nrk.no

Demokratiseringen i praksis

Kategori: VideoPowder Mountain Perspective from Ian Provo on Vimeo.

At den mye omtalte demokratiseringen av mediaproduksjonen sakte men sikkert går sin gang er noe vi stadig blir minnet på. Denne gangen var det en video fra skikjørerne Ian og Neil Provo som fanget oppmerksomheten vår.

Det er spennende å se hva som skjer når man gir unge og tildels uerfarne filmskapere nye verktøy, og i dette tilfellet har det resulteret i en helt ny tilnærming til skifilm.

Ved å bruke en 15mm fisheye linse og et lite og lett fullformatskamera (Canon 5DmkII) vises bratt pudderkjøring fra en helt ny vinkel, eller som de selv skriver om videoen sin på Vimeo:

«Tried to capture the feeling of shredding a resort on a typical utah pow day. «

Fantastisk nyskapende og vakkert syntes vi. Så da er det bare å spenne på seg skiene og komme seg ut i pudderet 🙂

Vi har også latt oss fasinere av P3 fotograf Kim Erlandsens lille eksperiment fra Hovefestivalen, hvor han laget en liten video av alle stillbildene han hadde tatt av Jay-Z:


Jay Z from kim erlandsen on Vimeo.

Godeste Kim innrømmer å ha vært litt inspirert av David Huberts : London (harder, better, faster, stronger)

8 kommentarer

  1. Imponerende trailer. Hva vil fremtiden bringe?

    […] Her er noen andre saker som ser på denne spennende utviklingen: Ekstremkamera med Full-HD Demokratiseringen i praksis En ensom rytter med Canon 5D mk […]

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.