nrk.no

Studentprosjekter og masteroppgaver – vi er med!

Kategorier: NRK & NRKbeta


NRK ønsker å være innovative på nett. Det er et viktig mål for oss, både for å lære og for å kunne gi det vårt publikum et interessant og underholdende tilbud.

NRKbeta er NRKs «sandkasse» for teknologi og nye medier. Vi har kalt det sandkasse fordi vi skal kunne leke med mulighetene, teste ut, feile, rette, prøve og samarbeide.

«Bil i sandkasse» av Eirik Solheim/NRKbeta.no. Dette bildet kan lastes ned her, og har en CC-lisens.

Derfor tilbyr vi å samarbeide, presentere og veilede studenter som har prosjekter som bruker ny teknologi eller nett. Det kan være prosjekter som er semesteroppgaver, masteroppgaver eller frittstående prosjekter.

Du kan kontakte oss på [email protected], eller bruke kontaktskjemaet vårt.

Hva ser vi etter?

Om vi får 200 henvendelser så sier det seg selv at vi ikke kan gjøre noe med alle. Vi må være så ærlige at vi må se en viss egenverdi i å samarbeide med de prosjektene vi velger ut. For eksempel fordi…

  • ting gjøres på en annen måte enn det vi er vant til
  • det utvikles ny teknologi eller nettfunksjonalitet som vi synes er interessant
  • vi kommer i kontakt med mennesker som vi synes er interessante
  • vi får hakeslepp
  • det ser spesielt flott ut eller vi liker stilen
  • det kommer fram kunnskap som er interessant for oss og/eller våre lesere

Jeg vet ikke om dette er hele listen, eller om alle punktene er riktige. Kanskje vi klarer å lage en mer presis punktvis liste etterhvert som vi ser hvordan dette går? Vi er NRKbeta og skal jobbe dette fram sammen med dere der ute.

Hva vi kan bidra med?

NRK er Norges desidert største mediehus. Vi når ut til flest nordmenn hver dag gjennom våre tv- og radiosendinger, våre nettsider og andre produkter (podkast, arrangementer etc.). Vi har mange svært dyktige mennesker som jobber her, folk som har kompetanse i verdensklassen innenfor sine forskjellige fag. Vi er en i en brytningstid hvor vi begynner å skjønne mye mer hvordan vi skal jobbe med nett, og vi har en stor apetitt på å lære mer.

Vi tror at fremtiden best lages sammen med dere som bruker tilbudene våre, og at samtaler og samarbeid lager bedre produkter.

Når vi inngår samarbeide med noen på slike prosjekter, får dere veiledning, svar på spørsmål. tips og motstand. Vi forventer også at dere tyner oss, er aktive og selvstendige, holder avtaler og leverer det vi er enige om.

I utgangspunktet beholder dere alle rettigheter til egne prosjekter og idéer selv. Men kommer det spesielt interessante prosjekter, så vil vi kunne tilby kontrakter og avtaler som er annerledes. Det må vi ta når og hvis det blir aktuelt.

Første prosjekt presenteres alt i dag

Om noen timer finner presentasjon av første prosjekt her på NRKbeta. Denne artikkelen oppdateres da. Og her er første prosjekt: NRKbeta samarbeider med OpenSource videoserie.

Hva mangler?

Er det noe som mangler? Hva har vi ikke tenkt på? Hva burde vært med? Og ikke minst: Hva synes eller tror du? Kommentarfeltet er som alltid åpent.

17 kommentarer

  1. Jeg leser NRK beta i Google Reader. Ikke oppdater artikkelen, lag en ny slik at RSS-feeden oppdateres…

    Dere mangler «the human aspect». Har selv ledet et par studentprosjekter med slappe, initiativløse studenter, se an folkene før dere starter samarbeid.

    Svar på denne kommentaren

  2. Øyvind Solstad (NRK)

    Bra poeng Tormod: Vi har med noe om dette:

    Vi forventer også at dere tyner oss, er aktive og selvstendige, holder avtaler og leverer det vi er enige om.

    Vi oppdaterer ofte artikler, og er det vesentlige endringer legger vi inn en kommentar om det. Og er det veldig vesentlige, poster vi en oppdatering.

    Svar på denne kommentaren

  3. Ronny-André Bendiksen

    Dere skulle vært litt tidligere ute med dette! Jeg og en klassekamerat hadde planlagt et prosjekt med NRK, men måtte la være siden det var så mye fra og til hos dere. Derfor droppet vi hele greia, og det ble et helt annet prosjekt 😛

    Svar på denne kommentaren

  4. Morten Skogly

    Urørt som jeg jobber med har gjennomfør en rekke studentsamarbeid, og det er like givende hver gang. Ofte kommer det ikke annet enn rapporter og kanskje en dummy-tjeneste ut av slike samarbeid, men det er uansett verdifulle innspill.

    I april skal vi til Arkitekthøgskolen i Oslo og forsøke å pitche Urørt ovenfor studenter som jobber med physical computing, håper vi får napp!

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.