nrk.no

En tykk, en tynn og en gammel er mer pop enn fire herrer fra Liverpool

Kategorier: Musikk og lyd, NRK & Radio


Som dere muligens har fått med dere, la NRK ut de første 14 episodene av «Vår daglige Beatles» på mandag. Det gikk ikke helt som vi hadde tenkt. Men mye lært og hektiske dager.

Så skulle man kanskje tro at podkastserveren vår fikk nok å gjøre – at halve internett kom bøflende for å laste ned. Og at historiene om sangene til John, Paul, Ringo og George ville bli vår mest nedlastede podkast noen gang.

Neida. Langtifra.

For mandagen var det tre herrer fra Oslo som sto øverst på listen på NRKs podkastserver. En tykk, en tynn og en gammel – som de sier selv. Til tross for omtale på flere hundre nettsteder over hele verden sto Radioresepsjonen for hele 26% av alle nedlastinger, mens «Vår daglige Beatles» sto for 17%.

På de neste plassene kom P2s Verdt å vite, P3s O-fag, NRK Gull og P2s morgenkåseri.

Radioresepsjonen på Twitter

Radioresepsjonen har egne nettsider, de har kommet seg på Twitter for noen dager siden, og podkasten deres kan du abonnere med ved å lime denne koden inn i programmet ditt…

http://podkast.nrk.no/program/radioresepsjonen.rss

…eller klikke på denne for å abonnere direkte i iTunes om du har det installert:

Radioresepsjonen – abonner i iTunes

Resten av NRKs podkaster finner du på nrk.no/podkast

9 kommentarer

 1. Hei – er podcast fan, og ble glad når jeg så O-fag også var tilgjengelig.
  Syntes dere, og resten av NRK gjør en veldig god jobb med å tilgjengeliggjøre produksjonene deres. (Ikke minst via den nye Tono-avtalen)

  Tenkte jeg skulle nevne at «iTunes»-knappen på nrk.no/podkast ikke fungerer. Kanskje ikke den er tilgjengelig i iTunes? I såfall fint med en dimmet knapp eller noe?

  Fikk dog abonnert ved å kopiere URL’en og limt inn i iTunes. Så – alt vel!

  mvh
  Simen

  Svar på denne kommentaren

 2. Martin Berglund

  @Simen: Jeg klarer ikke å finne podcasten når jeg leter i iTunes Store, så det ser ut til å stemme at du må bruke RSS-lenken. Men da skal ikke iTunesknappen være i listen, så vi skal se på hva som er feil.

  Takk for tilbakemeldingen!

  HTML- og CSS-dude i NRK

  Svar på denne kommentaren

 3. Har dere en hastighetsbegrensning på nedlastning fra podcast-serveren? Jeg klarer aldri å passere 70kB/s uansett hva slags linje jeg er på.

  Jeg orker ikke bruke podkast-programmer men bare laster ned filene vha google reader. Jeg må ofte vente 3 ganger så lenge på at en nrk-podkast skal komme ned som en hvilken som helt annen fil.

  Svar på denne kommentaren

 4. Samme erfaring som Marius. Ufattelig tregt med nedlasting gjennom iTunes siste uker… Masse brudd på nedlastingen, særlig på kveldstid.

  Har Medium BB-abo fra GET og det kan være der problemet ligger.

  -vebb

  Svar på denne kommentaren

 5. Paul Arvid Jørgensen – NRK Podkastansvarlig

  Radioresepsjonen er selvsagt å finne, og lett å søke opp i iTunes. Ved å skrive «radioresep….» i søkeboksen øverst til høyre, kommer forslaget opp med «nrk p3 – radioresepsjonen».

  Dette er iTunes-lenka:
  http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewPodcast?id=110587908

  Synd å høre at dere opplever så treg nedlasting fra NRK.no. Dette skal vi sjekke. Forøvrig skjer all nedlasting av podkaster direkte fra nrk til din datamaskin, og har ikke noe med iTunes nettsted å gjøre. iTunes er kun involvert i det øyeblikket man trykker «Subscribe» på presentasjonssidene.

  Svar på denne kommentaren

 6. Hei, jeg har hatt store problemere med å laste ned RR de siste gangene. Noen problemer hos NRK? Jeg opplever også tidvis stopp når jeg ser på nett-tv også. Har ok nexgentel linje med 3000 ned og 750 opp så det burde ikke være der problemet er. Kan det være i min ruter eller trådlåse switch?

  Svar på denne kommentaren

 7. Gina og Maria

  En tykk, en tynn (?!) og en gammel…

  Ser den tykke… (ser egentlig to, men)
  Ser den gamle…
  Har problemer med å finne den såkalt tynne…

  Kan noen si meg hvor han er?! 😛

  BTW:: rr rruuuuuuuuuuuuuuuuuulerr

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.