nrk.no

Lær WordPress med video

Kategorier: Nettjenester & Video


Som dere kanskje vet, er NRKbeta og de fleste sidene til P3 laget i WordPress (P3s forside, Banden, Pyro, Lydverket, Radioresepsjonen m. fl.). De nye sidene til NRK Super er laget i WordPress MU.

WordPress har nå samlet masse videoer med tips og instruksjoner på wordpress.tv. Du kan se videoene der, eller legge dem inn på eget nettsted. Her er et eksempel på en video – hvordan du lager en «about»-side:

Se den her på NRKbeta eller på wordpress.tv.

10 kommentarer

  1. Ronny-André Bendiksen

    Bare de kommer med litt mer avanserte videoer for oss litt mer tekniske. WordPress 2.7 introduserte en del ny kode som ikke er dokumentert, så jeg skulle gjerne fått lært litt mer om det.

    Men ellers virker det som en bra tjeneste, bare de fyller på med mer innhold. Hvis noen spør meg hvordan de bruker WP, kan jeg jo bare henvende de til denne siden! 🙂

    Svar på denne kommentaren

  2. Øyvind Solstad (NRK)

    Stemmer, Lars. 😉 Vi endrer ikke de siden det kåler til for lenker i RSS-feeden, Twitter mm. Det finnes en plugin som håndterer endringer i permelenker og omdirigerer disse, men den har vi ikke satt opp ennå…

    Svar på denne kommentaren

  3. Jeg er nybegynner mht WordPress og har siste uken jobbet meg gjennom et veldig bra videokurs hos http:/www.lynda.com. Det kostet godt nok $25 for en måneds bruk, men alt fra a til å ble grundig gjennomgått slik at en nybegynner sitter igjen med en ganske bra forståelse av hvordan WordPress virker. Bedre enn WP’s eget videokurs – synes nå jeg da.

    Litt uvant var det når man tidligere kun har jobbet med statiske websider, man må liksom snu tankegangen litt. Men nå er jeg altså skikkelig hekta på WP! Foreløbig kun satt opp på lokal server, men det skal bli andre boller om ikke så brått.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.