nrk.no

Justert virkelighet i reklame

Kategori: Markedsføring


Eller hva nå enn man skal oversette «augmented reality» til… Uansett ganske festlig bruk av flash, litt regnekraft og webkamera når General Electric skal vise frem miljøvennlig energi. I form av solceller og vindmøller.

Først printer du ut et mønster på et ark.

Så klikker du deg inn på GE sin kampanjeside. Og velger «Wind Turbine» eller «Solar Energy». Med et ekstra klikk godtar du at websiden får bruke kamera på maskinen din. Så er det bare å vifte med utskriften foran skjermen.

Se videoen på NRKbeta videoDirektelink til denne videoen

Og for de som ikke syntes det er spennende nok kan de ta en titt på kildekoden og lage sin egen justerte virkelighet. For eksempel fyrverkeri.

11 kommentarer

 1. Alexander Nossum

  Veldig stilig! Også i Flash – imponerende!

  En umiddelbar idé jeg så for meg må være matematikkundervisning, der kurver og flater ofte blir vist enten som (halvdårlige) tavletegninger eller som statiske bilder fra et eller annet matteprogram. Hva med å la læreren jobbe interaktivt med flaten i en «overlappende» virkelighet og få resultatbildet på storskjerm? Tror det hadde økt forståelsen for ellers ganske komplisert matematikk – og potensielt hadde det vært en «sexy-edge» på realfag:)

  Kanskje litt off-topic, men allikevel.

  Svar på denne kommentaren

 2. Det ser ut il å være bygget på ARtoolkit. Se også ARive hvis du er er over middels interessert.
  På en workshop tidligere i år samlet arrangørene (TVERTEK ved UiB) også en liste over folk som driver med dette her til lands, se AR i Norge.

  Et av eksemplene til Microsoft i filmen vist i posten et har hakk over denne viser BMW (tror jeg) sin tilnærming til dette. Videoen er fake, men det finnes en original (som ser mye kipere ut) der AR brukes til å støtte en mekanikers håndverk i en motor. Et eksempel som jeg gjetter på at vil bli virkeliggjort, om ikke til proffe mekanikere, så til opplæring og amatører som skal fikse småting.

  Jeg har vært så heldig å få presentert ulike AR-prototyper ved et par anledninger nå, og kan ikke si annet enn at jeg gleder meg til vi ser mer av dette «ute i virkeligheten».

  Det har også vært eksperimentert med AR i fjernsyn, både i Storbritannia (Bamzooki), Japan (søk på youtube) og sikkert andre steder.

  Kom forøvrig ikke denne litt pussige og ikke helt politisk korrekte saken fra noe som ser ut som en slags presentasjon på et talk show. Her er det et slags spill som vises fram. Spillbransjen kan vi kanskje anta vil ta dette opp først? (noen vil sikkert argumentere for at de allerede ha gjort det)

  En siste ting som er spennende er hvordan dette ser ut til å slå an på mobiler, konferansen ISMAR08 var etter sigende full av prototyper for mobile enheter. Det er kanskje lettere å se for seg bruksområder på mobile enheter?

  Hvis du har en Nokia N95 kan du komme i gang ganske raskt.

  Svar på denne kommentaren

 3. Augmented Reality – En ny virkelighet!

  […] har tidligere omtalt General Electric’s kampanje som morsom bruk av AR, og det er lette å falle for fristelsen å være med på “Augmented […]

  Svar på denne kommentaren

 4. Augmented Reality « LeneLjødal

  […] er ikke noe nytt, NRK Beta hadde et blogginnlegg om dette allerede i 2009. I Norge er det nok ikke så mange som bruker AR-teknologi ennå, men noen caser er det […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.