nrk.no

Obama i veldig høy oppløsning

Kategori: Foto


Litt mer Obama før vi kommer oss tilbake til vanlig drift…

Eirik Urke har laget en lekker mosaic av Obama som er satt sammen av avisforsider fra de siste dagers hendelser. Han har også skrevet litt om hvordan det hele ble gjort.

Og så skriver Gizmodo om et herlig 1474 megapixelbilde av seansen. Her finner du en fullskjermversjon av bildet som du kan kose deg med. I følge ryktene var jo Petter Stordalen tilstede. Noen som finner ham?

8 kommentarer

 1. Eirik Solheim (NRK)

  @zAIMOND:
  Hehe. Han sitter altså svakt til venstre. Ganske langt unna. Ser ut som bildet er tatt med relativt kraftig tele og vinkelen tilsier at han ikke sitter rett nedenfor…

  Svar på denne kommentaren

 2. Anders Sandvig

  Noen burde legge ut det oversiktsbildet på Facebook eller Flickr, slik at folk kan identifisere og markere personer på bildet. Kunne vært artig å sett hvor mange som hadde blitt identifisert til slutt. 🙂

  Kanskje et praktisk problem at Facebook ikke støtter så høyoppløslige bilder, men Flickr gjør kanskje?

  Svar på denne kommentaren

 3. Veldig kule features begge to, men synd at interfacet på begge suger hesteballer.

  Mosaic’en er begrenset i høyde og okkuperer dermed ca 20% av skjermen min. Mildt sagt irriterende. Zoom-slideren forsvinner i kontroller-rotet, og zooming med knappene går alt for raskt. Zooming med rullehjul fungerer ikke, og dobbeltklikking har ikke animasjon – med andre ord ser man ikke hvor man havner.

  Mye av det samme kan sies om 1,4 gigapixel-bildet. Konseptet er genialt, men interfacet ødelegger det hele. Zooming med rullehjul fungerer ikke, panorering er hakkete, henting av mer høyoppløste bilder går treeeegt og zooming med dobbeltklikk er rett og slett ikke implementert på en god måte (spør Google neste gang).

  Igjen, begge to er kule ideer, men det hjelper ikke når brukergrensesnittet ødelegger.

  Svar på denne kommentaren

 4. @Wilhelm Gode innspill. Kunne lagt til fullskjerm-visning på mosaikken, men det ville fortsatt bare løst ett av dine problemer. Vurderte også å publisere det som Deep Zoom (Silverlight). Med den følge at de fleste ville måtte installere nye ting. Man har jo gjerne Flash på maskinen allerede. Ellers mangler det litt på alternativene.

  Ang det andre bildet brukes en teknikk jeg tidligere har testet her:
  http://www.dagbladet.no/kultur/2008/10/17/550575.html

  «Roboten» har jeg fortsatt, kaller den Walle 🙂

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.