nrk.no

CES2009: TV i 3 dimensjoner

Kategorier: Konferanser og messer & Uten kategori

3D

3D
3D

Denne trenden kom en smule overraskende på meg. For å være helt ærlig trodde jeg 3D var en dødt, men så feil kan man altså ta.

Alle de store TV produsentene viser i år fram 3D TV’er for hjemmemarkedet. Felles for dem alle er at de kan spille 3D fra vanlige kilder som Blueray og XBox360, og du må ha på et par svært så usexy briller for å se bildet i 3D.

3D opplevelsen kan deles i to. 3D av ting som i utgangspunket ikke er 3D, og 3D av filmer som er skutt/lagd i 3D.

Den første sjangeren er så som så når det kommer til kvalitet. Å fake 3D av ting som ikke var ment å være det, er noe produsentene flagger høyt at TV’ene mesterer, men det ser rett og slett ikke så veldig imponerende ut. Alt fra vanlige spillefilmer til nVidia som hadde en demo av Guitar-hero i 3D.

Både Sony og Intel demonstrerte filmen «Monsters and Aliens», en animasjonsfilm som er tenkt og utviklet som 3D film helt fra starten, noe som også vises. En rett og slett fantastisk 3D følelse som jeg aldri har sett så gjenomført før noensinne. Her er det faktisk et ganske så fett potensiale. 🙂

Se videoen på NRKbeta videoDirektelink til denne videoen

3 kommentarer

 1. Bjørn Smestad

  Cinemateket i Oslo viser fra tid til annen film i 3D. Da dreier det seg naturligvis om filmer som er laget for 3D – alt fra filmer som bruker 3D som sjokkeffekt for å sprite opp ellers håpløse prosjekter (Dogs of Hell) til seriøse filmer fra kjente regissører (Hitchcocks Dial M for Murder).

  På en måte litt rart at det aldri har tatt av – kanskje det går lettere hvis folk får det inn i hjemmene. Er disse tv’ene dyre?

  Svar på denne kommentaren

 2. Kenneth Nordahl

  RED har planer om å sette 2 linser på sin 617 «brain». Det hele er vel avhengig av hvor mange prosjekter som blir tatt opp i 3D. Er ikke mye hyp på å betale mangfoldige tusenvis av kroner for avspillings utstyr hvis det kunn er C/D klasse innhold å få tak i.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.