nrk.no

Bilder og video av Canon 5D Mark II

Kategori: Foto


Jada. Jeg vet det. Noen av dere er lei dette kameraet allerede. Vi får bare beklage at det ble Canon-dagen her i dag. Mange har ventet lenge på denne dingsen, og en del av spesifikasjonene tilsier at den kan være ganske banebrytende for oss i mediebransjen.

Vi fikk desverre ikke lov til å gjøre testbilder og testvideo med den tidlige demomodellen Canon viste frem i dag. Derfor er overskriften på denne artikkelen desverre «Bilder og video av Canon 5D Mark II» og ikke «Bilder og video fra Canon 5D Mark II». Det må vi komme tilbake med så snart vi får tak i en produksjonsmodell.

Spesifikasjonene viser at Canon har gjort to viktige ting med dette kameraet i forhold til videodelen. Det første er kvaliteten. 40 mbit/s MPEG4 er meget høy kvalitet sammenliknet med eksisterende konsumentkamera med AVCHD. MPEG4 er veldig mye bedre enn for eksempel MJPG i forhold til kvalitet kontra størrelse på filene, men opptakene bør konverteres for effektiv redigering. Den høye båndbredden i kamera gjør at vi likevel kan få ut video med høy kvalitet hele veien gjennom fra opptak via redigering til utsendelse. Det blir meget spennende å få testet dette skikkelig. Den andre viktige detaljen er mulighet for å koble til ekstern stereomikrofon. Det gjør at dette faktisk kan brukes profesjonelt.

Med lysfølsomheten til dette kameraet og en 85 mm f/1.2 vil man kunne gjøre videoopptak som er i en helt annen klasse enn det man får med de fleste andre videokamera til under 100 000,- kroner. Eller hva med knivskarp makrovideo tatt med Canon sin ekstreme MP-E 65 mm?

Spennende muligheter som vi helt sikkert kommer tilbake til. Intil videre får dere nøye dere med noen kjedelige bilder og et kort videoklipp som viser selve kamera. Og eventuelt ta en titt på de små videoklippene Canon har lagt ut.

Oppdatering:
Link til torrent for de som vil ha den lille videoen i full HD.

16 kommentarer

 1. Martin Bekkelund

  Skyhøy siklefaktor! Jeg har for lengst bestemt meg for å kjøpe et straks det er tilgjengelig. Samtidig starter jakten på et nytt normalobjektiv som skal erstatte det jeg har som ikke er FX-kompatibelt.

  Det blir en dyr høst, forstår jeg.

  Svar på denne kommentaren

 2. Eirik Solheim (NRK)

  Ah. Vi har vurdert forskjellige løsninger. Mange liker å ha hele artikkelen på forsiden. Slik det er nå vil vi prøve å la hele artikkelen ligge der en stund og så redusere den til bilde + ingress når den kommer lenger ned på siden.

  Vi justerer etter hvert og alle tilbakemeldinger mottas med takk. Jeg forstår det slik hen at du foretrekker ingresser på forsiden og hele artikkelen ved at du klikker på overskrift?

  Svar på denne kommentaren

 3. Den løsninga dere tenker på her syns jeg ikke var så dum. Nå pleier jo jeg å lese det meste her, men jeg syns også det er greit å scrolle forbi det jeg ikke er like interessert i som 5D mark II.

  Svar på denne kommentaren

 4. Puh! Heldigvis har de brukt god plass til Direct Print-knappen, det er den jeg bruker mest…

  Er som dere opptatt av om videofunksjonen er praktisk å bruke i mer eller mindre profesjonelle sammenhenger. For egen del vurderer jeg å selge HDV-kameraet mitt (Sony HVR-A1) og et stillbildekamera til fordel for nye 5D. Det ville spart et par kilo i ryggsekken, gitt noen nye muligheter og kanskje også raskere redigeringsflyt enn tape.

  Akkurat nå er kanskje autofokusen det jeg stiller størst spørsmålstegn ved, vil den holde følge i video/livemodus? Blir spennende å se.

  Svar på denne kommentaren

 5. Eirik Solheim (NRK)

  Heldigvis har Direct Print-knappen to funksjoner. Når du er ute og knipser er det denne knappen som aktiverer LiveView. Så da fikk den plutselig en VELDIG nyttig funksjon.

  Når det gjelder bruk i profesjonell sammenheng er dette veldig spennende. Desverre var det en 14 mm som stod på kameraet jeg testet i går, så jeg vet ikke mye om hvordan autofokus følger. Et annet spørsmål som jeg hadde var om billedstabilisatoren i IS-linsene var aktivert under filming. Det fikk jeg bekreftet at den var.

  Ellers kan jeg røpe følgende:
  Vi har klart å oppdrive noen testklipp fra en 5D MK2 demomodell. Vi kan ikke republisere dem her, men vi analyserer dem for å se på kvaliteten. Så langt er dette MEGET lovende. 40 mbit/s MPEG4 er langt bedre enn HDV. Og GOP-strukturen ser ut til å være I-frame for hver 15. rute samt at klippene kan legges rett inn i Final Cut uten konvertering. Med muligheten for ekstern mikrofon begynner dette å bli meget spennende.

  Svar på denne kommentaren

 6. Får man standard 5D i USA eller er den også i spesiell USA-versjon med harry-navn som XSI «Rebel» og annen firmware ? I første tilfelle regner jeg med at de har norsk språk i firmware der også og at man bare trenger euro-plugg til laderen ? Jeg kjøpte en Leica fra USA og da var det slik.

  Svar på denne kommentaren

 7. agario hack bot,agar.io hack online,agario hack online game,agar.io hacked server ip,agar.io skins,agario cheats mobile,agar.io hack bot online,agario hack android root,agar.io cheats ios,agar.io hack bot android,agario hack no download,agar.io hack andro

  For individuals who can create a free account assigned to one
  particular person it may be much less challenging,
  but this may not be attainable, and that we Hack i was
  not ready otherwise to comprehend, due to this fact, ahead of every entertainment you need to use Secrets.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.