nrk.no

Yr på iPhone

Kategorier: Mobil & Software


Om du har ventet på yr.no til iPhone (og det er det i hvertfall noen av våre lesere som har gjort), så er ventetiden over. Det norske firmaet Polleo har lagd nWeather som gir deg været på 2 147 norske steder med data fra yr.no.

Dette er de stedene vi har definert som standardsteder på yr.no, hvilket betyr at du ikke kan se været til utenlandske steder eller alle fjell og nes slik som du kan på yr.no.

Men 2 147 steder burde være mer enn nok til at du finner været der du er.

Du kan se været for de stedene du har lagt til, og været noen dager fremover ved å klikke på hvert enkelt sted.

Polleo har benyttet seg av yr.nos api, som gir hvem som helst rett til å bruke våre værdata så lenge det ikke er en kommersiell tjeneste, så lenge yr.no krediteres og lenkes til, og så lenge dataene ikke forandres på.

En liten sak i den sammenheng er at det ikke går an å klikke på yr.no-linken inne i applikasjonen, noe som er et brudd med vilkårene. Så det må rettes på, Polleo…

Og slik lager du din egen yr-applikasjon, enten for nett, desktop eller mobile enheter.

nWeather finner du i Apples App Store.

Oppdatering

Om det skulle være noen tvil: Det er ikke vi i NRK som lager denne applikasjonen, men Polleo. Vi vil likevel gjerne ha tilbakemeldinger på den, slik at den kan utvikles videre til å bli en fantastisk applikasjon for været i Norge.

26 kommentarer

 1. Grei versjon 0.1, men jeg er ikke spesielt imponert, egentlig.

  Hvorfor er dette en app og ikke en web-tjeneste?

  Hva er greia med den utrolig lite givende splash-screen’en? Her kunne man brukt iPhone’en sin stedfinder, eller ihvertfall lagt inn et utvalg av vanlige steder. Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Tromsø?

  Søker jeg på Oslo, får jeg Oslo, Oslo som treff. Er det Oslo, Norge? Jeg antar det, ettersom temperaturen stemmer. (Yr gir meg 46 treff på Oslo, men de kunne faktisk sløfet noen).
  Og hva skjer når jeg søker på Tokyo? Ingenting? En feilmelding hadde vært fint, selvom Tokyo vitterlig eksisterer på yr.no.

  Blandingen av norsk og engelsk er heller ikke særlig sjarmerende, og hvor er langtidsvarslet? Det er jo her Yr.no hvirkelig er bra.

  Her er det mye ubenyttet potensiale, men foreløpig er den sparsomme wap-versjonen av yr.no (m.yr.no) en god del bedre.

  Dette ble kanskje litt surt, men håper også det kan oppfattes som konstruktiv kritikk. 🙂

  Svar på denne kommentaren

 2. For de som måtte være interessert, har jeg laget en værvarsel-applikasjon for Facebook, med data fra Yr.no:

  apps.facebook.com/yrdotno/

  Er også mulig å få værvarsel på profilen sin 🙂

  Jonas: Som det står i artikkelen, støtter applikasjonen bare de 2147 stedene Yr.no har lagt ut en liste over. Dette er vel ca 5 steder i hver kommune i Norge, tror jeg.

  Svar på denne kommentaren

 3. snever » Yr.no-app til iPhone

  […] har savnet etter at jeg fikk iPhone 3G, er det en egen iPhone-app som henter værdata fra yr.no. NRKBeta skriver i dag at det norske firmaet Polleo har lansert et program som støtter alle standardstedene på Yr (I […]

  Svar på denne kommentaren

 4. Kjemeflott. Så bra å se at det finnes ildsjeler der ute som bruker fritiden sin på slike flotte løsninger som kan deles med andre. Har savnet en slik app, og foretrekker heller dette som en app enn som en webtjeneste. Kudos til utviklerne 😀

  Svar på denne kommentaren

 5. Jeg blir så irritert på de som bare skal klage.
  Her er det noen som har laget et enkelt og brukervennlig program som de gir ut helt gratis, så kommer det noen og sier det ikke er bra nok?
  Send de heller en mail med konstruktiv kritikk!

  Svar på denne kommentaren

 6. Beklager jeg hvis det jeg skrev hørtes surt ut, som jeg skrev håper jeg at det også kan oppfattes konstruktivt. Det er bare konkrete punkter i posten.

  Jeg tipper at utvikleren følger denne tråden, så da er det vel helt greit at jeg skriver det jeg mener her?

  Svar på denne kommentaren

 7. Øyvind Solstad (NRK)

  Det er helt i orden å komme med konstruktiv kritikk av nWeather i kommentarene her. Det oppfordres faktisk, for da blir neste versjon enda bedre. Utviklerne er tipset om denne posten og følger sannsynligvis med på den. Så det er ingen grunn til å holde igjen på ønskene.

  Selv kunne jeg tenkt meg:
  * Været for alle 8 millioner stedene i yr.no
  * GPS-lokalisering: Vis meg været der jeg er nå.
  * Klikkbare symboler som forklarer hva de betyr.
  * Piler som viser vindstyrke i stedet for NNW osv.
  * Styrke på vinden.
  * Varsling for ekstremvær på forsiden – slik at du får en spesiell advarsel om det blir uvær på et av stedene du har lagt til.
  * Sortering av stedene du har lagt til.

  Svar på denne kommentaren

 8. Anders Hofseth

  @jonas Innholdet i kritikken du ga kan være nyttig, men formen med biter som:

  «Grei versjon 0.1, men jeg er ikke spesielt imponert, egentlig.»
  «Hva er greia med den utrolig lite givende»
  «er heller ikke særlig sjarmerende»
  etc

  kan komme i veien for det du ønsker å si. Hvis du vil at kritikken du gir skal være konstruktiv og tas til følge, unngå vendinger som kan virke sårende, unødvendig krasse etc. -særlig overfor folk som gjør noe gratis for deg.

  Svar på denne kommentaren

 9. Hei Anders. Jeg er enig i dette med form. Derfor beklaget jeg som du ser også den krasse tonen for et par poster siden. Gutta har tross alt gjort dette gratis, og fortjener skryt for det. 🙂

  På den annen side, så syns jeg det må det være greit å være litt kritisk, når alle andre er så utvetydig positive til et produkt som helt klart har noen mangler. (-Så lenge man er saklig).

  Jeg står derfor bak dette med at programmet pr. dd. ikke er på høyde med m.yr.no, og lurer på om interesseverdien mest ligger i at dette er pakket inn som en iPhone-app? Om dette hadde vært en web-service, ville den kanskje ikke fått så mange til å heve et øyenbryn?

  Kanskje vel så mye et vitnesbyrd om at at app-store er en geni-strek fra Apple. Er forresten ikke yr.no veldig trege med en iphone-tilpasset tjeneste? 😉

  Svar på denne kommentaren

 10. hvordan er det å bruke yr.no api-en for oppslag mot utenlandske steder?

  på nokia sine surfetavler, N800 og N810 er det ett program som gjør at en kan få værvarsel på «skrivebordet».

  jeg har vært så smått i dialog med utvikler angående å bruk yr.no sin api som alternativ til dagens kilde (weather.com).

  Svar på denne kommentaren

 11. Rune M. Andersen

  Min ønskeliste for videreutvikling:

  * Time-for-time-oversikten, gjerne i liggende modus slik at man kan rulle frem og tilbake langs tidslinja. 24 timer kunne kanskje fått plass innenfor skjermens langside?
  * At søket utføres «live» med avgrensninger etterhvert som man skriver. Avhenger selvsagt av på hvilken måte stedslister innhentes.
  * «Plukkliste» med steder (f.eks. Europa -> Norge -> Trondheim)
  * Dynamisk ikon som viser nå-været på «standardstedet» ditt. Aner ikke om det er mulig, ser bare at kalenderikonet endrer seg fra dag til dag 🙂

  For øvrig en flott app!

  Svar på denne kommentaren

 12. Frank Paul Silye

  Hei,

  i det store blir dette gjentakelser av hva andre har skrevet:

  1. Flott å se norske iPhone applikasjoner.
  2. Savner en mer detaljert oppdeling av steder, f. eks. Oslo er stort.
  3. Savner at man ikke får værvarsel fra andre steder i Europa.
  4. For meg ser det bare ut til at man kan legge til steder, og ikke fjerne steder?
  5. Værinformasjon etter lokalisering fra enten GPS eller mobiltelefonantennene.
  6. Animerte varsel for hele døgnet gjerne på Google Maps (som alt finnes på iPhonen).

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.