nrk.no

Utvidelse av World of Warcraft

Kategorier: Spill & Video


Sveip har vært frempå med flere spennende innslag i det siste. Og når de snakker om World of Warcraft må vi vel nok engang slå fast at dette kan ha interesse for NRKbetas lesere. Dere har jo gitt opp tradisjonell kringkasting for lenge siden. Derfor regner vi med at dere ikke har noe imot et gjennsyn med innslaget her.

11 millioner brukere verden over har ventet i spenning. Nylig ble det sluppet en utvidelse til «Word of warcraft». Men hva er det som er så spesiellt med dette spillet?

Se innslaget her eller i Nett-TV.

Se videoen på NRKbeta videoDirektelink til denne videoen

Og nok engang: kom gjerne med tilbakemeldinger. Både angående hvordan dette spiller her i vår beta-nett-TV og hva dere syntes om innslaget.

Bildet i denne artikkelen er tatt av Jeremy Keith og har en Creative Commons-lisens.

7 kommentarer

 1. Asbjørn Ulsberg

  Jeg synes «Sveip» som program i for stor grad preges av dårlig kvalitet og uprofesjonalitet i litt for mange ledd, noe spesielt slutten av denne sendingen viser. Ellers var innslaget bra og avspilling i Opera på OS X fungerte knirkefritt. Som WoW-spiller er det jo vanskelig å ikke la seg engasjere, selv om «nyheten» Wrath of the Lich King begynner å bli litt gammel. 😉

  Svar på denne kommentaren

 2. Problemet mitt med Sveip er at programleiarane ofte verkar å ikkje ha nok peiling på det dei intervjuar personar om, og det visest. Få inn nokon som kan verke oppriktig engasjert rundt teknologi som programleiar, så trur eg mykje er gjort.

  Og eg skjønar greia med at webcam skal vere hipt (ellerno), men eg trur ikkje det skapar effekten NRK håpar det skal gjere.

  Eg vil ikkje strekke det så langt som at det er dårleg kvalitet, men eg er einig i at det kan verke uprofesjonelt i mange ledd. MEN, dei er eigentleg flinke til å finne intervjuobjekt, det må eg seie.

  Svar på denne kommentaren

 3. Spennende med tilbakemeldinger. Jeg er redaktør for Sveip. Poenget med webcam er ikke at det er hipt, men det gir oss unike muligheter til å nå nye folk. TV er komplisert når vi skal inn direkte, webcam er enkelt. Bare vi finner fram til de rette folkene, kan vi få dem enkelt på luften. Vi vil ha tak i andre intervjuobjekter og tema enn de som går igjen i alle andre sendinger. Problemet er selvsagt at kvaliteten på linjene varierer,dermed ser det ikke alltid helt proft ut i stort tv-format. Vi er fremdeles i utviklingsfasen, og vi setter STOR pris på tilbakemeldinger.

  Svar på denne kommentaren

 4. Er ganske enig med noen av de øvrige kommentarene her. Webcamet synes jeg nesten dere heller kunne løst ved hjelp av et fotografi og telefonlinje. For min del var det såpass mye skurr og dårlig lyd og greier at det hadde vært en bedre og mer proff løsning. Ikke er det noe vanskeligere heller. Webcamet gjør ikke noe og gir ikke noe mer til innslaget enn et bilde kunne gjort; synes jeg.

  Selve innholdet kommenterer jeg ikke så mye, det ble litt for lettbeint og trivelig for meg som har spilt spillet mye og kjenner det såpass godt. Da er det er ikke så veldig spennende med nok en forklaring om hva et MMO er fornoe. For Føler at dette retter seg mot en helt annen målgruppe enn meg, og det er jo ikke noe galt i det!

  Svar på denne kommentaren

 5. Eirik Solheim (NRK)

  Det er nok ingen tvil om at mange av NRKbetas lesere er utenfor målgruppen til akkurat denne reportasjen ja. Den skal treffe litt videre enn til hardcore-spillerne. 🙂

  Men jeg tenkte at den kunne være av interesse for noen likevel.

  Svar på denne kommentaren

 6. Grei nok denne, viser litt om hvor stort WoW faktisk er og hvordan spillere tenker om spillet uten de aller verste konspiratoriske teoriene om at spilling er bare for barn, barnslige og/eller spilleavhengige (selv om det finnes hint om sånn tankegang også).

  To større innvendinger å komme med:
  1: En kunne lastet ned en video fra warcraftmovies.com fremfor å filme en youtube side for å vise raid (spesielt siden den videoen viste velidg lite om hva et raid er i forhold til normal)
  2: Fint med trailer og sånt, men det blir feil å presentere denne som et utdrag av Wrath of the Litch King noe det kan oppfattes som om det er. Per i dag finnes det ingen spill som ser så bra ut, og wow er ikke akkurat høydaren i eye candy heller (jeg personlig digger stilen og wrath ser fantastisk ut).

  Keep it up! Vi trenger mer nøyansert spillinfo for nongamers.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.