nrk.no

Ny vidunderboks fra RiksTV

Kategori: TV


For en tid tilbake lanserte RiksTV sin første såkalte PVR, eller «Personal Video Recorder» (og i den sammenheng kan man jo spørre seg hva som var så upersonlig med den gode gamle VHS-spilleren). Det er uansett snakk om en boks med mulighet for å ta opp enorme mengder TV fra bakkenettet. Alt rett inn på en 500 GB stor disk. Vi har desverre ikke fått tid til å teste den nye vidunderboksen. Heldigvis har andre rukket det. Og dette ser bra ut.

Les mer om Grundig DTR 8860 VOD hos Frank Eivind Rundholt, Klikk.no og Teknofil. De spesielt interesserte kan også følge tråden «RiksTV PVR har kommet» på AVForum.

Men det mest spennende med denne boksen er ikke lansert ennå. Til neste år skal RiksTV lansere en tjeneste som fyller deler av PVR-boksen med filmer gjennom ledig kapasitet i bakkenettet om natten. Med andre ord vil du gjennom et abonnement kunne ha en boks som alltid er full av ferskt innhold:

RiksTV planlegger en abonnementsbasert tjeneste til en fast månedspris. Abonnentene vil til en hver tid vil ha 60-70 kvalitetsfilmer og en del av den beste tv-underholdningen ferdig nedlastet på harddisken.

Ikke ulikt det som skjer dersom du programmerer den til å ta opp filmer og innhold fra kanalene du allerede har? Det er hvertfall det som skjer med min PVR. Uten at noen fyller den med innhold om natten. Den blir stapp full av innhold jeg ikke får tid til å se…

(Foto: Frank Eivind Rundholt)

21 kommentarer

 1. med andre ord, dem bygger ett system ganske likt det en har når en krysser bittorrent med rss feeds 😉

  men den ene store forskjellen at med rikstv-boksen så er det rikstv som bestemmer når/om innholdet byttes ut, ikke brukeren.

  dette med forbehold om at jeg har forstått korrekt hvordan systemet fungerer…

  Svar på denne kommentaren

 2. la meg si det på denne måten da, for meg virker det som å gå over bekken etter vann å kjøpe ett låst produkt og så låse det opp fremfor å kjøpe ett allerede åpent produkt.

  men så lenge en har ett oppsett en liker så bruk det. jeg har ingen planer om å komme hjem til noen med balltre for å knuse personens pvr-løsning fordi den ikke passer for meg.

  Svar på denne kommentaren

 3. jepp. problemet til apple er vel at om dem gjør appletv for åpen så kommer alle innholdsleverandørene til å trekke seg fra itms.

  samme er det vel med tjenesten til rikstv, dem kan ikke ta for stort jafs av eksisterende markeder som kino og videoutleie…

  innovatørens dilemma er vel det klassiske uttrykket?

  Svar på denne kommentaren

 4. Gratulerer RiksTV / Grundig med DTR 8860 VOD…
  Dette er en meget brukervennlig boks (hele familien er fornøyd med denne).
  Det er bare en liten ting jeg ikke liker med denne boksen, og det er at den enkelte ganger hakker i bildet (dette er meget irriterende). Håper at dette blir rettet så fort som mulig med ny SW ??
  ps. 100% styrke og 100% kvalitet.
  Jeg synes forøvrig styrkesignalet ligger kunstig høyt på denne boksen.Det blir vanskelig og fininnstille antennen når styrken ligger på 100% før du begynner å snu på den (antenna) ?

  Har også noen ønsker ved fremtidige oppdateringer:
  1. TekstTV : mulighet for å bla i undersider ?
  2. Opptak : starter på program, og ikke på tid ?
  3. Opptak : serieopptak ?

  mvh.
  Tore

  Svar på denne kommentaren

 5. Christian Birkeland

  Hei Tore – og tusen takk for innspill.

  Vi i RiksTV er veldig klar over hakkingen, og produsenten jobber med å rette dette problemet. Neste versjonen av SW fikser forhåpentligvis dette, og boksen kan oppdateres med ny SW via bakkenettet når den er klar. Jeg kan foreløpig ikke love når denne slippes, men dette har høy prioritet.

  Angående de andre tingene du tar opp:
  1. TekstTV: Mener du Digital tekst-tv fra NRK? I tilfelle er de NRK som lager denne tjenesten og som er riktig adresse for dette spørsmålet.
  2. Opptak på program: Du kan gå inn i EPGen, velge et program og klikke OK, og velge opptak av dette programmet via popop-menyen som kommer til syne. Da slipper du å angi tid.
  3. Serieopptak kommer etter hvert. Her er vi avhengig av en SW-endring i boksen, men også at innholdsleverandørene koder seriene slik at boksen skjønner hvilke program som hører med i samme serie. Dette jobber vi med, og jeg håper vi kan glede deg med denne funksjonaliteten om ikke alt for lenge.

  Vennlig hilsen

  Christian B
  RiksTV

  Svar på denne kommentaren

 6. Hei Cristian,

  1. TekstTV: Nei jeg mener vanlig TekstTV. Hvis du går inn på TV 2 TekstTV side 553 så ser du her hva jeg mener. Det tar veldig laaaang tid å komme gjennom alle disse undersidene (ca. 40-50 stk.).
  Hvis vi kunne bla i disse undersidene ville vi fått full kontroll. Denne muligheten har en del paraboltunere.

  2. Opptak: Med opptak som starter på program og ikke på tid,: så mener jeg at det ville vert fint om mottakeren startet opptaket på et signal fra programet/filmen når det virkelig begynte og stoppet når det virkelig var ferdig. Jeg trodde kanskje dette var mulig i disse tider ??
  I dag blir jo opptaket styrt ut fra tidene i EPG`en, og det som da vil intreffe ved forsinkelse på et program/film vet vi…… ! Vi mister slutten…..

  mvh.
  Tore

  Svar på denne kommentaren

 7. Christian Birkeland

  Hei Tore,

  Angående disse to tingene så lover vi å ta dette opp med produsenten Grundig. Jeg vet de jobber med en fiks på det siste problemet slik at man alltid får med slutten av programmet og forhåpentligvis kommer denne en fiksen sammen med fiksen for hakking i bildet.

  Og takk for nyttige innspill. Det er viktig for oss med gode tilbakemeldinger som vi kan diskutere videre med dem som produserer utstyret.

  Chr B

  Svar på denne kommentaren

 8. … jeg også venter RÅSPENT på når denne softwareoppgraderingen mot hakkete opptak kommer? StarWars blir lissom ikke så veldig futuristisk når hele greia hopper og stopper i et eneste renn.. SERIEOPPTAK er også noe jeg trodde var inni boksen når den ble levert – dette er jo grunnleggende funksjonalitet vel?

  Svar på denne kommentaren

 9. Frank Eivinds verden » Blog Archive » Nettavisen “stjal” en logo jeg har laget

  […] finner noen info på bloggen om hvordan bilder der kan brukes. Jeg har selv fått forespørsel fra NRKbeta om de kunne bruke et bilde jeg hadde tatt. Og det fikk de selvfølgelig lov […]

  Svar på denne kommentaren

 10. Syns vi kan den siste oppdateringen med dual opptak og serieopptak…møkka boks uten..alle andre har det….men ikke vi..som har ventet 2 år på denne oppdatering..så jeg vill ikke anbefale den til noen..bare lovnader om at det kommer…og det gjør det ikke..Meget misfornøyd..

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.