nrk.no

Har NRK på nett levert?

Kategorier: Nettkultur,NRK & NRKbeta


Presisering: Vi mener NRK på nett – hele tilbudet vårt – ikke bare de tingene vi driver på med som prosjekter i NRKbeta.

Om du er fast leser her på NRKbeta, så har du fått med deg omtaler av endel prosjekter på nett som NRK holder på med. I kategorien «NRK» finner du alle poster hvor vi har omtalt NRK i en eller annen form. Vi i NRKbeta har spadd oss gjennom de fleste artiklene og sett på hva vi har lovet skal komme – og hvordan statusen er på disse tingene.

Vi har fått til mye på nett i NRK det siste året. Vi kan nevne yr.no, OL-satsingen på nett og nett-tv, P3 og tester med bittorrent. Så det jobbes intenst med det som kanskje blir NRKs viktigste medium om noen år.

Denne gangen skal vi imidlertid ta for oss de tingene vi ikke har fått til. Det er dessverre endel viktige ting som burde vært «på lufta» for lenge siden.

Ny forside for nrk.no

Hva SKAL vi med forsiden? spurte vi i februar i år. Vi spurte hvordan dere tenker nrk.no sin forside skulle være. Artikkelen har for tiden 87 kommentarer av høy kvalitetet – mange av dem konstruktive, gjennomarbeidede og gode. De fleste av innspillene antydet at vi hadde svært mye å ta tak i med forsiden.

NRK.no Forsiden

Det har pågått flere prosjekter internt i NRK for å bli ferdig med den nye forsiden, som i grove trekk har vært uforandret siden en gang i 2005. Men prosjektene har ikke kommet i mål.

Slik saken står i dag, vil den nye forsiden sannsynligvis ikke bli ferdig før etter jul. Det er beklagelig, for både kommentarene deres og tallene våre viser at det er mye som ikke fungerer slik forsiden er nå.

Vi ber fortsatt om innspill – gjerne under her, eller i den originale artikkelen om ny forside. Det finnes også en egen artikkel om presentasjon av nyhetene på nrk.no.

Ny nett-tv

Vi kom med ny nett-tv sommeren 2007. Etter det har vi valgt et nytt system for nett-tv, som blant annet innebærer at vi skal få bedre tilgjengelighet på flere plattformer. Vi skal skifte over fra Windows Media Video til Flash og H.264 på mye av innholdet. Flash og H.264 er i ferd med å bli defacto-standarden for video på nettet, mye på grunn av YouTube. Fordelen med H.264 er at det spiller på nesten alt; mobil, iPhone/iPod, små spillemaskiner, konsoller som Xbox360 og PS3, Windows, Linux og Mac.

NRK Nett-TV

Naturstoffet er delvis over i H.264, men på mesteparten av det andre er det et godt stykke igjen. Vi hadde en på forsommeren i år, som vi føyk forbi. Nå er det snart jul, og den nye løsningen kommer neppe opp før et godt stykke ut på nyåret. Dessverre.

Et API fra NRK

I februar 2008 ba vi dere om tilbakemeldinger på hvordan du vil ha en komplett verktøykasse fra NRK. Igjen fikk vi masse bra tilbakemeldinger. Vi har dessverre ikke fått opp et API ennå. Ikke en liten test en gang.

Verktøy

Det er en god del utfordringer rundt et API for NRK-innhold, både tekniske og juridiske. Men vi bør vel bare få begynt et sted snart, synes dere ikke?

OpenID

I juni 2008 skrev vi at NRK skal bli OpenID provider. Dette prosjektet er heller ikke klart, og vi er usikre på når vi kan få opp en test. Men når det skjer, hører du det her først!

NRK på mobil

I september 2007 vant NRK prisen for beste mobiltjeneste. Vi lovte da at vi skulle få en kraftig forbedring av tjenesten vår. Det har ikke skjedd. Det har vært noen mindre justeringer, men i det store og hele drar konkurrentene fra oss. Det er flere nyheter hos både Dagbladet og VG, de er bedre organisert og oppdateres oftere. De har flere nyheter tidlig på dagen, og både Dagbladet og VG har fått egne sider for iPhone. Til Kampanje sier VGs administrerende direktør Jo Christian Oterhals at iPhone er den klart mest brukte mobile enheten på VGs mobilsider:

– iPhone er den suverent største telefonen som brukes mot våre mobilsider. Det er veldig langt ned til den neste, som er Nokias N95, sier Oterhals. Han mener iPhone har ført til en radikal endring av mobilbruken og at brukergrensesnittet frem til nå har vært det største problemet for at mobilt internett skulle bli allemannseie.

Dagbladet melder også om kraftig økning av trafikken fra iPhone, som visstnok står for over 20% av trafikken alene på Dagbladets mobile sider, klart på topp foran andre enheter.

nrk.no har vi dessverre ikke fått opp en løsning for iPhone. Det skyldes altfor mye å gjøre for de utviklerne vi har. Så vi trenger bedre plassering av personer og ressurser – og bedre evne til å snu oss når slike ting skjer.

VG og Dagbladets løsninger for video på mobil-tv virker dessuten begge på iPhone, det gjør ikke NRKs…

Og resten…

Det var de store prosjektene. De litt mindre skal vi ta for oss til uka. For eksempel test av Laconica, bruk av CC-bilder, flere tester av bittorrent. Vi jobber så fort vi kan, både vi i NRKbeta og alle de talentfulle kollegaene vi har i NRK!

Vi vil gjerne ha tilbakemeldinger på disse prosjektene, enten her eller i artiklene det henvises til!

36 kommentarer

 1. såså… nrk.no er langt mer oversiktlig enn vg.no (om det kan være noen trøst…)

  Det gode arbeidet deres er uansett veldig imponerende. For å si det sånn, jeg blir mer overraska om nye nrk.no forsiden (med alle innholdstjenster dere ønsker å forbedre) og etterhvert turportalen ikke blir bra, enn om det blir bra. Derfor går det også helt fint å vente litt på det…

  Svar på denne kommentaren

 2. Jeg har ihvertfall fått mindre imot lisensregningen etter at jeg fant denne bloggen, og det er vel et tegn på at dere leverer?:)

  Ellers er det API og nett-tv løsningene som jeg venter mest på. Programmer som Front Row, Vista Media Center og Boxee.tv (jeg har invite hvis noen vil teste) kommer til å bli mer og mer populære fremover, og muligheten til å ha NRK på en sånn tjeneste hadde supert!

  Svar på denne kommentaren

 3. Ikke nevnt og tydeligvis glemt:

  Vi er ganske mange som kunne tenkt oss skikkelig støtte for NRK radio på diverse internett-radioer. F.eks; De fleste nyere Nokiaer har en internettradioapplikasjon, men NRK ligger ikke i listen over tilgjengelige stasjoner og det er ikke bare-bare å legge inn manuelt. Det samme gjelder for squeezebox og diverse pc-radioapplikasjoner.

  Også: Hva med å legge sammen alle Nokia S60-telefoner og se hvordan de ligger an ift iPhone på bruk på websidene deres? N95 er bare en av mange, mens det bare finnes en iPhone. Personlig ville jeg altså satt mer pris på en Nokia-tilpasset hjemmeside.

  Men for all del: Godt jobbet så langt!

  Svar på denne kommentaren

 4. Et sted dere kunne starte på er å ha et API for sendeskjema. Det kan vel ikke være så problematisk juridisk? Helst også med muligheten til å søke på programmer. Hvis dere kunne legge til medvirkende personer kunne det også vært veldig nyttig, for de av oss som venter på nytt fra f. eks. Atle Antonsen.

  Svar på denne kommentaren

 5. Øyvind Solstad (NRK)

  @Tormod: Jepp, det er masse Nokia-telefoner der ute. Den store forskjellen er at iPhone-brukerne er innom veldig mye oftere enn de andre på mobile enheter. Oftere – og de ser på mange flere sider. Men klart vi skal ha mobilsider som ser gromme ut på alle mobiltelefoner!

  Svar på denne kommentaren

 6. «test av Laconica»

  Oioioi! 😀 Det hadde jeg faktisk ikke regnet med. Det mildner litt på min irritasjon over dere på dette feltet, må jeg si! hehe.. 🙂 Gleder meg veldig til å høre mer om det! Men jeg må jo si at jeg fremdeles syns det er merkelig at ingen har klart å logge inn på twitterfeed.com ennå og sette opp feeden deres til å bli sendt til identi.ca! Det er faktisk like enkelt som å sette den opp til å sendes til Twitter. Nå har jeg forresten skrevet litt om hvorfor bruke identi.ca (/Laconica) framfor Twitter her.

  OpenID: Ja, dere vet hva jeg mener her. OpenID-pluginen for WordPress er fremdeles like enkel å installere. Om dere syns det er for mye stress å finne fram FTP-klienten hver gang (det skjønner jeg godt, jeg syns det selv!), så anbefaler jeg å bruke en plugin som Plugin Central. Etter å ha installert den på vanlig måte trenger dere bare å lime inn URLen til en plugin og trykke på Install for å installere en hvilken som helst annen plugin! Utrolig praktisk og tidsbesparende!

  Men ellers: Ja, dere har levert! Jeg veit jeg har hakka mye på dere i det siste, men alt i alt er jeg jo veldig godt fornøyd med alt arbeidet dere gjør! Jeg gir dere sikkert litt for mye kjeft, og for lite ros, så la meg gjøre litt opp for det her:

  Hurra for alle de bra folka på NRKbeta! Takk for alt dere gjør, det er virkelig bra! 🙂

  Svar på denne kommentaren

 7. Mats Taraldsvik

  OpenID provider og consumer, ikke glem det! 😉

  Ser mest frem til noe jeg kan gjøre noe morsomt med, og dermed blir APIet det mest spennende. Jeg er enig i at det lønner seg å begynne et sted. Om dere dumper hele på én gang, blir det fryktelig mye å fordøye, og da er det ikke så mye rom for tilbakemeldinger, heller. Mye bedre om dere tar det litt etter litt, med noen enkle eksempler i bloggposten(e). Jeg er sikker på at det er mange dyktige folk her, som kan bidra med flere (eksempler).

  Om dere har levert? Nesten hver eneste artikkel dere har holder veldig høy kvalitet, og dere er veldig flinke til å svare på innspillene våre. Det gir i hvert fall meg et godt inntrykk av nrkbeta – og det drypper jo litt oppstrøms, også (til nrk)! 🙂

  Heldigvis er sjansene for å bli oppkjøpt veldig, veldig lave. 😀 Etter min erfaring blir da kvaliteten omvendt proporsjonal med kvantiteten – og sistnevnte øker…

  Fortsett slik dere gjør – nrkbeta sitter veldig godt i min feed reader…

  Svar på denne kommentaren

 8. Anders Hofseth (NRK)

  Det er jo mye hyggelig skryt dere deler ut, men slik jeg leser Solstad’en, spør han om det STORE VI (nrk.no) og ikke det lille vi (nrkbeta.no). Vi har diskutert litt internt om det er flaut at NRKbeta stadig går ut og sier «Nå kommer straks [insert product]», så viser det seg at det i virkeligheten kommer sent eller aldri. Men det kan jo hende vi opplever det som mer bekymringsfullt enn dere gjør.

  Svar på denne kommentaren

 9. Martin Bekkelund

  Jeg tror nok dere som fronter problemstillingene daglig opplever det som mer bekymringsfullt enn det vi utenforstående gjør. Man er gjerne mer kritisk og har høyere forventinger til seg selv enn det man har til andre, og omvendt.

  Av de konkrete tingene som tas opp i artikkelen, savner jeg spesielt:

  — Nytt design på NRK.no
  — Ny spiller for nett-TV
  — Mer bruk av CC
  — Mer bruk av BitTorrent

  Svar på denne kommentaren

 10. Mats Taraldsvik

  @Anders: Vel, Rom ble jo ikke bygget på én dag, og bare at dere tar det opp her er bedre enn det store flertall.
  Antakelig er det vel litt ‘treghetsmoment’ også, da nrk.no har stor masse, om du tillater den analogien? 🙂 Sagt med dine ord: For at ‘lille vi’ skal få med ‘STORE VI’, trengs det vel både tålmodighet og overbevisning.

  Det er i hvert fall ingen tvil om at dere hjelper nrk.no med imaget.

  Svar på denne kommentaren

 11. Vi kan ikke forvente at dere skal få alt til med en gang. Det er store prosjekter dere lister opp. Jeg vil heller vente litt enn at dere kommer med noe hallveis. Skal dere gjør noe bør dere gjør det skikkelig og gjennomtenkt.

  Prosjektene som jeg anser som viktigst er ny forside og nytt nett-tv. Hvis prosjektene blir vellykket blir dere uten tvil det mest besøkte nettstedet i Norge. Mobil versjon av sidene blir også mer og mer viktig. Akkurat nå taper dere nok ikke så masse på å ikke vær på topp på mobil sider, men trenden er helt klar på at mobil surfing øker veldig raskt om dagen.

  Problemet er vel som alltid økonomi og prioritering av resurser. Denne posten er vel kanskje et hint til ledelsen om å prioritere nett mer?:)

  Jeg har akkurat begynt å jobbe etter en del års utdanning og har startet å betale lisens mye takket være denne bloggen. Dere har gitt meg trua på NRK igjen. Jeg har riktignok litt dårlig samvittighet for mine første år som student, de siste årene hadde jeg faktisk ikke tv. Stå på videre!

  Svar på denne kommentaren

 12. At NRKbeta legger litt press på de andre i NRK kan da umulig være en ulempe. Og dere har i høyeste grad levert (sett i kontrast med andre innholdsleverandører i deres størrelse), men det er alltid mye som kan forbedres. Mye av det er tatt opp allerede, jeg legger vekt på eksterne APIer.

  Et godt eksternt API vil være en fordel for både oss og dere. For det første vil dere selv ha tilgang til full dokumentasjon over deres egne tjenester og metoder til enhver tid (slikt er gjerne litt rotete), mens vi andre har muligheten til å tilpasse vårt NRK etter behov. Som nevnt tidligere, mediasentere blir stadig mer vanlige i norske hjem, og mange av disse er open source. Om NRK hadde kunnet tilby et voksent API for sine tjenester ville det nok oppmuntret mange hobbykodere til å lage egne tjenester ut fra det. Jeg tenker ikke bare på mediasentere, men også sendeprogramwidgets, radioapplikasjoner, torrentfeeds, etc. Det vil rett og slett bli enklere for alle!

  Svar på denne kommentaren

 13. jeg tror at det er så enkelt som at flere eiere av iphone er klar over webleseren.

  apple laget mye sirkus om den som ett eksempel på bruken av multi-touch.

  mobilprodusenter ellers har holdt en smule kjeft om webleseren, etter at wap omtrent bomba på 90-tallet…

  Svar på denne kommentaren

 14. @Tormod: I Squeezecenteret kan du bruke RadioTime til å finne NRKs nettradioer.

  Ellers er mitt største ønske at NRK ikke løser sin nettsatsing til websider. Internett multimedia er allerede på vei ut av nettleseren og inn i dedikert mediasenterprogramvare og bokser. Dere er på god vei med torrent-satsingen deres, og podcast-støtten er god.

  Det som mangler er imidlertid en god API for å hente ut videoinnhold til tredjeparts programvare. Da løses resten nesten automagisk;)

  Svar på denne kommentaren

 15. Apropos nettradio m.m. Det jeg savner i så henseende, er meta-dataen – slik at vi som bruker f.eks squeezebox, eller andre avspillere enn nrks egen, vet hva som spilles, hvilke programmer som går, etc. Mang en gang har jeg måttet skynde meg å åpne nrks nettradiospiller for finne ut hvilken låt som spilles på nrk jazz, før låten er ferdig. Dette blir vel inkludert etterhvert, evt hvilken tidshorisont er det snakk om, så jeg vet når jeg kan begynne å glede meg?

  Svar på denne kommentaren

 16. Hei! Kommentar fra en ivrig nettTV bruker. Først og fremst vil jeg si at NRK nettTV er bra, og har blitt bedre, men NettTV har fortsatt litt igjen… Jeg tror nok dere kan ta mye lærdom av TV2. De leverer en oversiktlig og bra tjeneste.
  Når det gjelder DIREKTE siden, synes jeg den er uoversiktlig. Jeg vil i hovedsak se direkte sendte sendinger fra hovedkanalene NRK1, NRK 2 og NRK3, som er mulig å få sendt via NettTV. Så etter min mening kan listen bli mer oversiktlig.
  TV2 har en veldig fin oversikt over hva som vil bli sendt direkte på nett TV’n den dagen og forrige dag…
  Når man trykker på NYHETER, skjønner jeg ikke hvorfor det ikke finnes noen linker til nyhetssendingene deres, etter dato (Dagsnytt, Kveldsnytt, Lørdagsrevyen osv…).
  I all hovedsak savner jeg en total oversikt over siste sendte programmer på TV. En liste over siste publiserte programmer, sortert etter dato og klokkeslett… Og ikke dra inn alle mulige lokal sendinger. De kan være på egen liste for lokal TV…
  Når det gjelder stabilitet fungerer det veldig ustabilt med IE7. IE7 låser seg til stadighet, og må startes på nytt. Nå bør vel garantert Microsoft også få denne tilbakemeldingen, men saken er den at det fungerer knirkefritt på TV2 sin nett tv med IE7, mens det til stadighet låser seg på NRK nettTV, når jeg bytter program/trykker på ny link. Jeg er usikker på om IE6 låser seg… men mener å huske at det også har skjedd med IE6, på en annen PC jeg har. Firefox fungerer bedre, men jeg ser bare halve programmet/filmen når jeg ikke har den i fullskjerm… ett eller annet med oppløsningen som skjer der…
  NettTV er tydligvis mer utsatt for ustabilitet. TV2 har igjen fungert meget bra, så og si uten noen form for ustabilitet. NRK fungerte “hakkete” via min trådløse linje. Det gjorde ikke TV2. Jeg byttet min trådløse router, og dette hjalp noe… Som jeg forsøker å si; NRK nettTV er tydligvis mer utsatt nett-tv tjeneste(har det noe med buffring av NRK i mediaplayeren kontra TV2???). Når det gjelder Silverlight har det fungert bedre med tanke på stabilitet av sendingen, men der blir det noe dårligere kvalitet og man kan ikke trykke på direktelinker i en sending. Jeg liker win mediaplayeren best… Muligvis kommer jeg på mer etterhvert.. 🙂

  Svar på denne kommentaren

 17. Først og fremst, her er spec:

  OS: Windows XP Pro SP 3
  Web: Firefox 3.0.4 og Opera 9.62
  Nett: 10/10 Mbit fiber

  Vil bare gi beskjed om at NettTV ikke fungerer optimalt. Spilleren har feil størrelse slik at knappene ikke viser med mindre man går fullskjerm (mulig dette er kun hos meg).
  Jeg bruker Windows Media Player, siden Silverlight nekter meg å spole i opptakene.
  Når jeg nå skulle se siste episode av Berserk 2, var det istedet et opptak av en eller annen gallakonsert. Greit nok, man er vant til å ‘spole’ litt på NRK’s NettTV før man kommer til innholdet, men denne gang kom jeg nesten til slutten av klippet før den stoppa og begynte på nytt (som ofte skjer når man spoler).

  Hakking og/eller full stopp i klippene forekommer også, men regner med det kommer av stor trafikk (?)

  Forøvrig, i natt på nrk.no ble jeg møtt av en mindre profesjonell feilmelding. Noen timer senere var nrk.no oppe igjen. Regner med det var en ikke-planlagt glipp, ellers ville jeg kanskje sett en litt mer informativ feilmelding.

  Ellers digger jeg NRK og jeg ønsker at dere skal bli Norges beste på nett-media.

  ~ [flip]

  Svar på denne kommentaren

 18. Jeg underviser på videregående (medier og kommunikasjon) og oppfordrer stadig elevene til å følge med på nrk.no og NRKBeta. Et par kommentarer som er gjengangere:
  – Hjemmesiden er alt for rotete og det er vanskelig å finne fram. De fleste gidder ikke lete og går dermed glipp av det innholdet som kunne tiltrukket dem.
  – Nesten alle elevene er enig om at Rubbel er et godt tiltak for ungdom, men skjønner ikke hvorfor det ikke er en tydelig link fra NRK til Rubbel
  – Mange av elevene mine har kommentert at hjemmesiden er mer som en avis/nyhetside. De ville heller sett tydelige fokus på NRKs programmer, med mindre fokus på nyhetene.

  Svar på denne kommentaren

 19. At nett-tv etterhvert fullt ut vil støtte flash er i og for seg godt, men det er en del ytelsesproblemer jeg er redd for. Det fins fortsatt mindre kraftige, men fullt brukbare, datamaskiner her ute. Her hjemme har vi to (6 år gamle, tror jeg) pc er som er i daglig bruk. De kjører begge Windows XP med Firefox 3.+ (også testet med IE6 og Google Chrome), og har i årevis blitt benyttet til nett-tv-titting. Med mediaplayer går dette bra, men med flash kommer det store ytelsesproblemer. For eksempel klarer de ikke å kjøre youtube-videoer glatt i fullskjerm – hakk hakk. Dette gjelder også de klippene som spilles via flash i nett-tv – de hakker også uten fullskjerm. I mediaplayer derimot kjører klipp glatt og fint også i fullskjerm. Jeg er tilhenger av format som fungerer på alle platformer, men flash sliter med ytelsen og legger derfor inn ønske om å beholde en mulighet til å spille av i flere format. Jeg vet andre nettsteder har denne muligheten. NRK bør tilstrebe å benytte ny teknologi og nye kanaler, men det må legges til rette for at så mange som mulig får være med på kalaset, og at NRK sitt tilbud ikke skal kreve store investeringer for enkeltbrukeren når det strengt tatt ikke er nødvendig.

  Svar på denne kommentaren

 20. Øyvind Solstad (NRK)

  @Jørgen: Vårt mål er et NRKs innhold skal være tilgjengelig for flest mulig – uansett OS, plattform eller nettleser.

  Generelt så høres det ut som du sliter litt hvis ikke enkle videoer på YouTube ikke spiller skikkelig. YouTube er så utbredt at det representerer en nederste grense for hva folk har av utstyr. «Alle» bruker YouTube, og jeg ser ikke helt hvordan vi skal kunne forsvare å legge ut ting i enda dårligere kvalitet enn YouTube?

  Jeg tror heller det er Flash som har skylden. Flere av de som har oppgradert til Flash 10 har fått problemer med nett-tven vår, og vi får bare teste og teste til vi finner en løsning som funker for flest mulig varianter av dette.

  Personlig tror jeg heller at folk kommer til å klage på det motsatte: At det vi legger ut er for dårlig.

  Det var nettopp det som skjedde da folk fikk flatskjermer hjemme: Plutselig så alle hvor mye dårligere tv-bildet var sammenlignet med DVD.

  Nå kommer Blu-ray inn i stuene i form av PS3 eller billige Blu-rayspillere (som nå koster ned mot 2 000 kroner). Og YouTube har begynt og levere HD i nettleseren.

  Vi produserer masse innhold i HD (som f. eks. Kodenavn Hunter og naturprogrammer), men sender de i «vanlig» oppløsning på tv. Jeg tror høy kvalitet levert over nett vil bli standarden kjappere enn vi aner.

  På lyd er det alt sånn: Den beste radiolyden vår får du hverken fra FM, DAB eller digital satelitt. Men fra vår nettradio. Er du opptatt av fet lyd er det altså fra nettet du finner vårt reneste og minst komprimerte signal…

  Svar på denne kommentaren

 21. @Øyvind Solstad

  jeg fikk kanskje ikke fram poenget mitt godt nok. Det jeg ville få fram var problemene som ligger i ytelsen til flash, noe vi forhåpentligvis vil se forbedringer på. Med den delen av nettv som fortsatt er mediaplayer-basert er det mulig å velge forskjellige kvaliteter. De flashklippene jeg har sett på nettv er i lavere kvalitet enn mediaplayer-klipp (800 kbps for flah og 1000 for MP), og jeg stusser bare da over tyelsesproblemene til flash, som forhindrer noen i å nyte nettv fullt ut.

  Allers, legg ut så mye som mulig i full kvalitet, jo mer HD jo bedre 🙂

  Svar på denne kommentaren

 22. Jeg har et forslag til hvordan NRK kan bli litt bedre (etter min mening):

  Jeg skulle se på Tour de Ski på nett-tv her om dagen, og det gikk direkte på nett-tv. Jeg klikket meg inn på NRK.no, men fant ingen link til klippet. Klikket meg videre inn på nett-tv, men fant det fremdeles ikke. Jeg fant det til slutt, men det var ikke så enkelt som det burde! Det burde være et tydelig oppslag på forsiden til NRK.no om hva som går direkte på nett-tv!

  Og når man først er inne på en direktesendt sportssending hadde det vært greit å utnytte de mulighetene som webben gir litt bedre. Istedenfor å ha masse unyttig (derogda) informasjon om andre programmer, hadde det vært genialt å ha oppdaterte resultatlister (hvordan ligger de norske ann), nyheter relatert til det som går på TV (jeg så på tour de ski for herrer. Nyhetene kunne da vært hvordan det gikk med jentene, hvem som starter etc)

  Her har NRK mye å gå på etter min mening!

  Svar på denne kommentaren

 23. Jeg fant ingen plass for å melde fra om feil med Flash-spilleren på NRK Nett-tv, så jeg poster det her og satser på at rett person får sett det etter hvert.

  home.online.no/~arnekalv/nrk/netttvfeil.png
  Sånn ser problemet ut.

  Jeg sitter på Firefor 3.1.b2 på osx med Adobe Flash player 10 og jeg sitter i England.

  Problemet oppstår kun på flash spilleren, jeg har ingen problemer med Silverlight versjonen. Jeg har også bare sett på sendingene til nrk rogaland, men problemet opstår på alle videoene

  Svar på denne kommentaren

 24. Som teknologifiksert utenlandsnordmann – utvandret til Danmark for et halvt år siden – føler jeg meg meningsberettiget til å si litt om NRKs tilbud på nettet.

  For det første: Jeg er helt avhengig av NRK på nettet!

  Og jeg er sannsynlig en av storbrukerne. Jeg abonnerer på podcaster fra P1 og P2, P3 og Gull. Og ser videocast av Dagsrevyen hver eneste dag. Høydepunktene er PopQuiz og Herreavdelingen, hvor sistnevnte konsumeres enten i bil på vei til jobb – eller i S-toget til og fra København. Windows Media Center PC-en og XBOX-en fungerer også som en utmerket front-end til nettradio og nett-tv. I det siste har jeg anskaffet en Logitech Squeezebox, og har de siste tre årene vært utstyrt med en FM transmitter som er kraftig nok til å få inn signalet på radioer inne i hele huset og ute på terrassen. Dette burde være et godt setup for å konsumere både NRKs tilbud på nettet og ikke minst egen musikksamling rundt omkring i hele huset.

  Jeg syns NRK leverer på nettet. Tilbudet er godt. Leveransemulighetene mange og du kan nå tilbudet fra mange kanaler. Deilig at også Hallo i uken endelig er på plass og den nye avtalen deres om å kunne publisere podcaster MED musikk er ikke annet en gennnnnnialt!

  Men: Det er så som så med oppdateringene og stabiliteten i tjenestene. Jeg vet at jeg konsumerer noen beta-tjenester, men for f eks standard podcaster, bør man kunne forvente at de publiseres punktlig og presist. Jeg har alt for mange ganger, ventet forgjeves på en sending og måttet kjøre avgårde uten den siste Herreavdelingen, eller måttet ta til takke med gårdagens Dagsnytt Atten. Og Ut i verden og 20 spørsmål har ikke vært publisert i ukesvis. Dette er ikke godt nok.

  Jeg har også vært skuffet over stabiliteten i Media Center tjenesten. Alt for ofte får jeg feilmelding om at «sendingen ikke er funnet», osv…

  Jeg skulle ønske også at NRK kunne ta et større ansvar for selv å holde tjenester som f eks Radiotime oppdatert på egne stasjoner: Hvis du velger NRK P1 Oslo og Akershus, er det streamen fra Østfold du får! Jeg har skrevet til Radiotime, sjøl – og håper at det blir oppdatert. Savner nemlig Østlandssendinga og!

  Takk, NRK – jeg syns dere gjør det godt. Nå må neste steg være at dere fokuserer på punktlighet og presisjon. Og at dere involverer dere mer i å holde tjenestene mer oppdatert der ute på nettet.

  Hilsen
  JON HAUGEN
  Hillerød, Danmark

  Svar på denne kommentaren

 25. Mats Taraldsvik

  Som Jon Haugen, savner jeg et par ting ved Podcastene.

  – Kan dere snart få en fast regel på lydfiler med/uten musikk, slik at det blir mulig å sortere dem ut automatisk?
  – Vil Herreavd. komme uten musikk noengang?
  – Hvorfor dukker Hallo i Uken-podcaster opp i Radioteaterets podkast-feed (i stedet for i Hallo i Uken-feeden)?

  Svar på denne kommentaren

 26. Hadde det vært noe om NRK hadde sin egen url-forkortingstjeneste, kun for adresser under nrk.no? Da kunne folk vite på forhånd at «nå havner jeg hos NRK, og ikke på en tvilsom side».

  Svar på denne kommentaren

 27. Mats Taraldsvik

  God idé, Håkon.. og da helst samme løsning som linkpot, eller hva det het, slik at det blir ord, som er mulig å huske, og ikke tinyurls som er umulig å huske.

  url.nrk.no/krokofant ? 🙂

  Svar på denne kommentaren

 28. For å illustrere hva jeg snakket om i forrige innlegg:
  I dag er det torsdag 5. mars. Fremdeles er ikke Herreavdelingen fra tirsdag lagt ut som podcast. 20 Spørsmål har ikke blitt publisert siden 14. februar… (med forbehold om at det faktisk har vært sendinger siden…)

  Svar på denne kommentaren

 29. Øyvind Solstad (NRK)

  Takk for tilbakemeldinger om podkastserveren. Det setter vi pris på!

  Men ber også om at dere melder alle slike feil til riktig instans. Det er fint at vi får vite om det her slik at vi kan diskutere det, men hvis det ikke meldes inn til de som har ansvaret, blir det aldri fikset.

  Det finnes skjemaer for dette hos NRKs Publikumsservice:

  nrk.no/kontakt/

  Bruk skjemaet nederst på siden, velg «internett» og «annet» som kategori og skriv i feltet ved siden av hva som er i veien. Jo flere som sier fra hver gang det er krøll, jo større sjanse er det for at de som har ansvaret for systemene gjør noe med det.

  Svar på denne kommentaren

 30. Hadde det vært mulig å forbedre nrk saken i media center? Testet det ut her om dagen (Windows 7 Media Center), og det var jo helt genialt å ha nrk sitt nett-tv tilbud der istedet for å måtte bruke en nettleser. Å se programmene fungerte relativt ok, men selve bruker grensesnittet rundt var temmelig choppy… var ganske tregt for eksempel. Og av og til hadde jeg problemer med å flytte rundt på markøren. For eksempel når jeg skulle langt ned og trykket flere ganger på nedovertasten så hang det seg opp liksom og den raste helt ned til bunnen. Meget plagsomt. Når en starter et program hadde det også vært en fordel om det gikk i fullskjerm med en gang… bruker jo uansett tilbakeknappen for å gå tilbake. trenger ikke en skjerm for å bestemme meg om jeg vil se først liksom. Testet så vidt TV2 sin og SF Anytime, og deres brukergrensesnitt var mye mer gjennomført, så bedre ut og fungerte kjappere. Men disse er jo betalingstjenester, og kunne heller tenkt meg å se på NRK sin enn disse.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.