nrk.no

YR-skolen i Sveip

Kategori: Video


Hvordan jobber egentlig meteorologene når de samler inn værdata til yr.no? Hva slags observasjoner bygger de sine data på og hvem snakker de egentlig med rundt omkring?

Sveip har startet YR-skolen og kommer til å ta for seg hvordan YR egentlig får sine værmeldinger frem til nettstedet. Vi tror innslagene kan ha interesse for NRKbetas lesere og republiserer dem her. I vår flotte lille Mac, Linux og nedlastingsvennlige videoløsning. Foretrekker du NRKs vanlige nett-TV finner du innslaget der også.

Se videoen på NRKbeta videoDirektelink til denne videoen

Men som vanlig har vi noen spørsmål. Akkurat denne filen ser ut til å oppføre seg underlig på enkelte maskiner i enkelte sammenhenger. Så vi ønsker tilbakemeldinger på om den spiller fint der ute i de tusen hjem.

Dessuten må dere gjerne melde fra om hva dere syntes om innslaget også. Vil dere har mer slikt? Og eventuelt tips til Sveip-redaksjonen om hva de kan ta for seg i de neste YR-innslagene?

8 kommentarer

 1. Filmen spiller kun til ca. 3-4 min, og så stopper den og går tilbake til start. Mac OS X 10.5, Firefox 3.

  Ellers veldig interessant, gøy at det legges ut bakgrunnsstoff om en så populær tjeneste.

  Svar på denne kommentaren

 2. Klipper på Play, så bufrer den i 2-3 sek. og kommer tilbake til «Klipp for å starte»-bildet. Kjører OS X Leopard, Safari 3.1.1.

  Hadde vært morsomt om dere gikk litt mer inn i hva slags regnestykker som gjøres, og hvordan ting påvirker hverandre.

  Svar på denne kommentaren

 3. Flashavspilleren kjørte hele snutten uten problemer her nå. Ubuntu 8.10, Opera 9.62 og Flash 10.0.12.36. Må riktignok gi Intelen på innsiden frie tøyler, men sånn er det nå med flash.. 🙂

  Hmja og innholdet var bra, ser gjerne mer av den sorten!

  Ja og så er jeg litt overrasket over at det fortsatt ser ut til å være knoting med knapper og menyer i Svisj Sveip? Jeg har ikke sett programmet siden de første par utgavene (befinner meg i god viking-ånd stortsett utenlands), og den gang da kunne man jo skylde på barnesykdommer.. ikke nå lenger.

  Svar på denne kommentaren

 4. Fungerte helt fint her på min PC, og med Firefox 3.0.3.

  Bra reportasje forøvrig. litt forundra over at ingen har stilt spørsmål med hvorfor NRK ikke har bytta ut Gislefoss & co med denne meterologen 🙂

  Svar på denne kommentaren

 5. Reader » Utvidelse av World of Warcraft

  […] har vært frempå med flere spennende innslag i set siste. Og når de snakker om World of Warcraft må vi vel nok engang slå fast at dette kan ha interesse […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.