nrk.no

Telenor selger snart iPhone

Kategorier: Gadgets & Mobil


I en minimal pressemelding skriver Telenor at de snart skal selge iPhone i Skandinavia. Det er gode nyheter for bedriftskunder som ikke har villet betale ett års avgift til Netcom for å komme seg ut av kontrakten.

Så spørs det om det kommer nye modeller før Telenor begynner å selge iPhone? Det er lang leveringstid på enkelte modeller, noe som kan skyldes både stor etterspørsel eller at Apple tømmer lagrene.

MMS – kan vi få det nå?

Med Telenor som leverandør av iPhone, kan vi kanskje håpe at vi får en løsning for MMS i Norge. Telenor Mobil har allerede i dag en løsning hvor brukerne kan se MMS-meldingene de får på Telenor Mobils nettsider. Der ligger eventuell tekst som en txt-fil, og bilder som JPEG. Det burde ikke være spesielt vanskelig for Telenor å programmere en egen app eller webside der iPhone-brukere kan både sende og motta MMS fra sin iPhone. Telenor har alt et eget API for SMS siden de tilbyr bedriftskunder en egen SMS-løsning integrert med Outlook/Exchange.

Oppdatering: Om du synes både Telenor og Netcom kan få orden på dette med MMS på iPhone, så kan du bli med i gruppen for nettopp det – «Vi som vil ha MMS på iPhone – både fra Netcom og Telenor» – på Facebook…

30 kommentarer

 1. Nomen: Ja, du skal se de får Apple til å legge til en ekstra knapp, eller gjør homescreenen djuice-vennlig, dvs. låse ikonene til egne funksjoner.

  Jeg skal slutte å være kynisk. Godt at også Telenor får solgt telefonen. Spent på prisene.

  Svar på denne kommentaren

 2. Vincent Hasselgård

  Dersom det blir MMS på iPhone blir det garantert en slik neste gang jeg bytter mobil. Og det er i grunn ikke så lenge til jeg kommer til å bytte sånn som min nåværende telefon holder på.

  Svar på denne kommentaren

 3. Tore Sinding Bekkedal

  Hvor kommer denne endeløse fascinasjonen med en middelmådig telefon fra?

  Hva er det Apple gjør bedre enn konkurrentene – annet enn markedsføring?

  Burde egentlig NRKbeta vektlegge markedsføring over teknologisk innovasjon?

  Svar på denne kommentaren

 4. Denne endeløse facinasjonen kommer av at Apple har skjønt at «folk flest» ikke er opptatt av tekniske spesifikasjoner. Vi liker design, wow factor, brukervenlighet og at ting fungerer. Apple legger heller penger i brukeropplevelsen enn å implementere all teknologien, vanskligere enn det er det ikke. Har du prøvd en iPhone og ikke bare sett på den tekniske specen ?

  Svar på denne kommentaren

 5. Eirik Solheim (NRK)

  I NRKbeta har vi ikke ressurser til å følge opp hver eneste nye dings som kommer på markedet. Da må dere kose dere med Engadget og de andre.

  Men vi prøver å dekke dingser, teknologier og netttjenester som ser ut til å endre grunnleggende faktorer innen sitt område.

  iPhone dukket opp med en helt ny type brukergrensesnitt og en ny måte å selge applikasjoner til mobile enheter. Annerledes nok til at vi anser denne nyvinningen som spennende nok til å følge litt tettere enn en del andre dingser på det samme markedet.

  Men kom gjerne med innspill i forhold til andre enheter og teknologier som dere har stor tro på. Vi klarer ikke å følge med på alt og er også avhengig av tips fra dere.

  Svar på denne kommentaren

 6. helt ny type grensesnitt? fristet til å si noe om å sole seg i RDF-en sin glans, men men…

  når det gjelder salg av apps, så virker det mer for meg som dem har tatt steam (eller kanskje itms?) og kopiert konseptet over på telefonen.

  forøvrig har en kunnet kjøpe j2me programmer fra telenor og andre via mobilnettet, lenge. har kjøpt ting på den måten fra sonyericsson sin egen butikk bla annet…

  når det gjelder mms, så er vel gjerne svaret fra folk at mms bare er en dårlig epost-implementasjon.

  men den store forskjellen er vel at epost er koblet opp mot en server, mens mms er koblet opp mot nummeret på telefonen.

  altså at så lenge en bor ett sted som tillater nummerportabilitet så trenger en bare vite ett nummer for å nå en person, så lenge mobilen står på i andre enden…

  Svar på denne kommentaren

 7. Flott! Jeg har vært Telenor kunde siden mobiltelefonen så dagens lys og har alltid vært fornøyd med telefonene og tjenestene forøvrig. Kommer Iphone hos Telenor skal jeg skaffe meg en.

  Svar på denne kommentaren

 8. Håååper de får blackberry bold og curve 8900 hos telenor. Mye bedre tlefoner,mail og ikke minst blackberry messenger! Iphone er leketøy!!
  Telenor har jo BB i sverige,NÅ ER DET NORGES TUR!!
  Vi vil ha BLACKBERRY TIL TELENOR!!!!!!

  Svar på denne kommentaren

 9. Tror ikke det nytter å mase på operatørene. Det er Apple som har lagt inn tekniske begrensninger slik at man må jailbrake iPhone for å få en skikkelig MMS app ala SwirlyMMS. Dvs en app som kan kjøre i bakgrunnen og lytte på «MMS porten». Men operatørene kan selvfølgelig gjøre det enklere å se uleverte MMS’er på en iPhone tilpasset portal.

  I mellomtiden er det bare å jailbrake og bruke SwirlyMMS 🙂

  Svar på denne kommentaren

 10. Øyvind Solstad (NRK)

  @mmhm: Det er ingen tekniske begrensninger for at en iPhone kan lese og sende MMS. Siden både Telenor og Netom har MMS-innboksen sin på web, kan de bare programmere noe som gjør at folk kan bruke den inngangen.

  Om Apple ikke tillater at det lages en egen app for dette, kan de bare lage en nettside som er stylet spesielt for iPhone via Safari. Og så sende folk en SMS som varsling når de mottar MMS. Og de kan lage en egen e-postadresse for iPhone-brukere for å sende MMS.

  For eksempel at man sender til nummeret man vil sende til + ordet MMS fra sin registrerte e-postkonto til Telenor eller Netcom, og så greier serveren å finne ut hvordan dette skal ordnes videre. Om noen i Telenor eller Netcom er interessert i idéer, så er det bare å kontakte meg. Det finnes masse måter å ordne dette på, og det burde vært gjort for lenge siden.

  Svar på denne kommentaren

 11. Tror ikke telenor kommer til å ha noen "djuiceknapp", siden det er en spesiell avtale man må ha for å selge iPhone… Hvis telenor vil fikse på den, selger de bare avtalen til et annent selskap, tror jeg;)

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.