nrk.no

Boring is the new loud

Kategorier: Det sosiale nettet,Internett & Konferanser og messer


Det mest spennende med internett akkurat nå er at det er i ferd med å bli kjedelig. Stefan Fountain, CEO i Soocial i Amsterdam, tok balletak på publikummet på Future of Web Apps (FOWA) som kom for å høre ham snakke om framtiden.

– Todays hotstuff will become tomorrows boredom, påstår han. – De beste teknologiene er de som forsvinner, glir inn i det daglige og blir en selvfølge. Det snakkes mye om «The Cloud» nå, «cloud computing». Kall det gjerne noe kult og lat som om det er nytt i seg selv, men sannheten er at «The Cloud» representerer det som en gang var nyskapende og som nå er dagligdags.

«Un Día Aburrido» – bilde av Luis Fabres

Videomaskineriet på FOWA er i gang og nå legges alt som er filmet ut. Når du i tillegg kan sjekke kommentarer til hva som skjer på Twitter er det enkelt å følge med. Som de fleste nett-konferanser med sentrale aktører på scenen og i kulissene, er FOWA en oppsummering av hva som skjer i internettbransjen akkurat nå.

Forsker og internasjonal it-konsulent, Simon Wardley, er inne på det samme som Stefan Fountain i sin presentasjon om innovasjon i framtiden.

– Det som skjer med internett nå, er det samme som skjedde med elektrisiteten i sin tid. Da den ble oppdaget oppstod et en enorm begeistring for dette nye. Man skulle bruke det til alt mulig, man trodde til og med at den kunne kurere alle sykdommer. Etterhvert ble det så dagligdags at folk sluttet å tenke på at den eksisterer.

Stefan er daglig leder i et firma som har en ny brukervennlig top-of-cloud-løsning på gang. En avansert adressebok som samler alle kontaktene dine ett sted, noe a la danske Zyb (OS X adressebok, GMail, Outlook, mobiletelefoner, Blackberries…). Hans største ønske er at Social vil bli glemt. Høres det merkelig ut med tanke på at produktet ennå ikke er lansert og kun eksisterer i beta-versjon for 5000 brukere?

«The rock star of the internet business» mener det beste som skjer med internett-plattformen nå, er at mye av det som er laget de siste 5-10 årene nå blir tatt som en selvfølge.

– Det er kult med nye standarder som web 2.0 APIer, microformater, OAuth og Javascript, som gjør at vi kan utvikle flere verktøy som gjør livet lettere for folk, mener han. – Poenget er jo at folk kan gjøre det de vil der de er.

– Ta iPhonen. Det kalles en iPhone, og det er smart av Apple å kalle den det. Men det er jo egentlig en gjør-hva-du-vil-dings. Lakmustesten er: Kan jeg bruke den i farta med en hånd? Det mobile er ikke dingsen, det er deg. Du er mobil, du beveger deg. Derfor er åsted viktig, det fysiske stedet du er til enhver tid. Du vil ikke ha telefonen til å ringe på soverommet. Ikke selve mobilen som er viktig. Om dere skjønner hva jeg mener? Framtiden handler ikke om teknologi. Framtiden handler om miljø, sammenheng og tilstedeværelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.