nrk.no

Canon lanserer et av planetens mest avanserte kamera

Kategorier: Foto & Gadgets


Vi har skrevet om kamerakrigen og testet det usedvanlig fristende Nikon D90. Nå har Canon publisert spesifikasjonene til den lenge etterlengtede oppfølgeren etter Canon 5D fra 2005. Og da har de like godt dratt på med 21.1 megapixel CMOS sensor, DIGIC 4 prosessor og muligheten til å ta opp Full HD 1,920 x 1,080 video. De har også puttet inn et utvidet ISO-område på 50-25,600. Eneste skuffelse for enkelte må være at kamera «bare» kan ta 3,9 bilder pr. sekund. Disse spesifikasjonene plasserer Canon 5D Mark II helt i toppen hva tekniske data for speilreflekskamera angår. Og de kan vel skryte på seg verdens første speilrefleks med «Full HD» videoopptak.

Vi kommer nok tilbake til dette kameraet når vi vet mer og eventuelt har fått tak i et til testing.

7 kommentarer

 1. Andreas Bjerknes

  Det er vel eit kamera som ikkje er meint mest for actionfoto. Hadde heilt klart vore positivt om dei hadde strekt seg til 5fps, men det er ikkje nødvendig. «Fare» for at dette blir mitt neste kamera. Det vil nok komme til å koste litt, til å begynne med, men forhåpentligvis så kan prisen roe seg litt etterkvart.
  Blir svært spennande å sjå korleis ISO-egenskapane blir i forhold til Nikon D700. 21mpx kontra 12. Den høge pixeltettheita kan jo fort føre til litt meir støy på høg ISO.

  Svar på denne kommentaren

 2. Martin Bekkelund

  Canon EOS 5D Mark II…

  De som følger med på utviklingen innen digital fotografering, vil sannsynligvis holde med meg i at tiden for lengst har løpt fra Canons legendariske EOS 5D, som har vært Canons inngangsmodell for de som ønsket et digitalkamera med fullformatbrikk…

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.