nrk.no

Mac vs PC – den endelige avgjørelsen

Kategorier: Film, Mac, Moro, Video & Windows


Hva er best – Mac eller PC? Her kommer den endelige avgjørelsen…

Laget av Dan Chianelli og Nick Greenlee. Kan også sees på YouTube, på Nick Greenlees kanal, der den ligger i høyere kvalitet.

16 kommentarer

 1. Øyvind Solstad (NRK)

  Jeg synes den var imponerende lagd, og gir egentlig blaffen om det var Mac eller PC eller Wii eller Xbox som sto igjen på pallen. Kult at så avanserte verktøy er tilgjengelige for deg og meg.

  Svar på denne kommentaren

 2. Erland Flaten

  Dritbra – og ting har utvklet seg fort. I gamle dager, under forberedelsene til OL på Lillehammer i 93, var jeg med å lagde en av verdens første multimedia applikasjoner med video. Vi brukte IBMs OS/2 som på alle måter var bedre enn windows på den tiden. Teknisk sett var OS/2 bedre enn macen også. Etter at jeg hadde fått NRK til å redigere videoen sendte vi den til SUN i Paris for digitalisering. Kostet over 100 000 kroner. Videokortet i kioskene kostet 14000 kroner stykket. Nå kan bilder som over lages og publiseres av blakke kids mens de venter på at mamma blir ferdig med middagen. Så fantastisk at slik som dette er mulig! Fan-videoene til SciFi er snart mer avansert en originalen. Blir spennende med neste Terminator forresten.

  Ad mac | pc. For første gang på lenge ser jeg et PC program som gjør at jeg må rydde plass til en PC partisjon på Macen. (Win 7 får en liten hybel) Programmet er MS Seadragon. http://livelabs.com/seadragon/
  Har gjort en liten test på singlebilde
  Anbefalt MS tech for åpenhjertige macere og for fotogale. Se aller helst kickåffen til sjefen

  Svar på denne kommentaren

 3. Audun Sæther

  Herlig video.

  OT: forventet egentlig at dere i nrkbeta ville skrevet «Mac vs Windows», som filmen jo handler om. «PC» skal ikke være synonymt med Windows hvis man er litt oppdatert på teknologi 🙂

  Svar på denne kommentaren

 4. Øyvind Solstad (NRK)

  Du har et poeng Audun. Men da måtte det vel strengt tatt stått OS X vs Windows? For du kan fint kjøpe en Mac og kjøre Windows på den nå. Til og med Microsoft gjør jo det nå (jfr den urteite reklamen for SongSmith).

  Svar på denne kommentaren

 5. Odin Omdal Hørthe / Velmont

  Hmm. Synast han totalt mangla gnist og innhald.

  OKOK, effektane var imponerande, men videokvaliteten var elendig, «historia» var elendig, «poenget» var elendig og båe OS X og Windows vert grusa av Linux.

  Forresten so er «Mac» like mykje ein PC som alle andre PC-er. Det er berre eit merkenamn. Viss me skal gjera slikt kann me byrja prata um at ThinkPad eig Mac, — neei, Amilio er kulast, neei, blablabla. Og alt saman er meiningslaust.

  Vel, utanum at byggekvaliteten til ThinkPadar og Mac-ar ofte plar vera litt betre enn billeg dritt frå elektronikkbutikker.

  Svar på denne kommentaren

 6. Bjarne Kastanjenøtt

  Har lyst på en Mac, men det er jo en seriøs «in» ting, så da har jeg ikke lyst på en lenger.

  Ser det for meg, boblejakke, dongribukse oppi sokkene, pannebånd, voss vann og en Mac i sekken.

  Svar på denne kommentaren

 7. Utrolig flott gjort, tusen takk for lenken, NRKbeta!

  Resten av diskusjonen handler om valg av verktøykasser med omtrent samme innhold. Men èn ting skal Apple ha: De lager maskinvare OG god programvare mens de lytter til brukerne sine. Alle som har fulgt utviklingen av for eks. Apple Logic eller Final Cut Studio må bare bøye seg i støvet. For hver nye versjon SER vi jo at de tar hensyn til folks ønsker. Prøv å sende en e-post og foreslå noe overfor IBM, Avid eller Microsoft!

  Folk flest gir blaffen i om maskinen heter PC, Mac eller Olsen eller hva operativsystemet heter. De vil være kreative, være med på karusellen og publisere selv. Det er ikke rart at stadig flere bruker Mac. Selv har jeg nå opplevd en produksjon (TV) med Apple Final Cut Studio, Shake og Color. Vi brukte et produksjonsutstyr som kostet en tiendedel av prisen for tidligere verktøy som Avid Symphony, Autodesk Smoke og Da Vinci, og med samme (eller BEDRE) resultat. Og enda en gang fikk jeg se det bevist: – Apple ER en butikk som hører på kundene sine!

  Hatten av for en slik holdning!

  Og hatten av enda en gang til for NRKbeta. Dere har virkelig lagd en flott side. Kan dere konstruere den gode feen med en Mac i full 3D og legge henne ut i flash? Etterpå sender dere henne på et virtuelt oppdrag. Be henne ta med tryllestaven og legge ALT NRKs Nett-TV innhold over på flash! NRK har for lengst bevist at de kan bruke flash video bedre (og mer fornuftig) enn Dagbladet, VG og andre konkurrenter. Tenk om hele Nett-TV – pakken kunne vært publisert så strøkent som dere gjør det hos NRKbeta? Hvorfor er verden så treg når det finnes så mange kule datamaskiner med bilde av en frukt på?

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.