Foto

Ikke pakk mer enn akkurat det du trenger


Utstyret til Vincent Laforet

Newsweek-fotograf Vincent Laforet har publisert en fin billedserie der han viser og skriver litt om hvordan han pakker og forbereder seg til OL. Når man ser det første bildet kan man lure på om dette er utstyret til et helt team av fotografer. Men neida. Alt er til Mr. Laforet og han pakker under mottoet:

«Rule #1: Just because you have it, doesn’t mean you take it. Gear weights you down, too much slows you down while you set up & shoot – and well – someone’s gotta carry it! So bring only what you NEED.»

Titt gjennom bildene og les teksten under. Liker spesielt følgende, fra bilde nummer 8:

«There’s Kody our dog on the left – he’s trained in bomb-sniffing techniques – if it passes by him – I won’t have a problem at TSA…»

Du kan også lese mer om Vincent Laforet sine forberedelser på bloggen hans og i NewsWeek.

(Via @urke på Twitter)

11 kommentarer

  1. Vel, Strengt tatt er det vel få ting som kan kalles feil fokus med denne artikkelen? Jeg ville heller sagt at det var en morsom historie.. Og det passer jo egentlig også til headeren: NRKs sandkasse for teknologi og duppeditter, nye medier og allt annet som er viktig her i livet. Det er vel ikke et nytt medium, men passer etter min mening i alle de andre kategoriene..

    Svar på denne kommentaren

  2. Etter utstyret å dømme må NewsWeek betale bedre enn TimesOnline. Times-fotografen har blogget sitt utstyr her: http://timesonline.typepad.com/olympictures/2008/08/first-picture-o.html Utstyret er i utgangspunket ikke noe småtteri, men sett i forhold til mr. Newsweek som har det dobbelte pluss litt til blir Marc Aspland, multi-award winning Chief Sports Photographer, en amatør å regne. Hadde vært gøy å tatt en sammenlikning av bildene også.

    Svar på denne kommentaren

  3. Jeg kunne heller tenkt meg noen av de mindre, faste objektivene som står under de hvite teleobjektivene. Zoom er i det hele tatt oppskrytt spør du meg, med mindre man skal fotografere idrettstilstelninger eller fugler. Hm. Det var visst et litt bombastisk utsagn fra meg, men la gå.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *