nrk.no

Enda en milepæl: 100 000 spam passert

Kategori: NRKbeta


Merkelig hvor naive spammere er: I løpet av den perioden NRKbeta har vært oppe, har nå over 100 000 kommentarer vært forsøkt postet.

Av 101 692 spam som ble fanget opp av spamfiltrene våre, slapp 46 igjennom. Tre av disse lå ute på nettsiden lengre enn 30 minutter. Ingen klikket på noen av disse.

I en rapport fra USA sto det at spammere får inntekt på hver 12,5 millioner e-postspam de sender ut. Altså at noen kjøper noen på en av hver 12,5 millioner spam de sender ut. Om tallene er de samme for kommentarspam, så er det med andre ord et stykke igjen til noen tjener noe som helst på å spamme NRKbeta…

To år med NRKbeta

11 084 virkelig kommentarer er et viktigere tall! Det er antall kommentarer på NRKbeta siden vi startet i desember 2006. Vi feirer to år 31. desember – to år siden denne posten ble lagt ut som en første lille test. Forholdet mellom artikler, kommentarer og spam er dermed rundt 1:10:100. En artikkel – 10 kommentarer – 100 spam.

Se også: Kommentar/spam-forholdet på NRKbeta: 7/60 og spam som kunst.

16 kommentarer

  1. Det som gjør NRKbeta så bra er jo at dere som skriver er skikkelig flinke til å svare på kommentarer og kommunisere med leserne. Dette gjør det også mer attraktivt å skrive en kommentar da men vet at man får skikkelige svar. Det utvikler seg også interessante diskusjoner i kommentarfeltet. Bra saker. Alt for mange bloggere er alt for dårlige på nettopp dette.

    Svar på denne kommentaren

  2. Mats Taraldsvik

    Man kan vel ikke vente annet, dessverre. Heldigvis holder anti-spam-programvaren takt med spammerne.

    Jeg tror også dere ville merket mye mindre spam om dere utviklet bloggen selv, altså ikke større ferdigløsninger som WordPress. Dette er ikke noe ønske om å gjøre dette, for det ville vært helt unødvendig, men antakelig et effektivt tiltak, dersom det skulle bli et stort problem.

    Svar på denne kommentaren

  3. Jeg setter veldig pris på å kunne skrive kommentarer uten å registrere meg først, og jeg er veldig glad for å slippe captcha hver gang.

    I forhold til de legitime postene som blir oppfattet som SPAM hadde det kanskje vært mulig å innføre en captcha-sjekk for kun disse postene, slik Finn Labs har? Der får man beskjed om at filteret tror at posten er spam, og at man må taste captcha for å bekrefte at den ikke er det.

    E-postbekreftelse av poster som blir mistenkt for å være spam er en annen løsning, men med 99% spam blir kanskje det litt ressurskreveden?

    Svar på denne kommentaren

  4. Nå har jeg aldri sett meg nødt til å ta i bruk et spamfilter ala Akismet, og kan derfor ikke komme med noen harde fakta. Men, (og det er et men) har dere aldri opplevd at kommentarer som egentlig ikke er spam blir merket som spam?

    Svar på denne kommentaren

  5. Hehe. Så morsomt å gå tilbake og se på den første kommentaren min. Jeg starter rett ut med full «kritikk» og avslutter med å oppfordre til økt bruk av/støtte til åpenhet (i form av Creative Commons i det tilfellet). Jeg har visst vært stabil i hvordan jeg forholder meg til dere helt fra starten.. Hehe.. 🙂

    Godt å se at to år etter er det jeg tok opp i NRKbetas første kommentar (som jeg jo ikke kan legge skjul på at jeg er litt stolt over) om både video-spiller og kred til WP og theme-forfatter fikset. Bare synd at Creative Commons ennå ikke er på plass. Men åpenheten på andre måter er dere gode på, det skal dere ha! OpenID har dere jo til og med klart å få på plass (etter mye masing ;)), og jeg må si det er godt å se at det blir nokså flittig brukt av kommentatorer!

    Når det gjelder CAPTCHA på mulig-spam: Jeg ser ikke poenget. Hvis det faktisk er spam-bots, så vil den jo ganske så ofte klare å ta CAPTCHAen, så da vil masse spam slippe igjennom. CAPTCHA er broken, og evil.

    Svar på denne kommentaren

  6. Øyvind Solstad (NRK)

    Siden dere spør: 33 ganger har kommentarer som IKKE var spam, blitt feiltolket som det. Vi ser ikke gjennom alle i spamkøen for å se om det er reelle kommentarer der – det er altfor mye arbeid. Så om du poster en kommentar som ikke vises med en gang, send en e-post til nrkbeta hos gmail.com eller meld fra til oss på Twitter.

    Svar på denne kommentaren

  7. Øyvind Solstad (NRK)

    Mats skrev:

    Jeg tror også dere ville merket mye mindre spam om dere utviklet bloggen selv, altså ikke større ferdigløsninger som WordPress. Dette er ikke noe ønske om å gjøre dette, for det ville vært helt unødvendig, men antakelig et effektivt tiltak, dersom det skulle bli et stort problem.

    Med en effektivitet på 99.923% for spamfilteret vårt, så har vi ingen planer om å bruke masse tid på egne løsninger pga. spam. Skal ikke se bort fra at NRKbeta tester andre løsninger men spam vil ikke være grunnen for det i såfall.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.