nrk.no

Spørsmål og svar: Hvorfor velger NRK DMB som mobilstandard?

Kategorier: Mobil & Spørsmål og svar


Vi har fått mange forslag til hva vi skal skrive om på NRKbeta i forbindelse med artikkelen «Hva skal vi skrive om på NRKbeta?». Vi skal prøve å svare på alle sammen i tur og orden. Selv om vi er litt usikre på hva vi har å tilby om teknologisk revolusjon innen ishockey!

Tron Magnus har sendt oss følgende spørsmål på e-post – til :

Kunne dere redegjort litt for de ulike mobil-TV standardene og argumentere for hvorfor NRK nå velger DMB-standarden? Sikkert interessant for mange lesere av NRKbeta.

Her skal vi i første omgang vise til en artikkel som nettsjef Bjarne Andre Myklebust skrev i fjor her på NRKbeta:

Frekvensene i UHF-båndet skal brukes til digitale bakkebaserte sendinger for vanlig fjernsyn og har ikke kapasitet til en bred DVB-H utbygging før nye frekvenser blir frigjort. Utbygging av ett DVB-H nett vil koste nær en milliard kroner, selv om det bygges ut parallelt med DVB-T nettet. Hvem tar regningen?

Følge gjerne opp videre opp med spørsmål i den saken eller her. Vi skal også få lagt ut informasjon om det prosjektet som NRK, TV2 og MTG starter med mobil-tv. Se ellers artikkelen om det nye prosjektet for mobil-tv som NRK, TV2 og MTG starter opp sammen.

2 kommentarer

  1. Hvorfor gjør NRK tester med DMB?

    […] Etter at vi postet artikkelen om NRKs samarbeide med TV2 og MTG om testsendinger på DMB, har vi fått mange reaksjoner, som kommentarer på artikkelen, på e-post og i andre medier. Telenor og IKT Norge ved Per Morten Hoff er kritiske til prosjektet. Utviklingssjef Gunnar Garfors svarer her på kritikken. […]

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.