nrk.no

Hva slags tjenester kan vi lage med podkast nå?

Kategorier: Musikk og lyd,Nettjenester & NRK


NRK i iTunes

Du har sikkert sett at NRK nå får legge ut podkaster med inntil 70% musikk. Litt matte sier oss det blir maks 42 minutter musikk – og 18 minutter prat – på en time.

Hvis du tenker på alt vi sender – hva slags tjenester ser du for deg at vi kan lage? Ordet er fritt! Husk at podkast kan være både lyd og video…

Oppdatering

I kommentarene til saken FBI har om samme tema, sier musikksjef Per Ole Hagen i NRK P1:

Og jeg kan garantere at P.I.L.S., PopQuiz, Herreavdelingen, Kveldsmat og flere andre står på lista over P1-program som nå kan podcastes, i tillegg til mange av de andre programmene fra NRK P2 og P3. Vi har også merket oss ønsket om å podcaste enkelte program med og uten musikk. Hvis dette lar seg gjøre, vil vi absolutt forsøke å få det til for enkelte program.

189 kommentarer

 1. Jeg har savnet blant annet DJ Friendly. Jeg er enig i at podkaster som Radioresepsjonen nødvendigvis ikke blir bedre av at man fyller opp med musikk mellom pratingen, idet det faktisk er pratingen som er det morsomme og «interessante» innholdet.

  Jeg tror det er programmer som Harald Are Lund, DJ Friendly o.l. – der musikken står i sentrum – som kommer til å være de mest velkomne tilskuddene i podkast-tilbudet, og ville først og fremst satset på å få ut disse enn å legge på 150 ekstra megabyte i aktualitet- og underholdningsprogrammene deres.

  Uansett vil jeg si at dette er kjempegode nyheter!

  Svar på denne kommentaren

 2. Er litt enig med Trond, ønsker meg valg mellom renskede podcaster og komplette podcaster.
  Har liten erfaring med videopodcast, men bruker radio-poscastene MYE.
  Ser frem til f.eks studio sokrates med musikk 🙂

  Svar på denne kommentaren

 3. Hadde vært allright om dette åpnet for at endel eldre programmer (f.eks Karate) nå kunne bli tilgjengelig som podcast/streaming, uten at man må gå inn å redigere ut all musikken.

  Ser også for meg en del programmer hvor man virkelig går i dybden på ulike artister.

  Svar på denne kommentaren

 4. Etter at NRK’s sendeplan ble endret og Harald Are Lund fikk mindre sendetid, er det på sin plass å tilby (helst alle :D) Harald Are Lund’s sendinger som podkast. Det samme gjelder Tinitus. Håper også på at Lydverket’s samlede verk blir tilgjengelig.

  Jeg har stor sans for det dere jobber med her. Åpenhet og kvalitet. Lytter til folket. Leverer stoff med substans. Skulle ønske politikere og visse autoriteter var litt mer som NRKbeta.
  (Det siste avsnittet skulle kanskje vært her, men pytt..)

  Svar på denne kommentaren

 5. Mange har etterspurt Pils som podkast. Også jeg håper det blir tilgjengelig nå.

  Hvis det er mer enn 70 % musikk i programmet slik det er i dag, gjør det ingenting om Bård Ose og Finn Tokvam graver fram litt mer sladder mellom låtene.

  Svar på denne kommentaren

 6. Ah, betyr det at vi endelig får med musikk-innslagene i 20 spørsmål? Veldig forvirrende slik det er i dag, når panelet plutselig begynner å gjette basert på en låt vi ikke har hørt (eller ofte ikke en gang fått referert til at ble spilt).

  Ellers er jeg enig i det som er sagt om at i programmer der musikken er valgt av programlederne (for eksempel Herreavdelingen) er interessant og viktig å få med, mens der det kun er listemateriale bidrar det kanskje ikke til helheten. Jeg savner musikken fra Herreavdelingen etter at jeg hoppet over til podkast, oppdaget mange fine artister der.

  Svar på denne kommentaren

 7. Støtter også oppropet etter DJ Friendly, men slik jeg husker det (fra før det ble flyttet tilbake til det grufulle tidspunktet det er på nå), er det vel mer musikk der enn det den nye avtalen tillater.

  Svar på denne kommentaren

 8. Øyvind Solstad (NRK)

  Vi spurte på Twitter for en stund siden: Hvilket NRK-program vil du helst ha som podkast?

  Suveren vinner var «Hallo i uken». Så vi får vel sjekke om det er mulighet for dette nå.

  Her er alle svarene:
  twitter.com/Bjarte/statuses/994262174
  twitter.com/sigvei/statuses/1003787372
  twitter.com/mgjosefsen/statuses/993600746
  twitter.com/aslakr/statuses/993577511
  twitter.com/Petter_/statuses/993557143
  twitter.com/larg/statuses/993552125
  twitter.com/forteller/statuses/993545663
  twitter.com/larg/statuses/993543300
  twitter.com/petterhot/statuses/993537075

  Ser at mange nevner rene musikkprogrammer som DJ Friendly. Det er ikke mulig – for jeg kan ikke skjønne noe annet enn at DJ Friendly snakker langt mindre enn 18 minutter pr. time.

  Svar på denne kommentaren

 9. Det er fint at denne muligheten åpner seg. Men. Jeg ønsker ikke musikk på program hvor ikke musikken står i fokus. På FkFotball ønsker jeg meg at idrettslåtene som blir spilt (og nå blir kuttet etter 30 sekund) blir inkludert i podkasten. Resten av musikken trengs ikke.

  Prateprogrammer OM musikk derimot. Der må musikken med.

  Svar på denne kommentaren

 10. Må bare gratulere! Dette har vært (en av) grunnen(e) til at jeg ikke har benytta meg av podkasttilbudet.

  Slenger meg på og oppfordrer til at dere legger ut begge alternativene.

  Det som selvfølgelig hadde vært et kult alternativ (jeg drømmer litt her) hadde vært om man kunne velge sjanger på musikken, men beholde praten. Altså bytta ut musikken fra ett program med musikk fra ett annet eller med en annen sjanger. Veit dette ville krevd en del ressurser, men gjør det ikke mindre kult av den grunn:)

  Svar på denne kommentaren

 11. Gratulerer til begge parter. Dette er et skritt i rett retning.

  Som så mange før meg må jeg si at jeg liker program der musikk ikke er i fokus uten musikk. Men NRK har veldig mange bra program der musikken er i fokus og de programmene vil jeg ha med musikk! Håper bare programmene inneholder nok prating. Er det et alternativ å fylle opp en del av tiden med fri musikk eller må det vær prating?

  Ellers har jo Øyvind over meg et veldig bra forslag med at du kan velge musikk selv.

  Svar på denne kommentaren

 12. det hadde vært fantastisk med gjennomspillinger av hele album, med kommentarer og info om band, eller intervju med hele bandet mellom sangene eller noe.

  For ikke å sankke om podcaster hvor man går igjennom de fem «beste» musikkvideoene til en artist eller sjanger.

  Svar på denne kommentaren

 13. Espen Willersrud

  Er nok ganske enig med flere at musikk ikke bør være med i programmer der musikk ikke står i fokus når man laster de ned som podcast.

  Ellers må jeg si at jeg først og fremst heier på «Hallo i uken» jeg også! Et bra program jeg aldri klarer å få med meg.

  Svar på denne kommentaren

 14. Syntes at to ting må prioriteres.
  1. Programmer som omhandler musikk, og som ligger med riktig fordelingsnøkkel i % – F.eks. Harald Are Lund. Ja, hele backkatalogen. Tenk å høre igjen Zappa spesial når man vil.
  2. Gamle klassikere fra bl.a. P3, som nå ikke trenger redigering. Et Norge i Krig er nevnt før, og nevnes igjen. Gammel XL – Espen Thoresen snakket vel ihjel 50% av timen …

  Svar på denne kommentaren

 15. Kunne tenkt meg programmer som f.eks. intervjuet en artist og samtidig spilte musikk fra nevnte artist. La oss kalle programmet «En time med…» også inviterer dere inn artister til å være med på det. 🙂
  Spørsmål som kan bli stilt i en slik sammenheng bør gå på historien til bandet, fremtidsplaner, rare opplevelser på konserter etc. Om en bare snakker 2-3 minutter mellom hver sang så kan det bli en slager å laste ned tror jeg.

  En annen vri ville vært «En time med …» der en ikke hadde en artist, men en sjanger. F.eks. «En time med metall», der en snakket med endel norske metall band f.eks. 🙂

  Svar på denne kommentaren

 16. Fantastisk! Hurra!
  Dette har vi venta på lenge. Godt jobba, både NRK og TONO. Dette er «future-proof»!

  Ellers vil jeg bare berømme dere i NRK-beta: dette må være unikt og «future-proof» dette også! En tjeneste, en nettside som knytter de aktive brukerne så tett opp til utviklingsarbeidet, som tar oss med inn i «utviklingslaboratoriene» og spør oss om tilbakemeldinger. Dette er web-tankegang på sitt beste og et eksempel til etterfølgelse for de fleste organisasjoner. Dere har skjønt det! Hurra for NRK!

  Svar på denne kommentaren

 17. Dette er veldig, veldig bra! Gratulerer!
  Men en mulighet for å skippe låtene i podkastene, hadde vært fantastisk. Da blir alle glade.
  Jeg gleder meg til å få alle Lydverkene på podkast. Både TV og radio.

  Svar på denne kommentaren

 18. Enig med alle som er skeptisk til musikk der det ikke er fokus for programmet – podkast er en veldig effektiv måte å oppdatere seg på. Musikk vil ødelegge den nytten. ja til musikk i PILS – nei til musikk i Ukeslutt 🙂

  Svar på denne kommentaren

 19. Hadde det vært mulig å laget en versjon av «Beatles komplett»-serien med sangene? Det utrolig bra serie som jeg har lyttet til til i det siste om historien til alle Beatlessangene, men det er litt plagsomt å høre på det når sangene de kommenterer ikke følger med.

  Svar på denne kommentaren

 20. Morten Nygaard Åsnes

  Hadde vært bra å få Popquiz som podcast! Ellers er jeg
  enig med tidligere kommentarer om at programmer hvor programlederene velger musikken (som herreavdelingen) er greit å få med musikk. Men det kan godt være et valg om å få de uten musikk også for de som ønsker det.

  Og ellers enig i at Beatles serien og Lydverket må komme som podcast nå.

  Svar på denne kommentaren

 21. Paul Arvid Jørgensen, – podkastansvarlig NRK

  Sorry litt seint inni debatten her. Som NRKs podkastansvarlig nettopp hjemme fra feire har jeg vært litt opptatt med – podkasting. Det er en stor uke ja, og forhandlerne i NRK og TONO kan ta seg en velfortjent kakebit i helga.

  Det blir nok ikke «Hallo i uken» i første omgang. Men som dere har registrert kommer «Radioresepsjonen» fortsatt til å podkastes i sin musikkløse versjon. I tillegg håper vi flere av programmene blir podkasta i to versjoner – en med og en uten musikk.

  Allerede nå kan dere laste ned Studio Sokrates med musikk, og ikke minst lanserer vi P.I.L.S. – det fantastiske popsladreprogrammet til Finn Tokvam og Bård Ose.
  podkast.nrk.no/program/pils.rss
  Full oversikt får dere selvsagt på
  nrk.no/podkast/

  Når det gjelder eldre programmer fra arkivet må dere holde et øye på NRK Gull, der mye snacks kommer i nærmeste tida.

  Men den andre store muligheten dette gir oss er videopodkast. Allerede neste uke kan dere laste ned snutter fra «Izü». Dette er en humorsatsning fra NRK Sami som starter på NRK3 mandag. Og det blir mer. Hvilken erfaring har dere forøvrig med bruk av videopodkaster?

  Når det gjelder å få podkastene til å produseres med kapittelinndeling slik at man kan hoppe til ønskede steder i fila, jobber vi med saken. Forutsetninga er at vi fortsatt tilbyr et format som er lett å publisere og spiller på «alle» enheter fok bruker for podkastavspilling.

  Og tilslutt: «Vår daglige Beatles» relanserer vi med all musikken i. Det blir en herlig tid framover.

  Nå mangler vi bare trikset som gjør at flere skjønner det geniale med podkast. Har dere innspill til hva som skal til for å gjøre dette enkelt og attraktivt for folk, så vil vi gjerne høre det.

  Svar på denne kommentaren

 22. Er generellt lite begeistret for musikken i de fleste NRK programmene, så jeg klarer meg godt med bare podcaster som bare har tale.

  PILS som podcast er sikkert lurt. Spesiellt hvis de begynte å spille popmusikk.

  Svar på denne kommentaren

 23. For min del har det alltid vært et poeng med podkast av de fleste radioprogrammer at de er strippet for musikk, f.eks. FK Fotball / Sport, Radioresepsjonen osv. Samtidig, som mange har nevnt, så har jeg savnet musikkinnslagene i 20 spørsmål og podkaster ikke Studio Sokrates fordi det virker meningsløst uten musikken.

  Siden smaken er så forskjellig fra person til person tror jeg et todelt tilbud, som mange har nevnt, altså to versjoner av hver podkast (én med og én uten musikk) er den beste løsningen.

  Et annet problem jeg kom til å tenke på er dette med filstørrelse/bitrate/serverload osv. Nå har jo NRK unormalt høy bitrate på podkastene sine (noe jeg setter pris på), 128kbps MP3, men det blir jo veldig store filer etter hvert hvis man skal ha 2 timers lange programmer med den bitraten. >100MB per episode. Kan man se for seg en løsning der man bruker et VBR format og går aktivt inn og styrer bitraten noe ned mens det er tale, og ev. noe opp mens musikk spilles? Kanskje det blir for mye behandling per fil, men dette er jo en problemstilling. Kan man ev. se på BitTorrent som alternativ distribusjonskanal for å spre trykket?

  Uansett utfall og endelig løsning vil jeg gi ros til NRK, dette er et stort steg i riktig retning, jeg må si at jeg er svært fornøyd det arbeidet som utføres på denne fronten, vha. bl.a. lisenspengene! 🙂

  Svar på denne kommentaren

 24. Ble noensinne Tazte Priv lagt ut som podcast? Har registrert at den har versert i MP-3-versjon på diverse halvlovelige steder. Ser at den er gitt ut på CD, så det tyder vel ikke helt bra.

  MAO: Tazte Priv til folket! (Uten musikk, definitivt…)

  -vebb

  Svar på denne kommentaren

 25. Mulig jeg er eneste blueselsker her, men jeg skulle gjerne hatt Bluesasylet som podcast. Omskrevet det en skrev over om PILS: hvis det er over 70 % musikk i dag så får heller Knut og Knut slarve litt til…

  Svar på denne kommentaren

 26. Er det mulig å publisere de programmene som podkastes med og uten musikk, f.eks. FK Fotball, i to forskjellige streamer, med og uten musikk? Jeg synkroniserer de to siste episodene til FK Fotball til iphonen min, det blir litt verre nå når det kommer fire, ikke to, episoder hver uke …

  Svar på denne kommentaren

 27. Slenger meg på kommentaren over med at det bør legges ut separate feeder for med og uten musikk. Jeg podcaster FK Fotball, Radioresepsjonen og Osenbanden, skal jeg laste ned begge versjonene blir det en del ekstra belastning på serveren deres(1,2GB i uka ca). I tillegg fylles poden min opp med filer jeg ikke har bruk for. 1,2GB høres kanskje ikke så masse ut, men når det samme gjelder x antall tusen lyttere blir det en del.

  Ellers hadde det vært morsomt om dere hentet fram litt fra arkivet og la ut som podcaster. XLTV, Lille lørdag, Åpen Post, Et Norge i krig++

  Veldig bra at dere har lagt ut Lydverket, P.I.L.S og Pyro! Dette er program jeg bare har hørt på sporadisk tidligere som jeg kan nå begynne å lytte fast på.

  Svar på denne kommentaren

 28. Har noen andre merket at det aa laste ned podkaster fra nrk er utrolig tregt? Jeg er aldri i naerheten av aa makse ut min 3mbit-linje. Ligger som regel rundt kanskje 50kB/s. Alle andre podkaster er mye raskere.

  Svar på denne kommentaren

 29. Jarle Hammen Knudsen

  Har NRK nå rettigheter til å legge ut eldre programmer med musikk? Kunne vi da kanskje få for eksempel alle utgavene av P.I.L.S?

  En annen ting: Hvorfor må man gå veien om RSS eller iTunes for å laste ned programmer?

  Svar på denne kommentaren

 30. Jeg skulle ønske jeg kunne juble over dette, men jeg føler alikevel at dette er for lite, for sent.

  Hvorfor kan ikke nrk podkaste alle programmene sine?

  Jeg som er interessert i musikk har masse podkaster som holder høyere kvalitet, som sender så mye musikk de ønsker.

  Mitt forslag er: tving alle programmer til en andel på 70% musikk eller under og podkast alt.

  Prøv så og tvinge frem en ennå bedre avtale neste år.

  Hvis ikke så hører jeg på andre ting i stedet for, nrk gjør det rett og slett for vanskelig for meg å høre radio i reprise.

  Og en liten bønn: podkast NRS!

  Svar på denne kommentaren

 31. Hip Hop og NRK-elskern

  Jeg mener konstituert radiosjef Lillelien og NRK Radio skal podcaste National Rap Show, dere ville gledet mange rap pg P3-glade mennesker.
  NRA er noe av det edleste i norsk musikkradio og et klenodie i NRK P3(etre)’s historie, som heldigvis lever ennå og måtte de bli ti nye år!

  Svar på denne kommentaren

 32. Gi oss National Rap Show som podcast!
  Verden på lørdag lastes ned hver helg, og Ut i Verden med Jens A. Riisnæs er legendarisk,
  men vi trenger å få Tommy Tee og Herkules på iPhonen også, nå!

  Svar på denne kommentaren

 33. Torbjørn Valum

  Nå som dere har lov til å også sende musikken fra radioprogrammene på podkast, bør dere lage National Rap Show-podkast! Nå har vi sittet hjemme med kasettspiller i 15 år, så det er virkelig på tide!

  Svar på denne kommentaren

 34. HEI! PÅ FREDAN, DA ER DET NATIONAL RAP SHOW!
  GI OSS NRS MANDAG, TIRSDAG, ONSDAG, TORSDAG, FREDAG, LØRDAG OG SØNDAG!
  TOMMY FOR STORTINGSPRESIDENT, HERKULES FOR SIVILOMBUDSMANN OG NRS PÅ PODCAST, TAKK.
  Vennlig hilsen Sveinung

  Svar på denne kommentaren

 35. jeg ønsker meg National Rap Show som podcast! jeg bor i Australia mesteparten av året og er da 8-10 timer foran Norge, med andre ord.. Jeg får aldri med meg streaminga og å høre alt på en lørdag morra er det ingen studenter som jobber i helgene som kan! det vil garantert bli en av de mest nedlasta podcastene siden det har hatt en trofast lytterskare i alle år.

  Svar på denne kommentaren

 36. Har NRK noen restriksjoner på å legge ut sine «egenproduserte» TV-programmer som podkast? Hvis ikke er det bare å sette igang konverteringen av alt innhold som ligger på NETT-TV, eller få alt på et felles format som alle kan like, og gjør det tilgjengelig for både PC og mobile enheter.

  Jeg nevner:
  Nytt på nytt
  Løvebakken
  Kondenavn Hunter
  Lille Lørdag
  Team Antonsen
  Trond-Viggo og Samfunnet
  Uti Vår Hage
  Åpen Post

  Svar på denne kommentaren

 37. NRS må selvfølgelig podcastes. Og selvfølgelig lar det seg gjøre selv med en 70%-regel. Hvis ikke er det på tide at P3 ansetter litt mer løsningsorienterte folk.

  Og hvorfor er det ingen programmer for reggae, dancehall og annen musikk fra karibien? SKJERPINGS!

  Mvh,

  Max Million
  reggaemusic.no/smf

  Svar på denne kommentaren

 38. Siden dere nevner at NRS (National Rap Show) ikke holder musikk/prat-forholdet for hva podcast-muligheter gjelder, kan dere kansje fortelle oss hva det konkrete forholdet er i dag? Jeg tror ikke det er veldig langt unna, og det vil bare være hyggelig om gutta prater litt mer.. P3s flaggskip gjennom 15 år fortjener virkelig å bli beæret med podcast-distribusjon.

  For min del hender det at fredag kveld 2100 til 1200 ikke er det tidspunktet som passer best for å sette på radioen, derfor er dette noe som kreves av folket!

  Svar på denne kommentaren

 39. er en stor fan av podcastene, og synes radioshow som radioresepsjonen og fk fotball skal podcastes uten musikk. det er jo gutta jeg vil høre!
  men jeg er også en stor fan av national rapshow, og det sier seg jo selv at jeg vil høre musikken der. håper dere skjønner at prateprogrammene ikke bør podcastes med musikk, mens NRS som baserer seg på musikk skal podcastes med det!

  takk for en helt suveren tjeneste!

  Svar på denne kommentaren

 40. National Rap Show hadde vært flott som podcast! Litt ugunstig sendepunkt, la oss høre det dagen derpå/uka etter. Gjør slik at man holder seg innenfor kravet for prat vs. musikk, så blir dette en at de mest nedlastede podcastene.

  Svar på denne kommentaren

 41. Var det noen som sa NRS?

  Vel..der sa jeg det igjen – bare for å være helt sikker.

  Ang 70%… jeg hadde glatt betalt en tier for denne podcasten jeg om det var en mulighet.
  I dag bruker jeg masse tid hver uke på å manuelt streame reprisen, re-encode – og så kopiere over til iphonen min. Alt var bedre før med kassetter, da var jo «podcasten» ferdig når showet sluttet kl 12.

  Svar på denne kommentaren

 42. Abstract, Harald Are Lund og NRS!
  Abstract blir kanskje problematisk med tanke på 30% prat, Harald Are Lund bør vel klare seg innenfor og NRS er jo bænkers, mye av rappingen er jo en form for prating 🙂

  Svar på denne kommentaren

 43. NRS er etter min mening det beste programmet på P3, min personlige kilde til underground hip hop, men jeg tror at NRS mister mange lyttere på grunn av sendetidene. få NRS på podcast! pliiiiiis!

  Svar på denne kommentaren

 44. NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS NRS

  Svar på denne kommentaren

 45. Jeg hører bare på et program på NRK, nemlig National Rap Show på fredager med Tommy Tee og DJ Hercules. Det hadde vært veldig kjekt å laste ned, for å spille av for ungene om noen år. Slik det er nå, kan man bare høre de siste 3 ukene og det synes jeg er trist. Herlig om dere legger ut NRS! Hilsen en gammel fan.

  Svar på denne kommentaren

 46. Paul Arvid Jørgensen, – podkastansvarlig NRK

  Hei folkens. Sorry – det blir ikke NRS podkast.

  Vet ikke hvor jeg tar det fra, men føler at det er en liten kampanje for å få norges beste vorspielprogram, et av de lengstlevende p3-programmene og uten tvil det viktigste rap-programmet på denne sida av månen ut som podkast. Men det er for mye musikk i forhold til begrensningene avtalen med Tono gir oss. Og underlagsmusikken og bablinga i studio er jo nettopp det som gir dette programmet driv. Ingen vits i å tukle med det.
  Ang arkivstoff fra NRK, så sjekk nrk.no/gull/ og podkast derfra. Det er ikke bare lakkplater de digitaliserer men også nyere ting fra nær fortid.

  Bluesasylet er notert som forslag. I dag lanserte vi Thomas Felberg ( p3 mandager) som podkast.

  Det er musikk i nesten alle tv-produksjoner, og det har satt stopper for videopodkasttilbud fra NRK tidligere. Nå er det meste greit, men med noen unntak. Lydverket og Izu-tv er ute denne uka. Se opp for fler straks.

  Bitraten på NRKs podkaster er 128 kbps, og kan synes høyt. Med musikk kan det vise seg å være bra, men nedlastingen blir jo større ja.

  Og husk at det er redaksjonene selv som publiserer podkast. Hvis de alle skal lage to versjoner med og uten musikk kan det for noen bli for stor jobb. Derfor blir det utvalgte podkaster som fortsetter som før, verbalt, mens de fleste andre inkluderer musikken.

  Svar på denne kommentaren

 47. Jeg har litt problem med noen linker til Itunes på podcast siden deres. F.eks linken til Mørkets opplevelser fungerer ikke.

  Dere bør ikke gå ned på kvaliteten på musikk podcaster.

  Og som så mange andre har sagt før; dere bør legge ut seperate feeder for program med og uten musikk. Lydverket bør vertfall få en egen feed for TV programmet.

  La også inn en kommentar på den andre podcast posten, men ser den passer bedre her. nrkbeta.no/naa-kan-nrk-podkaste-musikk/#comment-62286

  Svar på denne kommentaren

 48. Jeg må innrømme at jeg har rippet mms-streamen til DJ-friendly opptil flere ganger og kjørt rett inn på mp3-spilleren. 🙂 Det går ikke fortere enn realtime, men det har alltid vært verdt bryderiet!

  Svar på denne kommentaren

 49. Hei nrk! Jeg har alltid ønsket meg nrs (national rap show) som podcast og jeg er sikker på at det er mange med meg som er har lyst på det samme. I og med at Nrs er et tre timer langt program som sendes på fredager fra ni til tolv, må man innse at store deler av p3s målgruppe har annet å gjøre enn å sitte ved radioapparatet i dette tidsrommet(no dissrespect). Men for oss som vil ha kaken og spise den og har man jo nettradiotilbudet, men å sitte tre timer foran dataen er ikke verken sunt eller komfortabelt og med p3s unge lyttere i bakhodet synes jeg dere skal gi ut NRS som podkast MED MUSIKK. Dermed kan slappe 20-åringer som meg kan fylle mp3 spilleren med kvalitets radio og legge ut på en joggetur istedet for å bygge videre på norsk ungdoms giddalause rykte.

  På forhånd takk!

  Go NRS

  Svar på denne kommentaren

 50. Har hørt på National Rap Show siden barneskolen, 10-11 år siden, men det har i de senere år blitt vanskelig å sitte inne på fredag kveld å høre radio.. Så ønsker sterkt NRS som podkast MED MUSIKK.

  På forhånd takk, hilsen trofast lytter!

  Svar på denne kommentaren

 51. NRS som podcast er noe som virkelig hadde gjort seg. Da man ikke alltid har mulighet til å benke seg foran radioen på fredagene ville dette gjort at man mye oftere kunne fått meg seg bangers og classics fra Tommy Tee og kompani!!

  MEN, musikken må selvfølgelig ikke klippes bort -da dette er mer en halve morroa…

  Svar på denne kommentaren

 52. Radioresepsjonen som podcast med og uten musikk

  […] ikke lenge siden fikk vi anledning til å legge ut mesteparten av vårt podkasttilbud med musikk. Noen liker det og andre liker det ikke. Vi har bare såvidt begynt å eksperimentere og har ikke […]

  Svar på denne kommentaren

 53. Øyvind Solstad (NRK)

  Til alle som ber om NRS som podkast: Det lar seg dessverre ikke gjøre slik programmet er. I følge avtalen med TONO kan vi bare podkaste programmer som har maksimum 70% musikk. I NRS er det musikk HELE tiden, også når de snakker. Så da kan vi dessverre ikke gjøre dette.

  Se også svaret fra Podkast-ansvarlig Paul Arvid over…

  Men det er for mye musikk i forhold til begrensningene avtalen med Tono gir oss. Og underlagsmusikken og bablinga i studio er jo nettopp det som gir dette programmet driv. Ingen vits i å tukle med det.

  …og svaret fra Nina i P3 om at NRS-gutta er klare for å blogge:

  Kan det være en trøst at NRS er keene på å blogge og at P3nett skal fikse en fin side for guttaboys?

  Svar på denne kommentaren

 54. Morten Josefsen (NRK)

  Vil ikke et program som NRS være midt i blinken for en tjeneste som Spotify? Her kan programlederne mikse spilleliste og etterhvert sikkert legge inn prat oppå musikken. Og så evt ta del i reklame og abbonementsinntekter? Hvem trenger vel TONO og NRK da 🙂

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.