nrk.no

Internetts historie

Kategorier: Internett & Video


Hvordan ble internett til? «»History of the Internet» er en animert mini-dokumentar som forklarer hvordan internett oppsto – fra Arpanet til internett.

Se den her på NRKbeta eller se den hos Vimeo. Filmen er laget av Melih Bilgil.

Legg merke til at alle ikonene i filmen er fra picol.org, som du fritt kan laste ned og bruke til egne prosjekter.

8 kommentarer

 1. Geir Andresen

  Det kommer ikke fram at Norge var det tredje landet som ble knyttet til Internett. To grunner, en offisiell og en hemmelig.
  1) På grunn av den politiske beslutningen om å bygge universitet i Tromsø, ble det bestemt at universitetene i Norge skulle kobles sammen med et datanettverk slik at de akademiske miljøene kunne være tettere knyttet sammen. Dermed fikk vi et universitetsnett som kunne benyttes på tilsvarende måte som de amerikanske universitetene for utprøving av kommunikasjon.
  2) Norge hadde militære installasjoner med seismikkutstyr på Hardangervidda og Finnmarksvidda som kunne registrere prøvespregninger i Sovjet, vi hadde lyttelenker mot Svalbard, Jan Mayen og Shetland som overvåket ubåttrafikk i nordlige farvann, og vi hadde langbølge-kommunikasjonsutstyr for ubåtutstyr. Denne informasjonen var det behov for å få raskt fram til NATO… og dermed var store deler av finansieringen av dette nettverket og tilknytningen på plass.

  Svar på denne kommentaren

 2. Norsk Internett-historie « life according to Ola Nordal

  […] Animasjonsfilm om Internetts historie (via NRKbeta) AKPC_IDS += "1932,";Share and Enjoy: Print This Post Med merkelappene: ARPAnet, Bjørn Ness, computer history, datahistorie, Historie, Institutt for tverrfaglige kulturstudier, Internett, NORSAR, NTNU, Uninett, Unn Kristin Daling, Øyvind Thomassen Legg igjen en kommentar Kommentarer (0) Trackbacks (0) (abonner på dette innleggets kommentarer) […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.