nrk.no

NRK søker driftsingeniør for nrk.no

Kategori: NRK


NRK er landets ledende og største mediebedrift med ca. 3500 ansatte. NRK produserer for radio, TV og interaktive medier. NRK har to programdivisjoner, én i Oslo og én for resten av landet med administrasjon på Tyholt. Virksomheten utenfor Oslo omfatter 9 distriktskontorer og 3 regionsentraler. I tillegg kommer Sámi Radio i Karasjok. NRK er opptatt av mangfold og oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uansett alder, kjønn, funksjonshemning eller kulturell bakgrunn.

Teknologidivisjonen leverer tekniske tjenester til hele NRK. Divisjonens avdelinger drifter NRKs produksjonsutstyr og felles tekniske infrastruktur i samarbeid med interne og eksterne samarbeids-partnere, og utvikler og implementerer nye IT- og produksjonsløsninger.

Gruppen for Internett og databaser har ansvar for drift av NRKs Internett tjenester. Gruppen søker driftsingeniør NRK.no.

Norges største mediebedrift

NRK.no er platformen for nett-tjenestene til Norges største mediebedrift. Teknologidivisjonen i NRK søker etter en person med erfaring fra profesjonell drift av webservere og -applikasjoner. Du vil være en del av en pådrivende og teknisk kompetent gruppe med hovedfokus på drift av NRK.no og dens søsterportaler, i tillegg til værportalen YR.no. Samtidig vil du være med på å bygge og drifte de underliggende systemer som leverer NRKs Nett-TV, Nett-Radio og Podkast tjenester.

NRK.no er ledende på det norske mediemarkedet og er i konstant utvikling. Søkeren bør være serviceinnstilt og engasjert med gode kommunikasjonsevner og ha bred teknisk innsikt i IT-baserte systemer.

Kodenavn Hunter er et av programmene som bor på NRKs servere.

Kvalifikasjoner

Stillingen krever utdannelse fra høyskole eller universitet (ingeniør eller batchelor innen informatikk). Manglende utdannelse kan kompenseres av lang og relevant erfaring.

Søkeren bør ha erfaring med, og forståelse for:
Microsoft IIS server
Microsoft SQL server
Microsoft Windows server operativsystem

Det sees som en fordel om søkeren også har erfaring med:
Linux/Unix drift
Nettverk teori og sikkerhet
Streaming teknologi

Stillingen byr på spennende oppgaver og utfordringer i et godt fagmiljø, med dyktige og hyggelige kolleger. Vi ønsker å øke kvinneandelen i denne typen stillinger, og kvinner oppfordres derfor til å søke.

Tiltredelse snarest.

Søk før 1. mars

Ved spørsmål vedr. stillingen, vennligst kontakt gruppeleder Håkon Brynildsen, tlf. 23 04 70 00. Søknad med CV sendes til pia.schjelderup-lund@nrk.no innen 1. mars 2009.

3 kommentarer

  1. Hva skjedde egentlig med den forrige jobbutlysningen som ble nevnt her, den «sjef for NRKbeta»-greia? Fikk noen av dere som skriver her den jobben, som mange i kommentarene (og jeg) syntes en av dere burde?

    Svar på denne kommentaren

  2. Øyvind Solstad (NRK)

    Stillingen som sjef for nye medier er ikke besatt ennå. I følge vårt eget intranett er det 7 interne søkere, 7 «åpne» søkere (altså folk som synes det er ok at navnet deres er på en offentlig liste over hvem som har søkt), 10 «hemmelige» søkere (altså eksterne søkere som ikke vil at det skal være kjent at de har søkt), og 2 som har trukket seg.

    Det er ikke avgjort ennå hvem som får stillingen, men målet er at det skal være klart i løpet av februar. Da får dere høre om det her og sikkert i nettaviser overalt da dette vil bli en svært viktig stilling i norsk media.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.