nrk.no

Sjekk været på iPhone med yr.no

Kategorier: Nettjenester & NRK


Da er yr.nos offisielle applikasjon for iPhone endelig ute i app store.

Om du søker på yr eller yr.no så finner merkelig nok ikke iTunes på iPhone applikasjonen. Gå derfor til «Weather»-kategorien om du ikke finner den på søk. Eller bruk denne direkte-lenken i iTunes:

http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewSoftware?id=300709016&mt=8

Vi har hatt en grundig omtale på NRKbeta tidligere. Gjentar de tre viktigste nyhetene:

* GPS-funksjon som viser været der du er nå.
* Vær for over 11 000 steder over hele verden.
* Meteogram (time for time) når du snur telefonen.

Kom gjerne med tilbakemeldinger!

42 kommentarer

 1. Ola Njå Bertelsen

  Veldig fin app! Har ikke fått testet hvor mye data som blir lastet ned for hver gang, men mye bedre enn å bruke nettsidene i hvert fall når jeg er på tur. Denne kommer nok til å bli mye brukt!

  Svar på denne kommentaren

 2. NRK er klar med yr.no for iPhone – Kortnytt

  […] yr.no for iPhone Jan.03, 2009 in IT Den populære værtjenesten yr.no er nå tilgjengelig som en lokalt installert iPhone-applikasjon. Tags: iPhone, NRK, […]

  Svar på denne kommentaren

 3. Erling Kristensen

  Enkel og elegant og med gjenkjennelig grafikk fra nettutgaven! Yr.no går rett inn på topp 10 apps for min iPhone.

  Hvis det er lov til å ønske seg mer, savner jeg 10-dagersvarselet fra yr og link til nedbørsradar. Vi laksefiskere er alltid interessert i å vite om det kommer regn!

  Svar på denne kommentaren

 4. Dette ser veldig lovende ut. Fint design og god løsning med å snu telefonen for å få meteogram. Her er mitt førsteinntrykk, etter et par minutters bruk:

  1. «Sett favorittsted» slår av GPS-basert værvarsel, og omvendt. Jeg hadde tenkt å ha 5 favorittsteder i tillegg til GPS-vær. Det hadde også vært fint med mulighet for å endre rekkefølgen på favoritter, og ha to faner nederst der en kunne velge mellom sist besøkt og favorittsteder. Jeg synes ikke denne løsningen var så veldig intuitiv. Det tok i alle fall meg en stund å finne ut hva som skjedde, og jeg trodde først det var en bug.
  2. Når du slår på GPS-vær så er det ingen tilbakemelding på at det store feltet holder på å bli oppdatert. Men animasjonen som kommer etter at det store feltet plutselig skifter, er fin.
  3. Søk på stedsnavn som har flere ord fungerer ikke. Søk på «Arna» gir null treff. Det burde i det minste ha vist Indre Arna og Ytre Arna (som dukker opp når du søker på det første eller begge ordene). Et søk på «Arna» på nettsiden gir 52 treff.
  4. Yr.no logoen øverst på siden tar opp unødvendig plass. Vi har nettopp sett på splash-screen’en i to sekunder, og vet hvilket program vi er inne i. Har ikke sett mange andre programmer som bruker plass til logo. Et matt bilde i bakgrunnen på søkefeltet eller å forandre teksten i søkefeltet til «Søk på yr.no» hadde vært nok. Jeg ville heller brukt plassen til en ekstra rad med «Sist besøkt».
  5. Det hadde vært fint hvis det stod når varselet var oppdatert, evt. når det blir oppdatert neste gang.
  6. Når en er inne på detaljvisning for et sted så hakker scrollingen. På et tableView som er under to skjermer langt trodde jeg det var mulig å unngå.
  7. Når søket gir null treff hadde det vært fint om det stod, så en ikke lurer på om det blir søkt i bakgrunnen og om det hjelper å vente.
  8. Det store feltet viser været for neste 6-timersperiode. Kl 12.01 vises været for 18.00-00.00. Jeg ville heller hatt været for den inneværende tidsperioden, i alle fall de første timene.
  9. Det ser ut som om dette programmet er unntatt fra regelen om å linke tilbake til nettsiden, og at det har tilgang til meteogrammet, som jeg ikke kan finne i den offentlige API’en. Jeg forstår at når det er det offisielle programmet til yr så får en noen fordeler, men synes det hadde vært bedre hvis alle utviklere hadde hatt de samme mulighetene.
  10. Er det noen planer om å legge inn flere funskjoner, som f.eks. radar?
  11. Vil varsel om glatte veier, snøskredfare osv. dukke opp for «Mitt favorittsted» og gps-vær?

  Selv om jeg har litt å utsette, så er likevel programmet viet en plass på førstesiden på telefonen.

  Svar på denne kommentaren

 5. Bjarne Mogstad

  Hei, veldig bra dette, men har en liten kommentar,
  Etter hva jeg kan se bruker dere NSNotificationCenter til å håntere rotasjonen, dette fører til at dere får også notification for UIDeviceOrientationFaceUp og UIDeviceOrientationFaceDown. Dette fører til at hvis man er i landscape og tilter den litt for langt ned går man tilbake til portrait. Dette antar jeg ikke er en funksjon og har en litt sur bivirkning.

  Svar på denne kommentaren

 6. Æsj, jeg bruker en amerikansk iTunes konto, og får ikke lov til å laste ned Yr. Får beskjeden «Ikke kompatibelt, dette programmet er ikke kompatibelt med denne iPhone-enheten». Telefonen er forøvrig kjøpt med Netcom abonnement og frikjøpt og bruker Telenor nå.

  Svar på denne kommentaren

 7. Øyvind Solstad (NRK)

  @Skoleelev: Ja, den er gratis. Du betaler riktignok for datatrafikk på mobilabonnementet ditt om du bruker den på mobilnett. Den avgiften er del av abonnementet hos mobiltelefonoperatøren din. Både yr.no for iPhone og dataene den leverer er gratis.

  Svar på denne kommentaren

 8. For lite for seint?

  Wap.storm.no gjør jo alt som denne app’en gjør? Pluss at den har helg, langtid, nedbørradar, autoposisjonering og mine steder.

  Og den funker som en kule på iPhone – og på iPod via nettet.

  Svar på denne kommentaren

 9. Øyvind Solstad (NRK)

  Mulig det, Stig

  Men det hadde vært mye ærligere om du sto fram som en ansatt i TV2 med full navn og lenke til der du jobber – i stedet for å late som du er en tilfeldig leser på NRKbeta… 😉

  yr.no på iPhone har også posisjonering.

  Lenken du viser til funker forresten ikke på min iPhone, noe som er hele poenget med en egen iPhone-app.

  Svar på denne kommentaren

 10. Fin er den, men savner litt som 10-dagers varsel og tekstbasert vær analyse som er på nWeather.

  I tilegg; når klokka er 00:01 så viser den bare 06-12 osv og ikke været som er meldt på dette tidspunkt (00-06).

  Også når man skrur på GPS-trackeren så blir jo favoritttsted skrudd av, hva med at man får også en kolonne med dine favorittsted?

  2 sekunders yr splash-screen er vell litt lenge? Korte ned litt hadde vært greit 🙂

  Den bommer litt på hvor du er når du bruker GPSen, dette bør rettes opp!

  Laggen bør også fikses opp i.

  Meteogrammet er veldig uklart i tilegg

  Faktisk, så hadde jeg forventet litt mer av denne appen, men den har et stort potensiale for å bli bedre nå som den har designet inne siden designet er noe av det flotteste jeg har sett på en application til iPhone.

  Håper virkelig på oppdateringer!

  Men good job APPS AS, dere har vist dere kan det med design iallefall!

  Svar på denne kommentaren

 11. asdfg og Øyvind: Som sagt lengre oppe i kommentarfeltet; Jeg har yr appen på Iphone med Amerikansk Itunes. Tipper installasjonsproblem skyldes at du må ha siste firmware for å installere.

  Svar på denne kommentaren

 12. Jeg savner at været ikke blir cachet i programmet. Jeg er kun på nett via wlan, og hadde derfor hatt nytte av å kunne gå inn i app’en å sjekke været, selvom det var noen timer siden det ble oppdatert.

  Enig i tidligere kommentarer om at splash screenen burde kuttes ut. Nok med logoen i toppen

  Ellers: Takk til nrk, met og apps for et lekkert program!

  Svar på denne kommentaren

 13. Øyvind Solstad (NRK)

  Skjønner ikke, Sture? Hvordan har du klart å laste ned yr.no uten å bruke iTunes eller iPhone? Om du har kjøpt det i iTunes, så får du det inn på telefonen ved å koble sammen data’n og iPhonen og så synce.

  Svar på denne kommentaren

 14. Spørsmål: Har lastet ned applikasjonen. Bor i København. Programmet viser meg informasjon for alle andre byer enn nettopp KBH som bare viser tre spørsmålstegn. Hvorfor? Kan jeg eller noen andre hjelpe? Litt ubrukelig å kunne sjekke været for alle andre steder enn der jeg er.

  Svar på denne kommentaren

 15. Jeg skjønner ingenting.

  Kjøpte meg iphone på fredag og fikk den låst opp i følge instruksjoner fra netcom i dag. Itunes og gjenopprett. Det eneste som fungerer er sms og ringe. Det går ikke ann å kjøpe ting på itunes eller apple store. Youtube fungerer heller ikke.

  For et møkka opplegg. Betyr det at dersom du låser opp telefonen så er det eneste du kan bruke den til er å ringe. Da blir det en jævlig dyr «kun ringe telefon»

  Det er vel mulig å kanselere kjøpet innen 30 dager?

  Svar på denne kommentaren

 16. Øyvind Solstad (NRK)

  @Hugo: Neida, telefonen skal funke helt normalt også med andre norske teleselskaper. Alle vi i NRKbeta har iPhone med Telenor (som er NRKs leverandør av mobile tjenester) og alt funker helt som det skal.

  Er du sikker på at du har gjort alt riktig?

  Svar på denne kommentaren

 17. Data som vi alt har betalt for

  […] eksempler: Du bruker yr.nos iPhone-app for å sjekke været akkurat der du er nå, du får ferske opplysninger og avgangene på flyplassen du er på vei til […]

  Svar på denne kommentaren

 18. Mats Törnblom

  Går det bara att ladda ner på svenska om man bor i Sverige? Eftersom det är en norsk app, och jag dessutom har bodde många år på Vestlandet vill jag ha den på Nynorsk. Är detta möjligt?

  Svar på denne kommentaren

 19. Yr.no « Norsk Programvare.info

  […] Artiklar En sniktitt på YR for iPhone Sjekk været på iPhone Sjekk været på iPhone med yr.no (nrkbeta.no) Vurder: Del:Lik dette:LikVer den første til å like dette . […]

  Svar på denne kommentaren

 20. Yr.no – app « Norsk Programvare.info

  […] Artiklar En sniktitt på YR for iPhone Sjekk været på iPhone Sjekk været på iPhone med yr.no (nrkbeta.no) Vurder: Del:Lik dette:LikVer den første til å like dette . […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.