nrk.no

Sosiale spill, reiseguider og en prins

Kategorier: Konferanser og messer & Nettjenester


På Monaco Media Forum startet de to dagene med korte demoer av nye tjenester på nettet. Ofte blir slikt bare en eneste lang salgspresentasjon, men her klarte de å holde seg til ganske nyttige presentasjoner av produktene sine. Jeg har valgt å ta med to presentasjoner her.

Playfish

Prøver å bygge spill som også benytter det sosiale ved nettet. Noe jeg har stor tro på. En ting er World Of Warcraft og andre store onlinespill, men hva med resten? De som ikke hiver seg på den bølgen, men som syntes det er moro med et slag kabal, tetris eller andre enklere greier. Det ser ut som Playfish er inne på noe.

OffBeat Guides

Jeg har alltid likt tjenester som kombinerer den fysiske verden med mulighetene på nettet. Akkurat reiseguider er fremdeles ganske praktisk å ha med seg på papir. Batterilevetiden er liksom så bra… Den blir ikke ødelagt av en tur på stranden og du får ikke beskjed om å slå den av i flyet. Muligheten til å skreddersy din egen guide virker fristende. Kun til deg og ditt reisemål. OffBeat Guides presenteres fint av David Sifry.

Denne gangen kan dere også velge og vrake. På YouTube finner dere en video som inneholder hele sesjonen med Playfish og Offbeat Guides. Sammen med alle de andre som ble presentert i samme sesjon. Eller dere kan kose dere med mitt andrerads-opptak som er ferdig klippet. Et par minutter av HSH Prins Albert II sin åpning av showet, presentasjonen til Playfish og presentasjonen til Offbeat Guides.

Se videoen på NRKbeta videoDirektelink til denne videoen

Mer fra Monaco Media Forum 2008:
Professor Lawrence Lessig om rettighetshåndtering

(Bildene i denne artikkelen er tatt av Eirik Solheim og kan brukes under en Creative Commons-lisens.)

3 kommentarer

  1. OffBeat Guides ser veldig lovende ut! Lurer på hvordan de måler seg meg en vanlig reiseguide. De har mer oppdatert informasjon, men får de tak i nok informasjon med CC-lisens til å slå de vanlige bøkene? Jeg planla en tur til Tromsø i helgen, med Bergen som utgangspunkt, og fikk opp Farenheit og mph i værvarselet, så de har litt igjen.

    Svar på denne kommentaren

  2. JEg liker ideen til offbeat guides veldig godt. Problemet er bare leveringstiden. Etter å ha basert meg på online reisetips så lenge er det unatulig å bestille reiseguide så langt i forveien at jeg får den tykte utgaven, og det virker som rip off å betale for en pdf? Er det bare meg?

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.