nrk.no

NRK og innhold for barn på nett

Kategori: NRK


Barn og nett

I forrige uke postet jeg en artikkel der jeg etterlyste innspill til de som jobber med innhold for blant annet nrksuper.no

Og nok en gang kommer dere med masse veldig gode kommentarer. Tusen takk!

Tilgjengelig

Jeg brukte mange av dem i presentasjonen og de som arbeider med barn og unge følger nøye med på innspillene. Mine presentasjoner egner seg dårlig på nett fordi det stort sett bare er snakk om illustrasjoner, men jeg skal prøve å gjengi hovedpunktene her.

Superbarn eller superstor

Min fokus var litt om trender på nett og en del konkret i forhold til innhold for barn. Jeg trakk først frem tre trender som foregår akkurat nå. Her nevnte jeg avansert analyse av medieinnhold, blant annet med TinEye som et av eksemplene. Det neste er en økning i bruken av portable enheter. At folk tar med seg innhold. At nedlasting og podcast er viktigere enn noen gang før. Og spesielt i forhold til barn. De eier ikke sine egne portable spillere, men koser seg med innhold i DVD-spilleren i bilen og lydbøker fra mammas iPod.

Siste trend er lokasjonsbaserte tjenester. En av verdens mest intuitive grensesnitt er grafiske fremstillinger av steder. Enten det er verdenskartet, norgeskartet, eller kort og greit «geografisk navigasjon» som KP nevner i kommentarene på min opprinnelige artikkel.

Barn og navigering

Selv har jeg eksperimentert med å kjøre bildet fra navigeringssystemet i bilen på skjermene bak hos mine to små gutter. Til jubel og glede. Mine gutter er kanskje litt påvirket av sin far i forhold til interesse for teknologi, men gleden her gikk mer på at de fort forstod sammenhengen mellom fremstillingen på skjermen og det at vi beveget oss. Jeg ble overrasket over at TomTom Navigator i perioder utkonkurrerte Postman Pat, Byggmester Bob og de andre heltene. Etter hvert som flere og flere mobile enheter kommer med innebygget GPS kan vi i større grad planlegge tjenester som baserer seg på at avspillingsenheten vet hvor brukeren befinner seg.

Mobilversjon

Og litt av budskapet mitt handlet om det faktum at barn bruker maskinene, telefonene og mediespillerne til sine foreldre. Noe som også underbygges av kommentarene fra dere.

Pappas iPhone

Dette fører også til at vi burde utvide seksjonen for voksne. Den finnes, men er ikke spesielt fyldig nå. Her kunne tilhørerne fort melde at det jobber de med. Mer forklaringer og informasjon for foreldre lagt til barnesidene. Og et tips om enlkere navigering og at man burde se på en fullskjermsversjon. Som gjør muligheten for å «klikke seg bort» mindre.

Fullskjerm

Kom gjerne med flere innspill. Jeg snakket til en fullsatt sal som var svært begeistret for tilbakemeldingene dere gir.

1 kommentar

  1. Asbjørn Ulsberg

    Deilig å høre at tilbakemeldingene blir tatt med i presentasjonen og blir satt pris på i de aktuelle redaksjonene! For fremtidig lansering av nye barnesider, tør jeg foreslå en lang periode med grundig betatesting akkompagnert av et godt system for tilbakemelding på hvordan løsningen fungerer (og ikke minst; ikke fungerer)? beta.nrk.no/super kunne vært URL-en og Trac kunne blitt brukt som bugrapporteringsverktøy. For eksempel.

    Poenget mitt er i hvert fall at brukerne gjerne bør involveres så mye som mulig underveis også, så lenge det blir gjort klart og tydelig at det er beta (betatestingen kan gjerne være lukket til og begynne med) og at det er helt naturlig at enkelte ting ikke vil fungere.

    Jeg setter uansett stor pris på denne åpenheten og viljen til å inkludere brukerne av NRK.no. Bravo! 🙂

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.