nrk.no

Zinio – les magasiner på nett

Kategori: Nettjenester


Zinio har i flere år hatt en tjeneste der du kan lese og/eller abonnere på digitale versjoner av magasiner. Flere norske magasiner finnes å få kjøpt, blant annet Kampanje, Ukeavisen Ledelse, HjemmePC, Fri Flyt, Elle, Økonomisk Rapport og Apritif. Man kan kjøpe abonnement eller enkeltnummer.

Zinio har nettopp lansert en ny funksjon der du kan søke i alle bladene, inkludert de norske. Her er f. eks. et søk på ordet NRK hos Zinio:

Du kan se på et par sider i hvert magasin uten å betale. Her et eksempel fra bladet Kampanje:

Stort utvalg

Du kan abonnere på f. eks. What Digital Camera (13 nummer i året) for rundt 21 dollar – ca. 145 kroner. Det er halve prisen av hva bladet koster i kiosken i USA.

Du kan også kjøpe enkeltnummer, slik som med den internasjonale utgaven av Elle.

Null trær

Du får bladet med en gang det kommer ut, du kan lagre det som pdf-fil og søke i det senere ved hjelpe av søkefunksjonen på datamaskinen din du kan lese det offline når du vil i en egen Zinio-leser. Og ikke minst – du sparer noen trær…

Det er selvsagt ikke bra at du ikke kan søke i bladet ved hjelp av søkefunksjonen i operativsystemet ditt! Nedlasting som pdf ville være å foretrekke. Takk til Hans som gjorde meg oppmerksom på dette.

Av store utenlandske blader som finnes, er Elle, Playboy, Esquire, Cosmopolitan, Harvard Business Review og Popular Science.

Teknologiblader

Spesielt interessant for NRKbetas lesere er kanskje kategorien «Computers and tech» med blant annet PC World og MacWorld.

Zinio har lagt ut gratiseksemplarer av noen magasiner slik at du kan se hvordan det fungerer; Men’s Health, PC Magazine, Business Week med flere.

17 kommentarer

  1. Øyvind Solstad (NRK)

    Da tok du feil. Haha. Vi er for åpne standarder men jeg personlig har veldig forståelse for at noen ting er lukket, selv om jeg selvsagt helst skulle sett at det var åpent. I valget mellom døde trær og lukket system så velger jeg heller lukket system.

    Du har selvsagt et godt poeng – og jeg burde jo ha husket at det ikke er PDF man laster ned bladene som. Jeg har hatt en Zinio-konto lenge for testing… Har oppdatert artikkelen!

    Svar på denne kommentaren

  2. Dessverre er nok Zinio det beste som finnes på denne fronten for øyeblikket. Men jeg ser ikke helt forskjellen på rettighetsbeskyttelse på magasiner/bøker og rettighetsbeskyttelse på musikk/video.

    Vi er endelig i ferd med å vinne kampen mot drm på musikk og kampen mot drm på video har fått et god feste. Men så dukker det opp en ny forestående front.

    Hvor lang tid tar det før de lærer av feilene som musikk/video-bransjen har gjort de seneste årene?

    edit: Forøvrig er det nesten litt morsomt at Zinio har Linux-magasiner i porteføljen sin.

    Svar på denne kommentaren

  3. Øyvind Solstad (NRK)

    Godt poeng og vi får håpe de lærer raskt. En grunnleggende forskjell er riktignok at nesten hvem som helst kan rippe en CD eller en film og få et produkt som holder svært høy kvalitet.

    Men skal du lage en digital utgave av et magasin, får du en formidabel jobb. For det første må du scanne med svært høy kvalitet, og så optimalisere bildene for å få en akseptabel filstørrelse. Så må du scanne inn all teksten og gjøre den om fra å være «bilde» til tekst – ellers vil du ikke kunne søke i den – som er lit av vitsen med et digitalt magasin.

    Det betyr at de som lager digitale magasiner ikke har den umiddelbare trusselen mot seg som musikk- og filmbransjen har: Det er rett og slett for pesete og piratkopiere produktene deres.

    Når det er sagt så bør de skjønne at de kunne solgt langt mere om de ga oss mulighet til å kjøpe digitale utgaver som f. eks. PDF-filer. Jeg hadde glatt akseptert at det sto navnet mitt på alle sidene i bladet hvis det var en funksjon som kunne hindret endel piratkopiering.

    Svar på denne kommentaren

  4. Prøvde Zinio en gang, bestilte et PC blad. Fungerte fint, inntil bladet ble stoppet etter 4 eksemplarer (av 12). Og ingen ville vedkjenne seg ansvaret. Zinio pekte på det aktuelle pcbladet, mens de pekte på Zinio siden kjøpet var gjort gjennom dem.
    Dette var vel og merke for 2 år siden. Kanskje tingene har endret seg.

    Svar på denne kommentaren

  5. Espen Presthus

    Jeg fant denne rett før helgen og har prøvd den ut! Funker som bare det (har selvfølgelig bare fått et nummer ennå). Men jeg fant den gjennom the green initiative, hvor du kan få ett års gratis abonnement. Har du flere e-post adresser, kan du få flere blader!

    Svar på denne kommentaren

  6. Mats Taraldsvik

    Da tok du feil. Haha. Vi er for åpne standarder men jeg personlig har veldig forståelse for at noen ting er lukket, selv om jeg selvsagt helst skulle sett at det var åpent. I valget mellom døde trær og lukket system så velger jeg heller lukket system.

    Hadde de hatt leseren tilgjengelig for flere operativsystemer enn bare Windows og Mac, skulle jeg vært enig. Så lenge ‘lukket system’ betyr at noen ikke får mulighet til å bruke tjenesten, er jeg uenig.

    Svar på denne kommentaren

  7. Tor Hogne Paulsen

    Har selv benyttet med av Zinio i et par års tid for å abbonere på Science …

    Er veldig godt fornøyd med selve leseren, men må si at det suger humlepung at det ikke er mulig å printe til .pdf!

    Jeg foretrekker å printe ut og lese på bussen etc, men via Zinio er dette en no go. Dog er folka bak Science oppegående nok til å ha artiklene liggende ute som .pdf på hjemmesiden (Sciencemag.org), og her har man automatisk tilgang som Zinio-leser av bladet, heldigvis! 🙂

    /TH

    Svar på denne kommentaren

  8. Birger Østraat

    Hei, takk for fin artikkel om Zinio, det ville vært flott om redaktøren hadde kontaktet Zinio på forhånd for å kunne svare korrekt på alle spørsmålene som er sitert ovenfor.

    1. Zinio blader kan printes til PDF filer, det som forhindrer dette på mange amerikanske blader er DRM settingene som kan gi utgiver full beskyttelse mot piratkopiering og ulovlig distribusjon.På de fleste Nordiske magasiner kan man printe alle sider i magasinet.Utgiver bestemmer DRM selv, vi anbefaler moderat med print på alle sider.

    2.Zinio formatet er basert på PDF filer, slik at når man printer så henter man PDF for å få bedre oppløsning på trykk. Zinio leses også som Flash fil i Online utgaven (fullt søkbar den også), så de fleste kan lese magasinene uten å laste dem ned uavhengig av system.I tillegg finnes de på Ipod og vi kommer med verdens største magasin database på supre leseplater (e-ink) innen kort tid.

    3. Søk på innhold kan gjøres offline i Zinio Reader/biblioteket, online i browser på Zinio. Innhold søk vil snart være tilgjengelig på alle store søkemotorer, da vil man kunne velge artikler og kjøpe de bladene man selv ønsker, og kjøpe dem hos Zinio.

    Svar på denne kommentaren

  9. Øyvind Solstad (NRK)

    Det er ikke vår jobb og svare på alle spørsmål om Zinio, Birger. Vi tester en tjeneste og skriver om de erfaringene vi gjør. Så er det alltid kjempefint om dere som står bak forskjellige tjenester kommer hit og både leser hva folk har og si – og svarer på spørsmål.

    Jeg har brukt Zinio i flere år og har ennå ikke funnet et blad jeg kan save som PDF. Da har jeg sikkert bare kjøpt blader med DRM, men jeg har aldri fått noen beskjed fra Zinio om at det blader er i to kategorier. Det kunne vært bedre markert slik at kundene kan velge med blader de faktisk kan lagre.

    Det ser jo forøvrig ut til at flere av leserne våre heller ikke har oppdaget at noen av bladene kan lagres som PDF, så har har dere en jobb og gjøre.

    Hva menes med «I tillegg finnes de på iPod»?

    Og har du en lenke til det du skriver om e-ink?

    Svar på denne kommentaren

  10. Birger Østraat

    Hei Øyvind, trodde ikke du kommenterte mer på denne artikkelen, men ser nå svaret ditt. Her er en link til Zinio på Ipod:imgs.zinio.com/iphone/info/index.html

    Print Zinio til PDF:(alle Norske magasiner+++)
    1. Open the Zinio reader with the desired book or magazine
    2. Press the print button and select Adobe PDF (you have to have Adobe Acrobat installed prior to this step)
    3. Choose the pages you want to print and press OK
    4. Zinio will output every chosen page to a single pdf file which would be more convenient to have in a single pdf, right? For that, open Adobe Acrobat and select File -> Create PDF -> From Multiple Files. and choose all those files in numerical order
    5. You will have all the desired pages from Zinio in a single pdf file and as you can see you will also have the dreaded watermark on every page.(IF DRM comes with watermarks.)
    6. Unfortunately you cannot print these yet. The pages will still be grayed out if you try to print them. What you need to do is to just print them again to Adobe PDF
    7. Now you can safely print them (try to ignore the watermark).

    E-ink information:readius.com/pocket-ereader/specifications

    e-ink teknologi:eink.com/technology/

    Mvh

    Birger

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.