nrk.no

Wiretapping Sweden

Kategori: Internett


Wiretapping Sweden er dokumentaren om hvordan Sverige fra 2009 innfører et system der de avlytter all trafikk inn og ut av landet, både på internett og telefon. Dette får selvsagt betydning for Norge, siden mye av nettrafikken til og fra Norge går gjennom Sverige.

Se dokumentaren, finn alternative meninger om du ønsker – og bruk gjerne kommentarfeltet til å si hva du tenker om dette.

Wiretapping Sweden er en webdokumentar fra svenske Urban Lifestyle, med egen nettside for dokumentaren og bakgrunnstoff rundt emnet. Du kan også laste ned dokumentaren i bedre kvalitet.

12 kommentarer

 1. og hva skjer om det innføres tilsvarende lover der?

  nei, på tide å kryptere datatrafikk som standard, folkens.

  vi har for lenge sendt postkort under en illusjon at dem er brev. det er på tide å finne frem de digitale konvoluttene.

  Svar på denne kommentaren

 2. I følge dokumentaren finnes det jo allerede lignende tiltak i Tyskland, og ville ikke forundere meg om det kommer i UK også. I USA kommer jo alt sånt under Patriot Act.

  Dette er en viktig kamp å ta opp her hjemme men tror turn.self.off har rett: det er på tide å innse at intet er privat på nettet.

  Svar på denne kommentaren

 3. akkurat usa har jeg en mistanke om at har drevet med avlytting av trafikk som går gjennom deres systemer lenge før patriot act kom på plass. bare at dem ikke kunne avlytte hva deres egne borgere drev på med uten godkjenning fra dommer.

  så om noe trafikk går via usa på vei mellom to andre nasjoner (ikke umulig, slik nettet er lagt opp) så er det nok en smal sak for NSA å snappe opp den trafikken.

  Svar på denne kommentaren

 4. Det er ikke bare trafikk fra Norge til utlandet som kan gå gjennom Sverige. Norge har en kabel mellom nord og sør. Når denne svikter (skjer oftere enn det burde) blir trafikken ruta via reserverlinja som går gjennom Sverige.

  Svar på denne kommentaren

 5. Øyvind Solstad (NRK)

  Det ligger jo i sakens natur at trafikken tar den veien som passer til enhver tid. Trafikk mellom Belgia og Italia kan likegodt gå gjennom Sverige, det har vi aldri oversikt over. Internett er bygget for å finne veien der der kan, hvis de vanlige veien er stengt. Så du vil aldri være sikker hvilke land mailene dine går gjennom…

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.