nrk.no

Trøbbel med kommentering

Kategorier: NRKbeta & Software


Vi har hatt litt trøbbel med at folk ikke får kommentert hvis de ikke er logget inn eller har OpenID. Jeg selv får f. eks. ikke kommentert når jeg ikke er logget inn, selv om jeg oppgir navn og e-postadresse. Derfor slår vi av OpenID-plugin på NRKbeta inntil vi får forsket mere på det. Det er tross alt fredag og klokka er 16.42…

Tips og erfaringer med dette mottas gjerne!

8 kommentarer

 1. Jeg holder for tiden på å teste ut «outsourcing» av kommentarsystemet til intensedebate.com/.

  Uten å være altfor selvreklamerende kan dere lese om førsteinntrykket her: blog.peterhaza.no/new-commenting-system-in-place/

  Tanken er å slippe å bruke resurser på å utvikle hjulet hele tiden, men la andre ta seg av den delen. Du kan velge å registrere deg for å få noen ekstra funksjoner, og ikke minst husker de deg fra gang til gang på tvers av sider. Se for dere at hele media-Norge ble enige om å bruke samme system. Nesten uansett hvilken side du gikk til, var du allerede logget inn og klar for å legge inn kommentar og stemme på innlegg.

  Svar på denne kommentaren

 2. Japp, jeg skrev først en kommentar (før Opera krasjet) som også nevnte disqus som et alternativ som kanskje var mer interessant for dere, ettersom det fungerer ypperlig med seesmic.

  Andre ting som taler for disqus er at de har et API, er uavhengige (ID er eid at Automattic, som lager WordPress), og ikke minst har støtte for oversettelser. Allikevel etter å ha brukt noen timer på diverse fora, sier magefølelsen min at ID vil bli bedre enn Disqus.

  ID har planer for både API og oversettelser, så vi får se. De virker også veldig ivrige på support og det å evaluere nye idèer. Akkurat nå er det ihvertfall evaluering på gang, så får vi se hvor vi ender.

  Svar på denne kommentaren

 3. Odin Omdal Hørthe

  Er dei? Eg hev prata med Disqus um at eg helst vil hava eit distribuert system som byggjer på OpenID for innsamling av kommentarar o.l. Dei var ikkje negative, men det segjer seg jo sjølv at då forsvinner mykje av det eg ser på som måten dei hev tenkt å tena pengar på vekk.

  Viss IntenseDebate hev ein brukar som stør OpenMicroBlogging (t.d. på identi.ca) so hadde det vore kult å fengje vita um dei. 🙂

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.