nrk.no

Visualisering av tall – denne gang medaljer

Kategorier: Design & Media


Det er mange måter å visualisere tall på. Vi i NRK jobber med flere måter å vise det store tilbudet vi har, og New York Times er uten tvil et forbilde. Se på denne fremstillingen av hvem som tar flest medaljer i de forskjellige OL bakover. Skjermbildet under er fra OL i Athen i 2004:

Olympiske medaljer

Prøv å dra i spaken så ser du hvordan fordelingen av medaljene endrer seg.

Om du klikker «By ranking» i øverste venstre hjørnet av vinduet – og drar deg tilbake til slutten av 70-tallet – så er det ikke vanskelig og se at noen i Øst-Tyskland hadde funnet en nøkkel til hvordan vinne edelt metall…

Takk til Anders for tipset – vi tar alltid i mot tips – på eller på kontaktsiden vår. Flere kule tidslinjer omtalt på NRKbeta finner du i dette søket.

2 kommentarer

  1. Øyvind Solstad (NRK)

    Joa, poenget var at det vistes så tydelig hvordan Øst-Tyskland kom oppover rankingen i denne perioden. Amerikanerne har fått trukket tilbake masse medaljer, så de har vært noen sleipinger de også…

    Og NY Times visualisering gjorde det veldig tydelig at Øst-Tyskland hadde en topp i denne perioden. Det er det kule med slike verktøy, de synliggjør ting som ikke vises så godt i en tabell med masse tall.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.