nrk.no

NRKbeta tester Facebook Connect

Kategorier: Det sosiale nettet,Nettjenester & NRKbeta


Oppdatering: Dette var en bra test der vi fikk masse tilbakemeldinger fra dere! Takk! Funksjonen er foreløpig slått av siden det skapte endel krøll på forsiden og tregere nettsted. Vi kommer tilbake med nye tester om ikke lenge.

Facebook Connect er et nytt system fra Facebook, der andre nettsteder kan koble aktivitet fra sine nettsider inn mot Facebook. Det vil vi selvsagt teste ut, så derfor har vi gjort det mulig å koble deg inn på Facebook mot en konto her på NRKbeta.

Vi er ikke helt sikre på hvordan dette fungerer i praksis, men det er vel bare en måte å finne ut?

Det vi tror – er at du må ha en konto på NRKbeta først. For ellers er det ikke noe å koble sammen, ikke sant? Har du ikke en konto her, så vet ikke Facebook hva du skal koble sammen med dem.

Uansett: Om noen vi teste, så prøv å bruke feltet til høyre for å koble sammen NRKbeta og Facebook først.

Da får du opp denne:

Logg deg inn på Facebook, og du skal da være koblet sammen.

Om det ikke virker

Om det er slik at du faktisk må ha en konto her på NRKbeta også for å kunne koble ting sammen, så har vi åpnet for det også. På innloggingssiden vår kan du nå registere deg som bruker. Du får ingen andre rettigheter enn at du er registert. Vi skal ikke bruke dette til noe foreløpig. Men etterhvert lar vi kanskje dere skrive eller være med på andre nettsosiale aktiviteter.

Legg merke til at du kan bruke OpenID til å logge inn med. NRK skal støtte OpenID på både den ene og den andre måten. Og vi har begynt å bruke det her på NRKbeta alt.

Kommentarer

Du vil også legge merke til at det står » Publish this comment to Facebook» under alle kommentarfelt når du har koblet sammen alt dette.

Om denne er krysset av, og du publiserer en kommentar skal idéelt kommentaren havne i nyhetsfeeden din på Facebook. omtrent slik:

Øyvind Solstad kommentere på NRKbeta: Et eller annet…

Men det får vi ikke til å funke akkurat nå.

Hva tror dere?

Så gå bananas. Si fra på Twitter eller mail om alt går til skogen. Og bruk kommentarfeltet under til innspill, feil, idéer om hva vi kan bruke det til osv. Vi vil veldig gjerne høre hva dere tror om dette!

22 kommentarer

 1. Odin Omdal Hørthe

  Facebook vil kopla seg til frie nettenester, men vil ikkje sjølv opna opp si eiga sida slik at du ikkje vert låst inne hjå Facebook. Facebook held venene dine som gissel og gjer difor at du ikkje kann bruka andre sosiale nettenester av di «alle er jo på Facebook».

  Det er som gamle dagar då du måtte hava AOL-epost for å senda epost til folk med AOL, og Compuserve for dei som hadde det. Det er ikkje eit stabilt fundament å byggja internett på. 🙂

  Det var berre det at dei skal hava alle til å sleppa informasjon inn til Facebook, men gjer lite for å opna upp nettverket til til andre. Men dei tener jo pengar på det, dei vil ikkje mista kontrollen dei hev. Slik er det no diverre…

  Svar på denne kommentaren

 2. Sindre Johansen (NRK)

  Ser ut som det er en form for openid, bare ikke åpen. Det vil si, jeg trengte ikke en bruker her på nrkbeta for å bruke det, jeg bare trykket på logg inn med facebook, og klikket ok (siden jeg allerede var logget inn på facebook). Så ble jeg logget inn her på siden med min facebook-account. Det var forresten ikke veldig stabilt. En stund var forsiden en uendelig loop, det vil si den begynte å laste på nytt hele tiden, men så plutselig fungerte det igjen.

  EDIT: Men den bruker ikke avataren fra facebook. Jeg får se hva som skjer hvis jeg legger inn mailen min fra facebook på gravatar.

  Svar på denne kommentaren

 3. Sindre Johansen (NRK)

  Forresten en liten ting som sikkert ikke er meningen. Når jeg logger inn (med openid) kommer jeg inn på wp-admin, lurte litt på hvor jeg hadde havnet. Det så ikke ut til at jeg kunne gjøre noe, men det er sikkert ikke meningen.

  Svar på denne kommentaren

 4. Min Firefox tiltet fullstendig: Etter jeg trykket Connect gikk cpu-bruk til 100%, og den så ut til å prøve reloade vekselvis nrkbeta.no og static.facebook.something med to sekunders mellomrom i evig loop. Selv å la den stå i fem minutter «for å gjøre seg ferdig» hjalp ikke. Jeg kom meg ikke inn hit igjen før jeg hadde slettet alle nrkbeta-cookies manuelt i Firefox :]

  Svar på denne kommentaren

 5. Testing, 1, 2, 3, nå har jeg «Publish this comment to Facebook»-checkbox nederst, så jeg er vel logget inn. Jeg måtte bruke stopp-knappen i Firefox for å få den til å slutte hente inn forsiden i loop igjen, men kanskje det funker.

  Svar på denne kommentaren

 6. Bjørn Smestad (NRK)

  Jeg måtte også bruke Stopp-knappen (i Google Chrome) for å få den til å slutte å hente opp forsiden i uendelig loop. – og jeg har ikke «Publish this comment to Facebook». Fryktelig overbevist er jeg altså foreløpig ikke…

  Svar på denne kommentaren

 7. Bjørn Smestad (NRK)

  (Oj, nå fikk jeg plutselig opp “Publish this comment to Facebook” også – kanskje det fungerer…)

  (Nei, etter fem minutter har fortsatt ikke kommentaren dukket opp på Facebook.)

  Svar på denne kommentaren

 8. Hallvard Lavoll-Nylenna

  Chrome tilta hos meg på same måte som #Mikal opplevde med FireFox. Men etter at eg gjekk over til FireFox rullar det greit. Men, som før nemnt, eg ser ikkje heilt poenget endå. Facebook er for mykje på monopolsida endå. dei må opne meir opp.

  Skal kikke litt på Google sin variant i kved, Google Friend Connect. Trur den er hakket betre enn Facebook sin. Her kan brukarane lett lime inn gadgets/widgets/applikasjonar til eigen nettside.

  Svar på denne kommentaren

 9. Jon Tingvold (NRK)

  Virker ikke fantastisk bra. Det tok flere forsøk jeg det kom at jeg var logget inn. Profilen (med Facebook-kontoen) kjørte også i en uendelig loop da jeg gikk inn på den.

  Redigert: Gravatar funker ikke med Facebook-kontoen hvis noen lurte. Jeg har i hvert fall registrert e-postadressen jeg bruker på Facebook på gravatar og jeg får ikke opp noe.

  Svar på denne kommentaren

 10. Raymond Gangstad (NRK)

  Connect fungerer fint hos meg i firefox for mac. Men hva kan man bruke det til, annet enn å få kommentarer jeg skriver her på bloggen til å dukke opp i feeden på facebookprofilen min?

  EDIT: det det fungerte helt fint til jeg postet denne kommentaren, nå looper nrkbeta som besatt…

  Svar på denne kommentaren

 11. Synest Odin har eit viktig poeng her. Facebook fyller heilt klart eit viktig behov, men eg likar ikkje dei mange forsøka på å laga sin eigen private web. Dette er det motsette av grunntanken bak web’en.

  Svar på denne kommentaren

 12. torerling.blogspot.com/ (NRK)

  Vel, håper bare at dette ikke blir et langt skritt tilbake for openID ihvertfall, etter å ha brukt det en god del har jeg virkelig lagt meg til å like å bruke det, enkelt greit og ikke minst åpent 🙂

  Svar på denne kommentaren

 13. Kometkamerat (NRK)

  Om jeg er logget på Facebook med «remember me» funksjonen, så går nrkbeta inn i en uendelig refreshloop om jeg også logger meg på via nrkbeta. Om jeg logger av facebook før jeg går på nrkbeta så fungerer det. Mao. er ikke tjenesten helt stabil…

  Svar på denne kommentaren

 14. Jeg hadde det samme problemet som alle andre beskriver ved pålogging, men et klikk på stoppknappen fikk meg ut av loopen.

  Både navn og profilbilde kom greit fra facebook og inn på profilen min her på NRKbeta. Epost-adresse, hjemmeside m.m. ble ikke overført, men det er like greit da en kanskje ikke vil oppgi det på sin konto.

  Edit: Etter at jeg hadde postet denne kommentaren ser jeg at profilbildet mitt ikke vises her, selv om det vises i menyen til høyre ved pålogget bruker…

  Svar på denne kommentaren

 15. Øyvind Solstad (NRK)

  @Odin: Jeg er enig i at Facebook er en lukket verden, og at det i mange tilfeller er dumt for brukerne. Men akkurat i Facebooks tilfelle er dette grunnen til at mange er der. Da kan man poste private bilder, oppdateringer og ha samtaler med venner, og selv velge hvem som får dem. Jeg ser ingen problemer med dette, annet enn den noe idiotiske klausulen Facebook har på at de forbeholder seg retten til å publisere bilder andre steder senere.

  At vennene mine holdes som gissel… Tja. Vet ikke helt hva du mener med det? Nesten alle sosiale nettsteder har funksjoner der du kan taste inn en gmail eller hotmail-adresse og få opp hvem av vennene dine som er der.

  Og svært få nettsteder har funksjoner der du kan eksportere vennelisten til et fornuftig format hvis du vil avlsutte tjenesten. Vil gjerne se eksempler hvis du har noen.

  Svar på denne kommentaren

 16. Odin Omdal Hørthe

  @Øyvind: Ah, men du misforstår. Eg vil at ting skal vera opent, ikkje som at alle bileti eg tok på festen på laurdag skal liggja tilgjengeleg for verdi (mange er utruleg lite interessante for andre òg) – men opent som i at du kann t.d. leggja til «http://www.velmont.net (Odin Omdal Hørthe)» som ven og på den måten gjera det distribuert.

  Då er det framleis slik at du deler dine festbilete med meg (og berre meg). For å få tilgang til det du legg ut sjekker du t.d. berre OpenID-en for den adressa.

  No er det diverre slik at det framleis ikkje finst enkle opne (altso distribuerte og basert på opne standardar) sosiale nettvek. Det vert jobba med, og eg vonar det vert brukande um ikkje for lengje.

  Dette er som forskjellen mellom identi.ca (laconica) og twitter. Du kann sjå på…

  noserub.com/
  pixelsebi.com/2008-11-07/how-to-make-your-wordpress-blog-noserub-compatible/

  og

  diso-project.org/

  Hendig @-funksjon, forresten.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.