nrk.no

Tre nøtter til Askepott

Kategorier: Moro,NRK & TV


7 630 personer har i skrivende stund meldt seg på arrangementet «Tre nøtter til Askepott – Tři oříšky pro Popelku» på Facebook. Den klassiske filmen sendes som vanlig på NRK1 på julaften kl. 1100.

Filmen ble lagd i 1973 og er en tsjekkisk-tysk samproduksjon. Wikipedia: Tre nøtter til Askepott og IMDB har mere informasjon.

Tallet øker

Pr. 18. desember er det 25 912 bekreftede gjester!!!!

19 kommentarer

  1. Og – for den svorne fan:
    Fabrikken på nrksuper har laget en remake av en av scenene fra Tre Nøtter – den går på lufta første gang onsdag 10. desember klokka 19-1930 på NRK Super! 🙂

    Svar på denne kommentaren

  2. Frank Eivind Rundholt

    Askepott ser jeg hvert eneste år. Jeg er så imponert av slutten der de fryser bildet med snø nederst i bilde og noen skyer på himmelen, så spiller de musikk i 2-3 minutter til. Fantastisk!

    Svar på denne kommentaren

  3. Odin Omdal Hørthe

    Denne ser eg òg kvar jòl. Herlege NRK.

    Eg brukte *masse* tid på å leita etter musikken på laurdag (me skulle hava jolepfest), fann han til slutt – men MP3-filane fungerte ikkje. Bah.

    Hugsar òg at denne filmen var heile grunnen til at ein kamerat av meg kaupte TV-kort for å taka han upp til PC-en og leggja han ut på internett. Var so synd at han ikkje var tilgjengeleg 🙂 Det endra seg jo då DVD-en kom.

    Svar på denne kommentaren

  4. Per Olav Alvestad

    Dette må vere tidenes økonomiske suksess for NRK. Kan jo ikkje ha kosta all verdens å kjøpe den inn i si tid, så leiger dei inn 1! skuespiller til å lese alle stemmene, samt fortellerstemma, og vips du har trollbundet ein nasjon…

    Men de kan jo bare prøve seg å leige inn nye skuespillere, ein til kvar rolle, ville blitt folkeopprør er eg temmelig sikker på. Sitter i alle fall klistra for 28 år på rad.

    Svar på denne kommentaren

  5. Fantastisk program. Jeg liker særlig skogvokterens lakoniske kommentar, svært relevant i den til enhver tid aktuelle feminisme/biologi/foreldreskaps-debatt:
    «Ja, ja, askepott. En stemor vil alltid være en stemor».

    Svar på denne kommentaren

  6. Dette blir første julen i hele mitt liv jeg ikke får sett tre nøtter til askepott…
    Jeg skal være hos mamma, og forbaska riks-tv gidder ikke å gjøre noe med at hun har mistet halvparten av kanalene sine, deriblant nrk…
    jeg har forsøkt å finne dvd’en i butikkene, men det er ingen som har den igjen… tomt – tomt – tomt…
    prøvde å finne den på nettet, men det er jammen ikke lett…
    Det blir en trist jul…

    Svar på denne kommentaren

  7. Sukk….Langt hjemmefra og ingen askepott. Hvordan skal jeg greie å overbevise colombianere at ventingen (de spiser ikke middag og åpner ikke gaver før midnatt) ville blitt mye kortere dersom de viste Tre nøtter til askepott(gjerne dubbet, tar alt). Neste jul her skal jeg ha med DVDen 🙂

    Svar på denne kommentaren

  8. Her finner du plenty med Popelka-greier dreihaselnuessefueraschenbroedel.de/

    Og – lista over når filmen sendes på teve i Tyskland i disse dager er imponerende:

    Sonntag, 29.11. 12:00 Kika
    Donnerstag, 24.12. 14:35 WDR restaurierte Fassung mit Ausdiodeskription und Untertiteln
    Donnerstag, 24.12. 20:00 TV Nova (CZ)
    Donnerstag, 24.12. 21:15 RBB
    Freitag, 25.12. 11:00 ARD mit Ausdiodeskription
    Freitag, 25.12. 13:10 SF-1 mit Ausdiodeskription und Untertiteln
    Samstag, 26.12. 9:00 RBB
    Samstag, 26.12. 10:45 SWR/SR
    Samstag, 26.12. 12:20 NDR
    Samstag, 26.12. 12:45 MDR
    Sonntag, 27.12. 06:15 MDR
    Sonntag, 27.12. 08:50 BR

    Svar på denne kommentaren

  9. Hei Sigrid!

    Filmen er ikke tidsmessig lagt til noen helt bestemt epoke, det er elementer fra middelalder og helt frem til 1700-tallet spør du meg. Stilmessig er den altså en uhistorisk blanding, lagt til et ikke nærmere bestemt «gamle dager».

    Det må legges til at dette er en lavbudsjettfilm laget i et (eller rettere sagt to) østblokkland, du kan bokstavelig talt se at kostymene er laget av billige syntetiske materialer og ikke akkurat historisk korrekte. Personlig synes jeg dette gjør filmen ekstra sjarmerende.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.