nrk.no

CES2009: Unveiled

Kategorier: Gadgets & Konferanser og messer


CES Unveiled er «presseslippet» der et knippe firmaer får presentere seg selv for pressen før selve CES utstillingen åpner om to dager. Blandt firmaene og produktene på CES Unveiled finner man mye forskjellig. Her er alt fra leketøy, til PC produsenter via minnefabrikanter og kabelprodusenter.

I tillegg til å være en sniktitt på årets teknologier, er CES Unveiled et også et skikkerlig etargilde og en møteplass for nyankomne journalister.

Blandt kanapeér, champis og skalldyr fant vi likevel fram til noen duppedingser med en viss nyhetsverdi:

Blaupunkt – World First Internet Radio

«Intet annet fungerer i bilen» har lenge vært trumfkortet til DAB-fanatikerne i kongeriket Norge. Akkurat det trumfkortet er Blaupunkt og det Australske firmaet Miroamer nå i ferd med å torpedere med sin nyeste web-bilradio.

Radioen bruker en eksisterende mobiltelefon til å koble seg på nettet over Bluetooth. Ved å buffre opp radio, gjøre seg bruk av både GPRS, EDGE, 3G og HDSPA det det er tilgjengelig påstår produsenten at quality-of-service skal ivaretas. Den har også FM/AM støtte. Utpris i USA vil ligge på mellom $349 og $399.

Se videoen på NRKbeta videoDirektelink til denne videoen

Novint Falcon

3D-navigerings-dingsen Novint Falcon har vært på markedet et stund nå etter at den først ble vist fram som en prototype så tidlig som på CES2007. Det nye av året er at det nå faktisk kommer en anseelig mengde spill som støtter enhetens force-feedback muligheter, og dermed gjør den mer aktuel som en faktisk arvtaker til mus, ratt eller joy-sticken.

Se videoen på NRKbeta videoDirektelink til denne videoen

SuperSpeed USB

Gode gamle USB Implementers Forum er som vanlig på plass på CES Unveilied. I fjor var det Wireles USB de skulle prakke på oss, noe som vel må sies å ikke ha gått i taket det siste året.

I år var derimot turnen kommet til neste generason USB. Møt SuperSpeed USB. Vi lar godeste Jeff Ravencraft tegne og fortelle, og håper for USB-guttas skyld at SuperSpeed USB blir hakket mer populært enn Wireless USB…

Se videoen på NRKbeta videoDirektelink til denne videoen

5 kommentarer

  1. turn.self.off

    heh, jeg synes jeg hører teknisk ansvarlig hos både telenor og netcom vri seg i smerte med tanke på trafikken som blaupunkt radioen vil skape.

    underfundig at den hadde FM støtte men ikke DAB støtte forresten. kan da umulig være så vanskelig å slenge inn ved siden av alt det andre…

    Svar på denne kommentaren

  2. Marius Arnesen (NRK)

    @Stian: Det stemmer på en prikk 😉

    Sitter å klipper mer video fra CES her nå… Har en litt mystisk feil på lyden på absolutt alt som er skutt utendørs… men jeg får vel forsøke å skru meg rundt det etter beste evne…

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.