nrk.no

Urørt tester applikasjoner til mobil

Kategorier: Mobil, Musikk og lyd, NRK & Software


Jørn Knutsen, Jonathan Romm og Jon Olav Eikenes ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo har lagd noen caser hvor de presenterer applikasjoner for bruk av Urørt på mobile enheter. I serien «Urørt mobil» finnes det fire videoer som viser hvordan man tenker seg forskjellige funksjoner. Dette er den første videoen – «Hjem»:


Urørt Mobil #1: Hjem from Urørt Labs on Vimeo.

Det finnes også en case hvor brukerne får muligheten til å finne musikk basert på hvor i landet musikerne kommer fra. Det kan minne om måten NRK trøndelag har merket Norge Rundt-artikler med sted og emneord. men her foregår det på en mobil enhet. Denne applikasjonen er tenkt for desktop eller web.


Urørt Kart from Urørt Labs on Vimeo.

Hva synes dere?

Studentene vil sammen med SINTEF sende ut spørreundersøkelser men vil gjerne ha deres kommentarer her! Hva funker, hva funker ikke, hva savner du og har du noen andre forslag som kan være til nytte ved utviklingen?

5 kommentarer

 1. Dette ser veldig lovende ut. Det blir jo litt synsing når en bare ser en video og ikke får teste ut selv, men jeg prøver likevel.
  – Det ser ut som om knappene for å spille av og stoppe musikk i den mobile applikasjonen er litt i minste laget.
  – Å klikke innenfor et felt for å forstørre spilleren, og utenfor for å lukke er ikke helt intuitivt. Hva med en knapp?
  – At fanene seiler ut til venstre og kommer inn igjen fra høyre når en klikker på en ny fane var ikke helt det jeg forventet. Jeg tror det hadde vært bedre hvis bare feltet under fanen ble oppdatert, enten ved å fade ut og inn, seile inn fra bunn eller fra høyre hvis den nye fanen ligger til høyre og venstre hvis den ligger til venstre.
  – I skrivebordsprogrammet: Å klikke på et tynt strå som i tillegg beveger seg såg ut til å være en utfordring, men igjen, så blir det jo synsing.

  Dette ble mye pirking, men alt i alt så synes jeg dette er veldig gode løsninger for å sile ut musikk som det er stor sjangs for at jeg kan like. Hva med å ha en offentlig eller privat beta av disse nye produktene? Jeg melder meg.

  Svar på denne kommentaren

 2. Hei Bjarte,

  takk for tilbakemeldingene!

  Du har nok rett i at knappe til tider kan være litt små. Dette er helt klart ting som må fikses på i en fremtidig versjon.
  Når det gjelder animasjonene av fanene, bunnet dette ut i begrensninger knyttet til rammeverket vi utviklet dette med, forhåpentligvis går dette an å forandre på i fremtiden.

  Det som hadde vært interessant å få innspill og tilbakemeldinger på er om slik en løsning passer til måten dere hører musikk på, måter dere leter etter musikk på, måten dere deler musikk med vennene deres på!

  Svar på denne kommentaren

 3. Jeg innser at det forrige innleget mitt var fokusert på det tekniske, mens dere var mest interessert i tilbakemelding på innholdet.

  For øyeblikket ser min dele/oppdage musikk-rutine slik ut: Tips på twitter, musikkvideoer fra YouTube og lignende som blir lagt ut på blogg, og så låner jeg et par tilfeldige cder på biblioteket hver gang. Med andre ord veldig tilfeldig, og med lav treffprosent.

  Jeg har sett igjennom alle videoene på Vimeo et par ganger. Lister ser bra ut. Muligheten til å markere lister og personer som har laget dem som favoritter, og få beskjed når de har blitt oppdatert/lagt ut noe nytt tror jeg er bra. Og radio-funskjonen ser også veldig spennende ut. En ting jeg savner: Når jeg har funnet ny og god musikk så vil jeg lagre det i en liste sånn at jeg kan laste det ned når jeg er tilbake på den stasjonære maskinen.

  Håper det blir mulig å teste ut selv snart. Lykke til videre!

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.