nrk.no

Good copy, bad copy

Kategorier: Fildeling & Internett


Forrige uke møttes en del kunnskapsrike mennesker i Stockholm og diskuterte rettighetshåndtering, copyright, forretningsmodeller og ytringsfrihet. Jeg var til stede under diskusjonen og filmet noe av den fra salen. Jeg har klippet sammen et lite sammendrag som dere kan se her. Diskusjonen foregikk på engelsk.

Direktelink til videofil.

Deltakerne i diskusjonen:
Rickard Falkvinge, Piratpartiet
Rasmus Fleischer, Piratbyrået
Peter Sunde, Piratebay
Karl Sigfrid, Moderaterna
John Buckman, Magnatune.com
Tere Vadén, Universitetet i Tampere (diskusjonsleder)

Hele diskusjonen ble også tatt opp skikkelig, med mikrofoner og ordentlig kamera. Den kommer til å bli er nå publisert på NCCC sin side (den ligger der ikke ennå). I tillegg har Richard Falkvinge lagt ut et enkelt opptak gjort bak i salen allerede.

Dokumentarfilmen


Bilde: Lawrence Lessig, fra filmen Good Copy, Bad Copy

Under denne samlingen møtte jeg også Henrik Molkte, som var med å produsere dokumentaren «Good copy, bad copy«. Den tar for seg remikskulturen på nettet. Den er innom tema som copyright, creative commons, forretningsmodeller og kreativitet. Filmskaperne har vært rundt og undersøkt hvordan media produseres og behandles i land som ikke forholder seg til copyright på den måten vi er vant til her hjemme. Blant annet Nigeria og Brazil. Filmen har blitt vist på TV i Danmark og Sverige.

Her er en smakebit:

Den er absolutt verd sine 60 minutter. Dere kan se den på nett eller laste den ned. Trailer og en del annet finner dere på Blip.tv

6 kommentarer

  1. Hvite løgner om fildeling

    […] snakket med White Lies om fildeling. Torrentfreak oppsummerer litt av saken i Stockholm. NRK2 viste dokumentaren “Good Copy, Bad Copy” i dag og Christian Strand tar en prat om The Pirate Bay han […]

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.