nrk.no

Var det noen av dere som kjøpte digitale bilderammer til jul?

Kategorier: Foto & Gadgets


Vi skrev om digitale bilderammer som julegavetips en uke før jul. Var det noen av dere som kjøpte en slik ramme og i såfall: Hvilke erfaringer har dere gjort? Det vil vi gjerne høre om! Skriv gjerne hvilke funksjoner de har, merke, pris og lignende.

Uansett – kos dere med denne herlige historien fra Gizmodo. En bilderamme er en bilderamme…

25 kommentarer

 1. Asgeir S. Nilsen

  Vi fikk fotoramme på jobben, så der er det iallefall mange som har fått (eller gitt vekk).

  Vi fikk en fra Transcend. Rammen er lys og fin, men ser ut til kanskje å gjøre bildene bittelitt blasse. Strømkabelen er også av en tykk, svart, stiv utgave som litt lett hopper ut..

  Svar på denne kommentaren

 2. Jeg kjøpte en til gamlingan. Kodak 10″ EasyShare EX1011, med trødløst nettverk. Det var det første og beste jeg fant. Nå kan jeg sende bilder til den fra der jeg bor. Men den har ikke støtte for RSS og slikt, så jeg må laste opp bildene til et Kodak Easyshare-album, og så er ramma satt opp til å hente bilder fra denne kontoen. Man må aktivt gå inn på ramma å velge det når man slår den på… det er litt dumt. Men ellers er den god, med 800 punkter i bredden. Hadde jeg hatt tid, ville jeg valgt noe annet.

  Svar på denne kommentaren

 3. Jeg var nære ved å kjøpe en til mine foreldre, men det ble for dyrt. Hadde sett meg ut en modell til 2000 kroner med WiFi, en som kunne laste ned bilder fra Flickr-kontoen min automatisk.
  Fortalte mine foreldre om planen, og de mente også at dette hadde vært kult, så jeg er nok nødt å kjøpe en neste år:)

  Svar på denne kommentaren

 4. Kjøpe noe billig rask på Europris som het JWS (med samme font som JVC) til 400. Den fungerte faktisk helt greit. Oppløsningen var fire-hundre-noe x tre-hundre-noe, fargene helt greie, minnekort på 512mb (som så ut til å takle min raske kortleser dårlig og lagde dermed korrupte bilder), men alt i alt faktisk fornøyd til den prisen. Skal man kun ha en liten bilderamme uten fancy overganger, ikke kravstor på oppløsning og funksjoner ellers så duger den til besteforeldre og andre mindre kresne folk 🙂

  Har aldri testet andre typer tidligere så jeg har intet sammenligningsgrunnlag.

  Svar på denne kommentaren

 5. Kjøpte en Hama 10,4-tommer 4:3 640×480 til far. Han har en fra digitalramme.no fra før, en 7-tommer som begynte å få prikkete bilde. Jeg/vi er fornøyd med den nye, men for min egen del har jeg et par ønsker til digitale rammer, og denne oppfyller ikke alle:

  – Må være 4:3, siden alle jeg kjenner tar bilder i det formatet. Uaktuelt med cropping eller svarte sidekanter.

  – Jeg vil helst kunne endre overgangseffekter selv. Hama-en har bare random, som ser utrolig rotete ut. Vil helst kunne fade forsiktig mellom bildene.

  – Jeg vil helst ha 800×600 eller mer, men Hama-en har utrolig fint bilde til å være 640×480.

  Svar på denne kommentaren

 6. @Magne Hansen Jeg fant den på Teknikmagasinet. Om du søker på sidene deres etter «Digital Fotoramme Kjøleskapsmagnet» så finner du den. Kosta 299,-.
  Holder bare 66 bilder, men er jo litt artig.

  Svar på denne kommentaren

 7. Joakim Jardenberg

  Jodå, det blev så. Jag tyckte det var ett ganska pinsamt köp, men tydligen var det lite av årets julklapp för jag fick leta länge innan jag hittade en. Men till mormor, laddad med bilder från bröllopet var det en helt perfekt present.

  Svar på denne kommentaren

 8. Rune M. Andersen

  Kjøpte en Samsung 8″ (SPF-83V) 800x600px til mine foreldre på straks 70. Hovedpoenget var å få ei ramme med skikkelig WiFi som kan hente bilder fra en vilkårlig RSS-feed.

  Bruker http://www.framechannel.com til å samordne forskjellige bilder fra PicasaWeb + har noen egne feeds satt opp, slik at jeg kan «sende» nye bilder til ramma uten at de trenger å administrere den.

  Ramma er WinCE-basert og har noen småbugs, f.eks. mister den klokkeoppsettet hver gang strømmen kuttes. Heldivis kan den oppdatere seg selv via en timeserver på nett. Støtter heller ikke alle krypteringsprotokoller, så etter å ha knotet litt endte jeg opp med å åpne nettet helt og bare bruke MAC-filter. De bor i «ødemarka» så det skulle gå greit 🙂

  De likte ramma godt, spesielt synes de det er morsomt at det dukker opp nye bilder jevnlig.

  Svar på denne kommentaren

 9. Kjøpte en til 600 kroner hos Elkjøp til bestemor. Vi fylte den opp med fine bilder på forhånd (på 2GB minnestick, 70kr på Clas Ohlson). Hun ble strålende fornøyd, det var vanskelig å få henne vekk fra den faktisk! 🙂

  Det er jo plass til cirka 1000 bilder og de vises på ‘shuffle’ så hun har nok av underholdning tydeligvis. Men for noen med bedre syn så må jeg absolutt anbefale en ramme med høyere oppløsning siden de billigste har omtrent 400×300 piksler, som nevnt over.

  Svar på denne kommentaren

 10. Kjøpte to stk til «de gamle» og fylte dem med 1500 bilder og bruksanvisning for å få den igang. Gjorde suksess. Har ingen mulighet til å oppdatere annet enn via oppdatering av brikke. Vurderte pris mot funksjonalitet og 1500 bilder satt opp på langsom skiftefrekvens varer jo en stund…

  Svar på denne kommentaren

 11. http://www.brannvernforeningen.no/index.asp?id=27334

  Er du sikker på at du gjør det hyggelig for dine foreldre? Alle dubbeditter som står i hvilemodus. Som aldri slås helt av. Men – det dør jo bare noen ti talls! Det er rekordmange dødsbranner i Sverige og Norge i 2008! Og sikkert også i andre land. Det er i Norge en stor «ukjent» andel. Kan deler av dette være TV og datamaskiner og digitale rammer, som starter brannene? Se på «tøysa» av ledninger som følger med
  1stk datamaskin, komplett. Dette kan være ett tema for NRK!

  Svar på denne kommentaren

 12. Jeg fikk en NextBase PhotoM@il-X (http://www.next-base.com/product/photom@il-x.html). Brukervennligheten er ganske dårlig, men håper det blir bedre ved fremtidige programvareoppdateringer. Den har WiFi, og en epostadresse som man sender bildene til, man trenger ikke noen konto på nettet. Den kan også spille av musikk og film, og viser været. En ramme følger med, men man kan sette på en hvilken som helst bilderamme. Den største ulempen er at den ikke har en innstilling som lar en vise nye bilder automatisk, man må godta og legge til nye bilder.

  Svar på denne kommentaren

 13. Jeg trengte ikke wlan eller nettverk på den rammen jeg ga til mine foreldre. Prioriterte størrele og oppløsning. Jeg endte også opp med 10″ (640×480) til HAMA (ca. 1300,- tror jeg). Det sto mellom den og 8″ med 800×600 også ifra HAMA. Jeg måtte kjøpe et SD-kort i tillegg og fant en 2gig til 59,-.

  Svar på denne kommentaren

 14. Fikk en fra Kodak til jul. Den var skjebnebestemt å bli kastet langt inn i et skap, for vi klarer oss da fint med pc-en. Men så fant vi ut at det var ideelt for farmor på 70. Vi gadd ikke bryderiet med å kjøpe minnekort, så vi lastet ned bilder på en minnepinne og satte i. Farmor er henrykt!

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.