nrk.no

CES2009: Nokia N97

Kategori: Uten kategori



Nokias nyeste mobilflaggskip har vært ute av sekken en stund, men for første gang kunne man få et nærmere møte med nyvinningen her på CES2009.

Det vil si: Så veldig nære kom vi ikke. Der alle de andre av Nokias mobiltelefoner er lenket fast i et lite bord slik at det skal være mulig for folk å ta og teste telefonene, var Nokia N97 lenket fast i et menneske, som foretok korte demonstrasjoner av telefonen.

Se videoen på NRKbeta videoDirektelink til denne videoen

Etter et kvarters demo skjønner vi hvorfor. Det er mye som tyder på at softwaren i telefonen ikke er helt ferdig enda, noe som resulterte i en lang rekke software kræsj.

Telefonen er uansett heftig spekket med sine 32GB internminne, 5MPix kamera, QWERTY tastatur, 16:9 trykkfølsom skjerm (singletouch 🙁 ), GPS, HSDPA, Wi-Fi, USB 2.0.

Telefonen vil ha en utsalgspris på rundt 550 Euro og blir tilgjengelig i første halvdel av 2009.

5 kommentarer

  1. Den ser kul ut.

    Da min N95 8GB ble stjålet i slutten av oktober, tok jeg valget å kjøpte meg en N96. Denne har jeg hatt masse problemer med og programvaren krasjer hele tiden. På mange måter angrer jeg på ikke å a kjøpt en N95 igjen.

    Årsaken til at jeg ikke har byttet, er at man blir avhengig av minne. På N95 hadde jeg 4 gigabytes med musikk, nå har jeg fylt opp med ca 12 GB. Antar behovet for minne blir mindre den dagen nettet i Norge gjør det praktisk å streame all musikk i stedet. Det er faktisk svært dårlig utbygd i Norge i forhold til Spania (der jeg bor, er på ferie i Norge nå), og i Spania har ikke min leverandør (movistar) avtale med dizzler.com – som jeg tror er fremtiden.

    Svar på denne kommentaren

  2. (fortsettelse)

    Grunen til at jeg ikke valgte iPhone, som jeg kunne fått som en freebie fra min mobilleverandør, var at denne telefonen er langt unna det behovet jeg har for funksjonalitet pr dags dato.

    Synd, for det var en 10 åring som mente jeg var ukul som ikke hadde gått for fruktvarianten.

    Svar på denne kommentaren

  3. Gleder meg til å se hvordan det ferdige produktet blir. Men hvorfor er singletouch så negativt? Jeg har en trykkfølsom telefon nå (uten multitouch), og har sammenlignet med ipod touch, som har samme skjerm som iphone. Ble overrasket over å oppdage at itouch faktisk hadde mindre presis skjerm, og følte ikke at multitouch var en nevneverdig fordel (jeg testet både ved generell bruk, skriving, spill m.m.). Hvis multitouch kan by på fancy zooming, og det er det, så greier jeg meg uten.

    Svar på denne kommentaren

  4. Marius Arnesen (NRK)

    @B: Enig i at det blir litt feil å si at singletouch er negativt. Av det lille jeg fikk trykke på N97 så var det vel egentlig ikke selve singletouch som er problemet… Det er mer følelsen av touchen jeg ikke helt liker. Det blir litt Windows Mobile følelse over det hele kontra iPhone-følelsen, hvis det gav noe mening. Savner «gravitasjonsfølelsen» og responsitiviteten fra iPhonen.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.