Kategorier: Det sosiale nettet,Nettjenester & NRKbeta


Vi tester ut IntenseDebate som kommentarsystem her på NRKbeta. Mer om det kommer, siden vi holder på å flytte ting over. Spørsmål og kommentarer kan dere imidlertid legge her allerede. Og gjerne teste ut de nye kule funksjonene. Det skal i hvertfall vi gjøre.

Oppdatering: Dette er en test, ok. Så test gjerne med både det ene og det andre. Listen skal ligge lavere på denne artikkelen enn vanligvis på NRKbeta.

Vær oppmerksom på at man kan style kommentarfeltet selv. Full dokumentasjon finner du her:

http://intensedebate.com/cssDocumentation

Så det kan vi få fikset til noe som ligger mer i stil med resten av NRKbeta etterhvert.

78 kommentarer

 1. Hev aldri likt utsjånaden. Rotete.

  Det er enkelt å fiksa slike problem med å laga eit sentralisert system. Men det er ikkje løysingi. Det er feil veg å gå. Sentralisering av internett er ikkje nok o me vil hava.

  I staden for å sentralisera, so hadde det vore lurt å fiksa det på grunnplanet og gjera alt det IntenseDebate gjer berre distribuert. Då vil *alle* (+internett) få noko godt ut av det. 🙂

  Svar på denne kommentaren

 2. Øyvind Solstad

  Hahahaha, som bestilt der altså, Velmont. Da kan jeg glede ditt skeptiske hjerte med at IntenseDebate er fullstendig klar over dette. Derfor syncer de alle kommentarer fortløpende mellom wp's eget system og IntenseDebate, slik at vi når som helst kan slå tilbake uten å miste noe som helst.

  Svar på denne kommentaren

  • Ueinig. wp-openid er veldig god, kva er galt med han?

   wp-openid logger deg inn på sida, det gjorde ikkje denne her. Dessutan viser han ikkje at eg er registrerte eigaren av velmont.net (og viser helder ikkje til netsida mi). So eg synast det er mykje dårlegare enn det dykk hadde fyrr. Eg ser faktisk ikkje heilt vitsen med å bruka OpenID her, dei gjer jo ikkje forskjell på deg av den grunn.

   Forstår at eg tydelegvis er einaste som meiner det då. Men sidan berre IntenseDebate-brukarar kann stemma, so er det kannhenda ikkje so rart at eg fær -3 poeng av di eg ikkje er yverdrive tilhengar av proprietære, sentraliserte og udistribuerte løysingar. 🙂

   Men dei opne distribuerte måtane må vera mykje betre enn ID for at folk skal gidda bry seg. 🙂 Men, eg er sikker på at det skjer. Det vil vera til det beste for alle (inkludert ID).

 3. Hmm. Dette kan fort bli rotete med poller og smilier all over the place.
  Men jeg liker at de fornyer seg, og med plugins kan vi kanskje endelig få oversatt saken.

  Jeg synes også det er veldig gøy å se at flere følger Budstikka i valget av IntenseDebate.
  Først tu.no, og nå nrkbeta. Jeg tror også at Edda har snust litt rundt på ID og Disqus, og det er ikke annet å gjøre enn å håpe at flere følger på ID.
  Ingen ting er bedre enn å komme til en hvilken som helst nettside i Norge og finne ut at du er logget inn og klar til å kommentere.

  Svar på denne kommentaren

  • Anders Brenna (svar til Viidar)

   Vi har oversatt det meste, men det virker ikke… 🙂

   Her er e-posten fra vår webutvikler, Asbjørn Goa:

   Nå håper vi at du følger opp, og gjør det klinkende klart at webutviklere som jobber på nettprosjekter i offentlig sektor ikke skal bruke verdifull tid og skattebetalernes penger på å tilpasse nettsidene til Internet Explorer 6.

   Disse tre linjene over ID gjør hele forskjellen:

   <!– legges i headeren på sidene –>
   <script type="text/javascript" src="tu.no/jquery-1.2.6.min.js"></script&gt;

   <!– legges rett over ID –>

   <!– inneholder tillegsbibliotek til jquery –>
   <script type="text/javascript" src="tu.no/jquery.livequery.js"></script&gt;

   <!– inneholder norske ord og utrykk ++ –>
   <script type="text/javascript" src="tu.no/id_no.js"></script&gt;

   Det er fortsatt noen ord og uttrykk som (lett?) kan oversettes. Men de viktigste på brukergrensesnittet er "fornorsket".

   Dessverre virker det ikke helt, så vi venter på en oppdatering.

  • Anders Brenna (svar til Viidar)

   Vi har oversatt det meste, men det virker ikke… 🙂

   Her er e-posten fra vår webutvikler, Asbjørn Goa:

   Disse tre linjene over ID gjør hele forskjellen:

   &lt;!– legges i headeren på sidene –>
   &lt;script type="text/javascript" src="tu.no/jquery-1.2.6.min.js">&lt;/script&gt;

   &lt;!– legges rett over ID –>

   &lt;!– inneholder tillegsbibliotek til jquery –>
   &lt;script type="text/javascript" src="tu.no/jquery.livequery.js">&lt;/script&gt;

   &lt;!– inneholder norske ord og utrykk ++ –>
   &lt;script type="text/javascript" src="tu.no/id_no.js">&lt;/script&gt;

   Det er fortsatt noen ord og uttrykk som (lett?) kan oversettes. Men de viktigste på brukergrensesnittet er "fornorsket".

   Dessverre virker det ikke helt, så vi venter på en oppdatering.

 4. Det er veldig mye å klikke på, og signe opp på, du verden her nede i kommentarfeltet, men jeg ser jo at det de som har kommentert over her ser bedre ut.
  Auto-grow-felter er fin-fint.

  Funker gravatarer som forventet?
  Må man hive seg på IntenseDebate-kjøre for å få fullt utbytte av dette?

  Svar på denne kommentaren

 5. Øyvind Solstad

  Såvidt jeg vet finnes ikke det ennå, men siden konkurrenten Disqus har dette, så vil nok IntenseDebate komme med det raskt. Akkurat som med WordPress så vil det sikkert komme norsk versjon.

  Svar på denne kommentaren

 6. Øyvind Solstad

  Rart at det vises at Marius Arnesen har postet en kommentar i sidefeltet på forsiden, men den er ikke her?

  Dessuten at det er 18 kommentarer her, mens forsiden har 20 som tall.

  Svar på denne kommentaren

 7. Kan dette gies ett litt bedre theme. Det er litt rotete?
  Ellers husker ikke tekstboksene hva jeg skreiv inn i stad, det er irriterende. Har også kommentert her nå da kommentaren aldri kom fram, submit-knappen ble til en ajax-spinner men stoppet aldri å spinne.

  Og jeg kan ikke redigere kommentaren min, da jeg ikke er en intenseDebate eller openID bruker (yahoo openID feilet, da den ikke var i versjon 2.0?).
  Denne kommentaren burde jo ha vært en edit på denne.

  Svar på denne kommentaren

 8. NRKbeta (NRK)

  Ja, det er dumt at vi mistet muligheten til å redigere kommentarer i 10 minutter, slik vi hadde med "vanlig" WordPress.

  Det er slik ting vi bare oppdager om vi tester det. Derav navnet NRKbeta.

  Etter en stund veier vi opp og ser hva vi står igjen med.

  Svar på denne kommentaren

 9. Christoffer T. Olsen

  Det er jo gøy å ha kommentarene sine på steroider, men er enig i at dette er litt rotete. Håper dere skriver noe om vurderingen av hvorfor dere valgte IntenseDebate over Disqus.

  Svar på denne kommentaren

 10. Da vi spurte fikk vi beskjed om at det kommer etterhvert, men for litt siden fikk jeg vite at Teknisk Ukeblad, med Anders Brenna i spissen, holder på å oversette det.
  Så da får vi se. Skulle ikke forundre meg om man kunne oversette det ved hjelp av plugins.

  Svar på denne kommentaren

  • John Kristian Aasen (svar til gikkogkom)

   JA til forum!!!!!!!!!!!
   ORDENTLIG FORUM! Altså phpbb eller invisionboard. Det oppfordrer og lokker mye mer til god diskusjon, da man har flere muligheter og enklere å finne fram i. Alt for mange nettside (digi.no, itavisen, vg.no osv.) har ALT for dårlige forum som bare ender med at brukere legger igjen slengkommentarer.

   diskusjon.no har den beste løsningen; synes jeg. Men avforum.no har også en løsning som fungerer sånn tålelig, selv om diskusjon.no's forum er aller best etter mine mål.

  • John Kristian Aasen (svar til Fredrik F.)

   FluxBB så ikke så ille ut det heller. Kan være med på den tanken! poenget mitt er at det må SE bra ut, og være godt organisert, men bra funksjonalitet. vg.no, digi.no og it-avisen er "mine" skrekkeksempler på hvordan ting IKKE bør se ut og fungere.

 11. Anders Brenna

  Flott at dere også tester ut IntenseDebate.

  Deres inntreden kan kanskje være puffet som får fortgang i en prosess som gir oss alle en nettdebatt som sømløst flyter på tvers av norske nettaviser, blogger, forum og andre nettdebattløsninger.

  IntenseDebate er ikke løsningen, men et verktøy vi kan bruke på veien til løsningen. Det er litt umodent i dag, men stien videre ser veldig bra ut.

  Svar på denne kommentaren

  • Even (svar til Kim)

   Jeg er litt enig i at poll og smileys er tull, men jeg synes IntenseDebate er et helt overlegent system. Det spekuleres i om det blir en fast del av senere WordPress-versjoner, og jeg tror det er sannsynlig, i og med at samme selskap står bak.

 12. John Kristian Aasen

  Når jeg virkelig begynner å se på dette… intensedebate er AKURAT det jeg ___IKKE___ vil ha.

  Som kim sier… skaper masse rot og inviterer til fjortissdebatt! Er det litt baller på Solheim & Co så forbanner de denne formen for diskusjonsforum høyt og tydelig.

  Svar på denne kommentaren

  • Øyvind Solstad (svar til John Kristian Aasen)

   Fjortisdebatt? Er det sånn debatt som du driver med nå? 😉 Seriøst: Om du ikke liker dette så vil vi gjerne vite hvorfor, ikke bare at du rakker ned på systemet eller de som evt. liker det.

   Hva er feil? Og hva er bra?
   Og er det noe vi kan justere/endre/pusse på for å få det bedre?

   Det nytter dessverre ikke å snakke om fjortisdebatt, baller og forbanning. Det blir bare usaklig og fører oss ikke nærmere en perfekt løsning.

 13. Må si meg enig at det ble litt småkaotisk i perioder lenger opp her. Nå er det vel stort sett et relativt voksent klientell som kommenterer på NRKbeta, men hjelpe oss alle hvis fjortizzene invaderer siden..:Do.0

  Svar på denne kommentaren

 14. Dette er svært interessant. Har vurdert å bruke dette på iPublish også.. Men lurer på hvordan admin panelet vil bli på så mange blogger. Noen som vet? Hver blogger må jo kunne moderere kun kommentarene på sin egen blogg.

  Svar på denne kommentaren

  • Hadde vært kjempetøft om iPublish gikk over til IntenseDebate. Vil tro det er fint gjennomførbart å implementere, men jeg tror ikke du får et "master-admin" panel til alle bloggerene. Blir vel heller at hver enkelt må registrere seg og sin blogg.

  • tornsuits (svar til Even)

   Det er dette som foreløpig har vært stopperen, vil unngå at hver blogg manuelt må regge seg. Ideelt så hadde vi bare kunne opprette en konto når vi opprettet bloggen og gi brukeren admin tilgang til sin egen blogg. Har mailet frem og tilbake med utviklerene til intensdebate i forrige mnd. Tror jeg skal ta opp tråden igjen.

 15. Kjempebra at dere endelig er over på IntenseDebate! Har brukt det selv i en god stund, og digger det. Håper flere bloggere og blogger går over til det etterhvert, det er et overlegent debattsystem.

  Svar på denne kommentaren

 16. La inn «Intense Debate» på bloggen min i dag også. Tror ting som dette faktisk kan bli med på å trekke opp antall folk som kommenterer poster. Lov å håpe i allefall :p

  Håper det kommer støtte for å selv bytte ut språket da, hadde ikke gjort noe å kunne få det til å se ut som en del av layoutet i grunn. 🙂

  Svar på denne kommentaren

  • Heming Leira (svar til gretten)

   Jeg håper og tror at et poengsystem kan få folk til å oppføre seg litt bedre med sine kommentarer…eller er det naivt?

  • Martin Rødvand (svar til Heming Leira)

   Akkurat her på NRKbeta er jo nivået på kommentarene meget bra.

   Om debattsystemet IntenseDebate er det rette for NRKbeta gjenstår ennå å se, ikke veldig imponert akkurat nå. OpenID-integrasjonen var ikke imponerende, der synes jeg wp-openid fungerer mye bedre.

 17. Jeg synes det er en fordel at man kan gi poeng til kommentarer. Sånn at hvis man får ekstremt mange kommentarer på et innlegg kan folk som er nye i debatten enkelt se highlights.

  Svar på denne kommentaren

 18. Mats Taraldsvik

  Uff, dette ble bare rotete og uoversiktlig. Litt opprydding og et godt stilark(css) trengs absolutt. Alt for mange knapper og tull som konkurrerer om oppmerksomheten. Og – usikker på om dette med forum var alvorlig ment – et forum vil gjøre terskelen for kommentering høyere. Det er nok ikke en god idé.

  Å ha stemmer er jo greit, men egentlig trenger man vel bare tommelen opp – de gode innleggene kan da bli farget med en litt lysere/mørkere tone enn resten. Vi er ikke særlig plaget av søppelinnlegg her, så tommel ned, samt status ( ant. stemmer ) er i mine øyne helt unødvendig. Det har også en tendens til å påvirke folk til å stemme samme vei – det er det jo teksten i kommentaren som skal gjøre!?!

  Svar på denne kommentaren

 19. Har det her ført meg seg noe godt? Syns WP-kommenteringen som var her var oversiktlig, fin og ikke minst funka den godt med sidepanelet. Nå irriterer jeg meg bare over at jeg må sortere etter dato og skrive navn og epost på nytt hver gang jeg kommer (fordi jeg ikke gidder å registrere meg og ikke skjønner openid fra bloggen min).
  Jeg stemmer hvertfall for å bruke noe annet 🙂

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.