nrk.no

Tegn på nett er mer enn a-å. Hva med ☺, ☀ og ♥?

Kategori: Moro


Visste du at de fleste nettsider og nettjenester kan bruke langt flere tegn enn a til å? UTF-8 er alle bokstavene du er vant til, tallene, masse matte- og tekniske symboler. Og ikke minst disse her:

©®◗☛☹☀☂☃☄✁✒✆☣

Skjønner?

Men hvordan får du dem frem? Det enkleste er å bruke Twitterkeys – et lite script du plasserer i browseren din som gir deg de mest vanlige.

Bruker du Mac, får du fram de samme tegnene om du trykker Alt-Eple-T i de fleste programmer.

11 kommentarer

  1. Ronny-André Bendiksen

    Jeg vil heller at amerikanske nettjenester skal kunne forstå at det er ikke ALLE her i verden som har étt navn uten mellomrom eller bindestrek, og da er det ekstra ille å både bindestrek OG aksenttegn. Grr.

    Svar på denne kommentaren

  2. Jeg bruker noe som heter Glyph input manager, utviklet som et en input manager for cocoa av Ciaran Walsh.

    Jeg taster ⇧§, og dermed spretter det opp et lite vindu som «tar opp» hvilke knapper jeg trykker, og skrive dem ut.

    F.eks.
    ←→→↑←↓⌦⌦⌫↩␣⇧␣⌥. Akkurat denne er begrenset til tegnene på tastaturet da, men siden jeg ofte skriver tips for ting på mac, så er de knappene nyttige å ha lett tilgjengelig.

    Problemet er at når du først har blitt vant til å bruke disse tegnene, så føler du deg hemmet når du ikke kan. (F.eks. så funker det ikke i Opera direkte, fordi Opera ikke er en Cocoa-applikasjon)

    Svar på denne kommentaren

  3. Øyvind Solstad (NRK)

    Takk, Terje! Den var med i artikkelen ved første forsøk – og så ble saken underlig nok gjort om til upublisert. Og dermed forsvant linken i andre forsøk… Saken ble liksom litt bedre med lenke til det den faktisk handler om. 😉

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.