nrk.no

Tynnere og tynnere

Kategorier: Konferanser og messer & TV


IFA

Denne helgen har leverandørene vist frem sine flotteste produkter på en av verdens største konsumentelektronikkmesser, IFA i Berlin. Alle de store produsentene er tilstede med store stands og flotte utstillinger.

Her får man sammenliknet og her får man sett hva de forskjellige produsentene fokuserer på. Og her er det lett å se hva som er viktig dette året.

I fjor var det størrelsen som var viktigst. Det virket som om alle på en eller annen måte hadde klart å lage verdens største skjerm.

9.9 mm thin...

I år er det tykkelsen som er greien. Eller skal jeg si «tynnelsen». Sony skryter hvertfall av at skjermen deres er 9,9 millimeter tynn. Ikke 9,9 millimeter tykk.

Tynn skjerm hos Sony

Det er stort sett snakk om LCD-skjermer som ved hjelp av ny teknikk kan slankes mer og mer. Og her er det også utrolig hvordan opptil flere produsenter kan skryte av å ha verdens tynneste.

Men bare sånn for ordens skyld. De har ikke helt gitt opp dette med størrelse heller. Og det begynner å bli bra kvalitet også. På et eller annet tidspunkt vil nok kombinasjonen av størrelse, tynnhet og kvalitet gjøre prosjektor og lerret overflødig.

70 tommer LCD

Det tar nok noen år, men en greie som kan få skikkelig fart på denne utviklingen er noe som kalles OLED. Mer om det i neste artikkel.

4 kommentarer

  1. Ikke størst, men tynnest…

    […] nå er det tynnest mulig OLED og LCD som gjelder. Utviklingen som vi også så tydelig på IFA i fjor har for alvor preget CES2009. De aller fleste skjermprodusenter med respekt for seg selv har en som […]

    Svar på denne kommentaren

  2. Gjør skjermen flat og bildet dypt

    […] var det størst mulig skjerm. Med litt fokus på at den også måtte være flat. I 2008 var det flatere og flatere som var greien. Vi rakk desverre ikke innom i 2009, men nå i 2010 var det 3D som var den […]

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.