nrk.no

iPoder i alle regnbuens farger – og sosial iTunes

Kategorier: Det sosiale nettet, Gadgets, Musikk og lyd & Netthandel


I kveld holdt Apple sin etterhvert vanlige høstlansering av nye iPoder. Den største nyheten var nytt design på iPod nano – som nå finnes i alle regnbuens farger.

iPod i farger

Morsomt at norske Datarock (som du kan kjøpe på Amie Street – uten DRM) – er avbildet på den oransje iPoden – den som vi nå kaller NRKbeta-iPoden!

iTunes=geni?

Det kom også ny versjon av iTunes, der den største nyheten er funksjonen «Genius», som anbefaler musikk til deg. iTunes blar seg gjennom all musikken din…

Genius

…og gir deg så anbefalinger ut fra dette. Her et eksempel med Foo Fighters – hvor Genius anbefaler Shinedown, Staind, The Von Bodies og Linkin Park. Du kan høre på anbefalingene ved å trykke på noten foran tittelen (klikk for å se større bilde).

Genius

Dette er ikke nytt om du bruker iLike, som har hatt en funksjon for dette lenge. En stor forskjell mellom Genius og iLike er at du får din egen profilside på iLike, der du kan se hva du har spilt, og møte andre som liker samme musikk som deg.

iTunes Genius følger altså opp en tydelig trend der nesten all digital aktivitet vi bedriver, får en sosial side. Vi deler musikken vi spiller, bøkene vi leser, bokmerkene våre, film og video, GPS-posisjonen vår og hva vi holder på med.

15 kommentarer

 1. Var vel egentlig en ganske kjedelig lansering. Lite spennende, bare nøvendig videreutvikling. Synes den forrige nanoen var finere enn den nye. Men likte dog at de integrerte Nike+ i Touch. Men hvorfor ikke i nano?

  Svar på denne kommentaren

 2. @stig

  om jeg husker rett så har ikke ipod touch of iphone samme kontakt i bunn som en finner på ipod fra g1 og hele veien opp til nylig lanserte nano modeller.

  altså kan dem ikke bruke eksiterende nike+ utstyr, noe alle dem andre ipod variantene kan.

  ellers så ser jeg at apple fortsatt er glad i sine superlativer. ikke nok med at dem kaller hjelpeavdelingen i butikkene sine for genious bar, nå har dem også en itunes funksjon som heter genious?!

  er vel en av dem tinga som gnager på fornuften når det gjelder apple, at dem skal pakke selv den enkleste ting inn i bladgull for å få brukeren til å føle seg spesiell…

  Svar på denne kommentaren

 3. Genious er og blir en avsporing fra Apple sin side. Den sosiale funksjonen til iLike og Last.fm er ikke tilstede. Genious er bare en «Pandora» funksjon for å få brukerne ttil å kjøpe mer i iTunes. Dette er ikke nok. De må gjerne videreutvikle MiniStore, men å sørge for at iLike sidebar ikke fungerer lenger uten å samtidig innføre en sosial funksjon tilknyttet «MobileMe» er en tabbe. En stor tabbe! Apple bør få opp farten og slutte med å stirre inn i egen navle.

  Svar på denne kommentaren

 4. @jc: mulig jeg var litt kjapp ja. kan være at problemet sitter i forskjellig firmware.

  touch bruker som iphone, en nedskalert utgave av osx. ipod bruker vel en spesiell firmware som apple kjøpte inn i sin tid?

  og ipod henter vel funksjonaliteten til nike+ fra donglen på ett eller annet vis?

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.