nrk.no

Ruteplanleggere på nett forvirrer

Kategorier: Nettjenester & NRK


Ruteplanlegger

Visveg, Mappy.com, Veiatlas.no og Opplysningen 1881 fører deg over fire ulike fjelloverganger mellom Oslo og Bergen.

Effektiv kjøretid mellom Jernbanetorget i Oslo og Torgallmenningen i Bergen varierer med fire og en halv time i dei ulike ruteplanleggerne nrknyheter.no har testet. I tillegg blir du sendt ut på fire forskjellige ruter.

8 kommentarer

  1. Jeg ser at artikkelen ligger ute på NRK med overskriften «Ruteplanleggjarar på nett forvirrar» Dette blir på forsiden til NRK «Ruteplanleggjarar sender deg på villspor» enda alle rutene får deg fra Oslo til Bergen. Slike «sensasjonsoverskrifter» som det ikke er dekning for svekker troverdigheten til ulike medier. Dessverre er dette noe man møter stadig mer. Det var egentlig min reaksjon på artikkelen.

    Takk til NRKbeta for at dere i alle fall benytter riktig overskrift.

    Svar på denne kommentaren

  2. Øyvind Solstad (NRK)

    Takk, Espen! Har likevel litt sympati med de som desket dette på nrk.no, all den tid f. eks. veiatlas.no foreslo å kjøre over Haukeli – med en turtid på over 10 timer.

    Så blir det et spørsmål om en tre timer unødvendig «omtur» er villspor eller ikke.

    Vi har omtalt slike ting – der nettaviser kommer med påstander eller overskrifter om teknologi som ikke holde vann. Se kategorien «teknobabbel».

    Tips oss gjerne om slike saker! Vi kan kontaktes på Twitter, på eller på kontaktsiden vår.

    Svar på denne kommentaren

  3. Vegen Oslo-Bergen er jo vanskeleg (også for mennesker med kart). Kjem heilt an på kva tid på året det er snakk om. Filefjellsvegen er praktisk talt aldri stengt, så det er eit godt tips om vinteren. Men det finst heilt klart raskare veger om dei er opne.

    Svar på denne kommentaren

  4. Odin / Velmont

    Tja. Kva med gulesider.no/kart og maps.google.com som eg brukar? Eg kjenner dei alle er litt på kanten ja. Hev køyrd Oslo-Bergen eit par gongar no, og funne ut at eg likar småvegar best. Der er det ikkje so mange supertreige bilar. Gjeng raskare.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.