nrk.no

Google søkemotor på nrk.no

Kategorier: NRK,Søk & Uten kategori


Akkurat nå har vi slått på vår nye søkemotor på nrk.no. Du finner den i topplinjen på alle sider på nrk.no…

…eller sett kursen til nrk.no/sok.

VI har tidligere latt dere teste den før den kom ut på nett, med stort hell. Om dere finner feil, mangler osv så vil vi gjerne vite om det. Legg i såfall igjen en kommentar under her.

15 kommentarer

 1. Godt å høre. Har lenge irritert meg over hvor elendig den tidligere søkemotoren var. Har ikke sett noen store feil eller mangler så langt. En liten formalitet; på andre plass etter et søk på nrkbeta viser til wp-login. Kanskje det var en idè å fjerne den?

  Svar på denne kommentaren

 2. Helt riktig observert av Jørgen. Vi har en liten feil med timeren på søket. Det fører til feilmelding av og til. Kjør refresh så skal det virke. Jeg fikk feil andre gang, men har nå testet 150 ganger uten feil. Vi er i kontakt med Google for å løse dette. Derfor slår vi foreløpig ikke av. Rune (Sjef søk i NRK)

  Svar på denne kommentaren

 3. Øyvind Solstad (NRK)

  En ting vi må gjøre noe med, er hvordan nrk.no forteller søkemotorer hva som er innhold og hva som er artikler.

  Mange sider har f. eks. en «siste ti saker» på seg. Og hvis disse blir indeksert som en del av innholdet på en side, blir det helt tullete.

  Her er et eksempel:

  nrk.no/nyheter/distrikt/ostlandssendingen/1.6255919

  Denne saken har «Spådde Khan om politikk» som overskrift.

  Søker du på den setningen får du ikke artikkelen opp før et godt stykke nedi, mens flere sider som har den med som «siste saker» er med i treffet.

  Så her må vi ordne opp i eget publiseringssystem.

  Svar på denne kommentaren

 4. Gerhard Sletten

  Hva med avansert søk. Google custom søk er bra, men på en så stor side som nrk så vil brukere ha behov for å søke på forskjellige type innholdsobjekter. Tv-programmer, artikler, nyheter osv.

  Svar på denne kommentaren

 5. Øyvind Solstad (NRK)

  Jepp, det er ikke vanskelig. Har fikset det for NRKbeta nå, men vet ikke hvor lang tid det tar for nrk.no. Der pleier man ikke rulle ut nye versjoner mer enn en gang i måneden, mens vi (og andre som er på WordPress her i NRK) kan ordne stort sett når vi vil.

  Svar på denne kommentaren

 6. Søket har et sikkerhetshull – det åpner for XSS (av typen non-persistent/reflected). Kontakt meg for mer info hvis dere ikke finner problemet, men det regner jeg med at dere gjør.

  Hans

  Svar på denne kommentaren

 7. Øyvind Solstad (NRK)

  Jeg ser at Google-søket vårt rett og slett mangler en «neste»-knapp på søkeresulatet. Det betyr at man må sikte veldig nøye – og tenke – for å treffe neste side nederst på siden.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.