nrk.no

yr.no på mobilen – fyrste testversjon

Kategori: Mobil


wap-versjon av yr.no

No er yr.no snart eitt år gamal, og då er det verkeleg på tide å utvide tenesta til mobiltelefonar òg! yr.no er allereie den tiande mest brukte nettstaden i Noreg på mobil (tal frå mobilnettet til Telenor), men sidene er for store og tunge til at dei er gode å bruke på vanlege telefonar.

Vi held på å lage to tilbod frå yr.no til mobiltelefonar:

 • ein applikasjon som kan installerast på telefonen
 • wap-sider (som ein miniversjon av dei vanlege yr-sidene)

Desse tilboda kjem truleg i løpet av hausten. (Ja, vi veit at dette hadde vore eit perfekt tilbod no i sumar…)

Vi har laga eit fyrste testutkast til korleis wap-sidene vil sjå ut, og vil gjerne få tilbakemeldingar på korleis desse fungerer.

Sidene er ein veldig enkel miniversjon av yr.no: Dei har berre varsel (ikkje observasjonar eller statistikk) og har veldig lite grafikk (berre symbol, ingen kart eller meir avanserte funksjonar).
Vi har så vidt testa sidene på dei mest vanlege telefonane i Noreg, og ser at dei fungerer rimeleg greitt på nyare modellar; og mindre bra på gamle telefonar.

Testsidene er tilgjengelege på www.erikbolstad.no/m. Du kan opne denne adressa på telefonen din, eller sjå på dei med ein vanleg nettlesar.

Sidene er skrive i mobilversjonen av XHTML, og skal såleis fungere på cirka 95 prosent av telefonane som er på den norske marknaden. Vi kjem ikkje til å lage eigne WML-sider, og vil truleg heller ikkje bruke Wurlf for spesialtilpassing til kvar enkelt telefonmodell: Innhaldet på sidene er såpass enkelt at vi håpar vi kan klare oss med berre ein versjon av tenesta.

Eksempelsidene som er laga er svært enkle: Det er laga eitt eksempel på kvar type side som vi skal tilby, og ingen av varsla på sidene er reelle. Alle varsel-sidene lenkar til den same staden (Gvarv i Telemark) og alle utanlandske punkt visar til Sverige. Dette er altså ikkje ein test med reelle data, berre utprøving av navigasjon, design og teknisk struktur. Søket på sidene fungerer heller ikkje.

 • Vil dette vere eit nyttig tilbod for deg?
 • Er sidene gode å bruke? Er det innhald du saknar?
 • Er det endringar eller tilpassingar vi kan gjere for at tenesta skal bli betre og lettare å bruke?
 • Har vi gjort alvorlege tekniske feilgrep som gjer at sidene vil sjå fryktelege ut på nokre telefonmodellar?

Kom med tilbakemeldingar!

63 kommentarer

 1. Nå har jeg en N95, som jo er relativt avansert. Dermed blir jeg ikke å bruke disse sidene, for på de «vanlige» sidene får jeg værmeldingen grafisk (mye raskere å tolke informasjonen) samt radarbildet. Det er helt essensielt å se på radaren på mobilen når man er ute i skogen og sykler for å se om/når regnet kommer de neste timene.

  Altså forslag:
  – Vis varslene grafisk, tilpasset skjermstørrelsen på mobilen. De fleste mobiler klarer det i dag. Hodet bruker fem ganger så lang tid på å tolke «5mm regn» som å se en liten blå strek.
  – Vis radarbildet i en liten animert gif tilpasset skjermstørrelsen på mobilen.
  – Detekter lokasjon til mobilen.

  Disse mulighetene har TV2-været (tror det var dem) hatt i mange år nå på mobil, men der må man jo betale :o)

  Som du sier, det er en enkel tjeneste. Trolig for enkel. Fint hvis dere kan bruke litt mer krefter på å gjøre den mer avansert og bedre.

  Svar på denne kommentaren

 2. Odin / Velmont

  Huh? Eg synest då vitterleg at eg brukte wap til yr.no kvar dag på sumarleiren? Ahh, nei, det må ha vore den ekte sida. Eg hev ein liten, gamal mobil (Nokia 6230).

  Ser eigentleg bra ut slik det er no, ikkje tak med meir informasjon i alle fall. Eg tenkjer dei som
  a) hev fancy mobilar,
  b) treng meir informasjon
  like godt kann bruka «ekte» yr.no 🙂

  Svar på denne kommentaren

 3. Mobiltjenester er som regel mer personifisert og skreddersydd enn nettsider. Spesielt etter første økt og cookie holder styr på hvilke valg brukeren ønsker å se på.

  Det jeg vil frem til er at i 99 av 100 tilfeller så bryr ikke jeg meg været noen annet sted enn i Oslo. Å lage et grensesnitt som tar plass og hensyn til de andre storbyene i Norge er ikke helt optimalt synes jeg.

  Weather widgeten på en iPhone f.eks er super, bare at værdataen er søppel. yr.no værdata + enkel weatherwidget sak = gull.

  Svar på denne kommentaren

 4. iPhone app ville være topp!
  Startsiden må være vårt eget valgte geografiske sted. Har ikke bruk for å se været på andre steder.
  Det må holde med værdata for hver annen time. Timesinndeling overgår vel nøyaktigheten for værmeldingen? (for stor feilmargin til at den blir å stole på).
  GPS lokalisering med automatisk varsling, hmm. Snop.
  Nedbørsradar er nyttig for å se regnvær som nærmer seg (eller for å se når rgenet vil holde opp).

  Svar på denne kommentaren

 5. Har brukt yr.no en del allerede via mobil.
  Savner evnen til å få opp de siste stedene jeg har søkt på, slik som det er på fullversjonen av yr.no. Slitsomt å drive å måtte bruke penger på å søke etter samme stedet hver gang hvis du for tilfellet ikke befinner deg i en av byene som står på forsiden.

  Svar på denne kommentaren

 6. Yr.no kjem til mobilen | TeknoNytt

  […] Tenesta er allereie ute i testing og kan finnast på erikbolstad.no/m. Du kan gå til sida anten med nettlesaren på dataen eller bruke nettlesaren på mobilen. Ingen av temperaturane eller varslingane er reelle ettersom det berre er navigasjon og utsjåande som skal testast. Du kan òg bidra med tilbakemeldingar i kommentarfeltet under bloggposten. bloggrevyenBadge(‘http://www.teknonytt.com/?p=1188’); […]

  Svar på denne kommentaren

 7. Asbjørn Ulsberg

  Nå som iPhone har kommet til Norge og det har eksistert telefoner med mulighet for å tolke vanlig (X)HTML i minst 5 år her på berget, er det ikke også en idé å tilby et mobilstilsett til de helt vanlige websidene? WAP er og har vært død teknologi siden det ble lansert.

  Tilby istedet (eller i hvert fall i tillegg) de fullstendige websidene med et alternativt mobilt stilsett, så får de av oss med telefoner fra dette årtusenet (eller som har klart å innstallere Opera Mini) et godt tilbud også. Å surfe på yr.no med mobilen burde ikke gi en dårligere opplevelse enn med en fullverdig nettleser.

  Svar på denne kommentaren

 8. Er enig med enkelte her om at et grafisk grensesnitt er enklere og mer raskt å lese. Jeg har bare kopiert bildeadressen fra time-for-time for å få se været de neste to dagene på mobilene, dette bildet zoomer jeg i. Det er ofte nok å se de to neste to dagene. Så hvis man kunne fått en tilpasset visning for mobil som man slipper å zoome så hadde det vært kjekt. I tillegg kunne det vært ønskelig om man kunne sette egne innstillinger som eksempelvis automatisk søk etter mobilens posisjon (hvilken basestasjon man var knytt opptil) slik at været ble vist etter det. Forøvrig svært bra at dere tester dette!
  : ønsket mobil visning av : yr.no/sted/Norge/Telemark/Sauherad/Gvarv/meteogram.png

  Svar på denne kommentaren

 9. Erik Bolstad (NRK)

  Tusen takk for alle tilbakemeldingane! 20 kommentarar på godt under eitt døgn er inspirerande! Takk til alle som har bidratt til no!

  Fleire har spurt om posisjonering. Vi ser på ulike måtar å bruke posisjoneringsteknologi på. Det kjem nok ikkje i den fyrste versjonen, men kanskje i den andre!

  @ Ståle P
  Vi har tenkt at dei med dei mest avanserte telefonane kan halde fram med å bruke dei vanlege nettsidene – dei er jo både meir detaljerte og har meir informasjon på seg. Dei nye wap-sidene er eit tilbod til telefonar som ikkje er fullt så avanserte, eller for brukarar som har dårleg overføringskapasitet.

  @JanN
  Vi har med vindstyrke som tekst og vindretning som symbol (klassisk vindpil).

  @andersen
  Vi skal prøve å få til ein «sist besøkt» liste.

  @Hans Ree
  Time for time-varselet på yr.no er svært populært, og nesten alle vi har testa desse wap-sidene på til no set svært stor pris på dette varselet. Time for time er relativt nøyaktig dei fyrste to dagane, det er difor vi tek «sjansen» på å leggje det ut!

  @Asbjørn Ulsberg
  Dei vanlege yr.no-sidene er ganske store og tunge, med mykje grafikk. Vi held på å prøve å skinne dei om til iPhone-bruk, men for vanlege mobiltelefonar er dei ikkje så gode å bruke.

  @IvarNils
  Vi skal sjølvsagt hugse på HTC! Eg testa sidene med ein HTC i går, og dei såg toleleg gode ut.

  Igjen: Tusen takk for alle tilbakemeldingane!

  Svar på denne kommentaren

 10. Jeg har hatt yr på min telefon lenge! Dette er via Twitter og min Fring applikasjon som er installert på min Nokia E65. Fring videre formidler fra Twitter slik at det kommer til mobilen i form at tekst (ikke grafisk)

  Svar på denne kommentaren

 11. Solgunn Ø. Matre

  Tilbakemelding om forsiden på erikbolstad.no/m/

  1) Fordi jeg vil spare penger og bilder/ikoner genererer mer datatrafikk, så har jeg skrudd av bildefunksjonen. Er jeg den eneste som gjør dette, eller er det flere som tenker økonomisk? I så fall er det kanskje lurt å la brukervennligheten være uavhengig av ikonene/bildene, og at disse bare har «støttefunksjoner» som f.eks. å øke opplevelsen av tjenestene.

  2) Jeg klarer ikke lage skjermdump av hvordan siden ser ut på min mobil, så jeg får beskrive det istedenfor. (Dere skulle ha sett det!) Det er ikke plass til tre dagers varsel i bredden på mobilen, så tredje dag legger seg under og forskyver seg. Det gjør at det ser litt snålt ut, og temperaturene som oppgis legger seg ikke rett under dagene, så man forstår ikke øyeblikkelig at det som vises nedover er dagenes temperaturer for de ulike byene. Etter noen sekunder tror jeg de fleste oppfatter hva som vises.

  3) Det er sikkert fint å kunne velge språk, men litt irriterende å bruke plass til dette øverst, for da må jeg scrolle før jeg kommer til innholdet jeg egentlig er interessert i. Foreløpig er vel de fleste brukerne norske?

  4) Dette med scrolling er noe dere bør ha i tankene når dere skal vise søkeresultat også. Når en bruker har trykket på en søk-knapp (eller en annen knapp) og får opp en ny side, må det første som vises være resultatet, ellers tror brukeren at noe er gått galt. Man må alltid anta at brukeren er dum som et brød. (Boken med tittelen «Don’t make me think» er en klassiker innen brukervennlighets-faget…) Når 80-år gamle Olga forstår hvordan bruke yr.no på mobilen, DA er det bra nok brukervennlighet.

  5) Det er fint at dere har søkefeltet øverst, så de store norske byene, og at man kan velge fjernere og fjernere strøk nedover på siden. I like it.

  6) Pr. i dag kan jeg sende VÆR OSLO til 1985 og få dagens værvarsel. (Men det er dyrt..) Vil dere tilby noe slikt også? (Forhåpentligvis billigere..)

  7) Det er billigere å bruke yr.no på mobilen enn å få tilsendt sms fra 1985, og da er det verdt de ekstra sekundene det tar å få opp siden. I de tilfeller hvor brukeren ikke tenker så mye på kostnad, må man tilby noe som er verdt den ekstra tiden det tar. Det kan være tredagers-varsel eller f.eks. min favorittfunkjson på nettutgaven av yr.no som er time-for-time. .

  Gleder meg til å se det endelige resultatet!

  Svar på denne kommentaren

 12. Peter Lütken

  Dette var genialt! Har venta på noe sånt siden jeg så at dere lyste ut en konkurranse om å lage applikasjoner/utviklinger til yr.no (bare så synd at jeg ikke har «hode for kode» selv) 🙂

  Dette ser i utgangspunktet ut som akkurat det jeg ønsket meg, men jeg vil gjøre oppmerksom på at min Sony Ericsson K550i viser langtidsvarslet over to linjer (vindpila havner på neste linje) og det ser veldig rotete ut.

  Jeg tror mest mulig tekst vil være bra for å gjøre tjenesten rask å bruke (og billigst mulig..)

  Mitt største bruksområde vil være på hytta til Svigers, hvor vi ikke har hverken TV eller internett, og da er det fint å kunne få en pekepinn hvor skituren skal gå neste morgen (derfor er det viktig å ha tjenesten klar til snøen ligger på bakken, i hvert fall før påske)

  Svar på denne kommentaren

 13. Jeg gjør som Solgunn. Har en HTC, og bruker operamini hvor har slått av nedlasting av bilder. Istedet for bilde av regn, står det skrevet «regn», og det er bra nok for meg.
  Veldig glad for at yr.no virker så bra på min HTC S-620 med MS Mobile 5.

  Svar på denne kommentaren

 14. Jarle Nygård

  Vet ikke hvor mye som har blitt sagt allerede (orker ikke lese alt), men test sidene såg bra ut. Jeg bruker en SE W910i med Opera Mini. Tror det er viktig å ha selve værvarselet «up front and center», ikke en liste med linker.

  Å slippe å skrive lang url er også viktig, så bare yr.no burde ta oss med Opera Mini (andre mobil browsere) direkte til denne siden, kanskje med en link til «full versjonen» slik som dinside.no har.

  Svar på denne kommentaren

 15. Virker bra og vises helt greit på Nokia N95. Vil være mindre kostbar å bruke utenlands.. Litt farger og goodies vil man jo ha. I tillegg til nyttig værinfo skal det jo være litt kos for øyet også… Så sidene og menyene er helt ok. Forbedringer kan komme senere. Iverksett tjenesten asap..

  Svar på denne kommentaren

 16. Øyvind Solstad (NRK)

  Har fått følgende tilbakemelding på e-post:

  Grafisk;Enkelt oversiktlig som ser bra ut på mobil.
  Flott med søkefunksjon på topp
  Savner; helg og langtidsvarsel som er på yr.no

  Kunne vært greit med en sesongbasert «avdeling» også, med det tenker jeg på:

  Eksempelsvis:
  Vår: pollen /festivalvær
  Sommer; pollen / badetemperaturer
  Høst; snødybder / fjelloverganger
  Vinter; snødybder / fjelloverganger

  Svar på denne kommentaren

 17. Øyvind Solstad (NRK)

  Og denne – også sendt inn til NRKbeta på e-post:

  Enig med noen av de andre som har respondert her.

  Dette kan vi finne på hvilken som helst værside til hvilken som helst avis. Også som wap sider. Vi bruker http://www.yr.no i dag fordi den gir oss mye mer som meteogram, time for time varsel, radarbilder, kart, og muligheter for å velge forskjellige avanserte presentasjonsmåter. Det som nå ble presentert gir meg INGEN grunn til å bruke mobil.yr.no.

  Det jeg vil ha er en mindre utgave av http://www.yr.no, og ikke en kopi av Dagbladet.
  Mine ønsker:
  Meteogrammet: Aller viktigst!! (lavere oppløsning og mindre bilde er eneste forskjellen)
  Radarbildet: animert lavoppløslig gif, (størelse tilpasset skjermstørrelse og portrait/landscape)
  GPS posisjonering til nærmeste målestasjon: Hadde vært veldig elegant og tøfft. Med det ville jeg ikke benyttet noen annen værside på mobilen.
  Mulighet til å velge blant 2 -3 alternativer, Avansert side, «Liten side» for utenlands surfing, enkel side for lite avaserte mobiler.

  Jeg venter i spenning

  Svar på denne kommentaren

 18. Erik Bolstad (NRK)

  Igjen: Tusen takk for alle konstruktive innspel!

  @Solgunn Ø. Matre
  1. Med eit Frihet-abonnement frå Telenor (relativt vanleg) kostar det rundt 1 øre per kilobyte. Varselsidene i eksempelet eg har laga er rundt 30 kb. Du kan altså rekne med godt i underkant av 50 øre per side du er inne på. Prisane varierer _veldig_ frå leverandør til leverandør og abonnement til abonnement, så det er lurt å sjekke prisane for abonnementet ditt.

  Om du lagar eit bokmerke til den sida du er mest interessert i, kan du altså kome deg unna med under 50 øre for kvar gong du sjekkar eit varsel.

  4. Søket i testen fungerer ikkje.

  6. Vi kjem nok ikkje til å lage SMS-tenester med det heilt fyrste – det er billegare og enklare både for oss og brukarane å lage ein wap-versjon. Vi får òg plass til eit mykje meir detaljert varsel på wap enn på SMS.

  @Jarle Nygård
  Adressa vil bli m.yr.no – kort og tastevenleg!

  @Fleire tilbakemeldingar
  Det er fleire som har etterlyst meteogrammet. Vi kjem nok ikkje til å lage det for mobil sånn i fyrste omgang – det er så varierande storleik på skjermane på telefonane at vi må lage ein haug ulike variantar for å støtte alle modellane. Sjølv har eg laga bokmerke på telefonen min direkte til meteogramma som ligg på yr.no i dag, og er eigentleg veldig nøgd med det (eg har ein Nokia N95 med stor skjerm, dette blir sjølvsagt annleis om du har ein mindre skjerm!).

  Radarbileta skal eg sjekke om vi får nedskalert til mobilversjon!

  Eg stikk på ferie seinare i dag, så det blir ikkje så mange fleire svar frå meg med det aller fyrste. Eg gler meg til å sjå fleire tilbakemeldingar når eg er attende.

  Tusen takk for hjelpa til alle som har kome med tilbakemeldingar!

  Svar på denne kommentaren

 19. Stilig!
  Dette blir bra.
  Vet ikke om det er oppsett jeg kan gjøre på min SonyEricsson K600i?
  Men den viser «grader» tegnet som Ä, og «ø» som «Ã,» og «å» som: «Ã»

  Mvh
  Kjell Arne

  Svar på denne kommentaren

 20. Dette er bra! Har brukt yr.no på mobilen en stund allerede, og det funker forsåvidt greit det, men det blir jo litt mye scrolling. Dette er akkurat det som trengs for en enkel og nyttig mobiltjeneste 🙂

  Sett den i drift så fort som mulig!

  Svar på denne kommentaren

 21. Fredrik Kilander

  Jeg tror det kan bli bra, men som mange andre påpeker er det kanskje ikke så vesentlig å ha en liste med alle mulige byer, men heller ha ens eget sted eller tre-fem steder på forsiden, da med link til en noe mer detaljert oversikt over det stedet. Og flytt språkvalget ned. Jeg velger det en gang (dvs jeg velger ikke, jeg holder meg til bokmål som jo er standard) og så gidder jeg ikke tenke mer på det. Det bør ikke ta opp plass øverst (først) i skjermbildet. Ellers ser det veldig lovende ut 🙂

  For øvrig har jeg lagt til meteogrammet – og kun det bildet – som ikon på hjem-skjermen på min iPhone. Det er ca 40kB stort, så det er 20 øre per sjekk om man betaler 5 kr/MB med datatrafikk.

  Svar på denne kommentaren

 22. Sikkert bra, men siden jeg bruker Opera Mini er ikke behovet for en egen mobil versjon veldig stor. OM komprimerer sidene avhengig av hvordan disse er, og minsker datamengden enormt. Hastigheten på en vanlig side blir derfor veldig bra, og du har alt tilgjennelig. Når skal alle skjønne mulighetene til Opera Mini?

  Svar på denne kommentaren

 23. Anders Skifte

  Automatisk redirect fra yr.no til m.yr.no (vha header sjekk?) hadde vært bra. Dvs at hvis en går inn på yr.no med mobiltelefon, så vil man autimatisk bli sendt til de enklere mobilsidene. Selvsagt bør det da være mulig å gå fra m.yr.no til yr.no – med mobiltelefon – hvis man ønsker det. Mener facebook (til og med egen iphone-versjon) og andre gjør det, og det er smooth 🙂

  Svar på denne kommentaren

 24. Hei,
  bruker iPhone 3G til daglig og har testet ut sidene, de vises meget bra, og har ikke noe problemer med dem. Som noen venver hadde det passet bra med en «App» til iPohne/iPod. Ellers er det lokalisering, og mulighet for å velge mellom to versjoner av siden; f.eks. liten og stor. Alt etter hvor rask mobil du har, og hvor mange MB du har inkludert/lyst å bruke…

  Svar på denne kommentaren

 25. Jeg håper dere slår på stortromma om dere skal lage en applikasjon til iPhone. Oversikt
  Time for time, Helg, Langtidsvarsel og Radar bør alle være mulig å se.

  Det å kunne tilpasse programmet etter egne behov burde også være mulig., a la nedre del av iPod-applikasjonen, der du kan velge hvilke snarveier du ønsker å ha i nedre del av skjermbildet.

  Meteogrammet de neste 48 timene kunne dukket opp om man la telefonen på siden.

  En «Nær meg» snarvei som benytter seg av GPSen hadde vært flott.

  Jeg kan ikke stort om programmering til iPhone, men jeg lagde et enkelt bilde for å illustrere litt av det jeg mener:

  img372.imageshack.us/img372/7691/photoqm1.png

  Jeg tror mange gladelig hadde betalt en liten slant for en aktivt oppdatert applikasjon for iPhone.

  Svar på denne kommentaren

 26. Feil sted å poste dette men jeg gjør det likevel…

  Går det an å legge inn noe på NRK Nett-TV som gjør at Silverlight automatisk er foretrukket avspiller om man åpner siden fra en Mac (evt Safari). Hadde ikke det vært en grei idé?

  Svar på denne kommentaren

 27. skal dere lage varslingssystem, la det vær så enkelt som hovedsiden til Yr. Du får frem 3 steder som du har valg ut. Jeg tror de fleste er nokså stabil defleste dager i året, så da velger en de steder som er mest inntresant.

  Svar på denne kommentaren

 28. Anders Hofseth (NRK)

  @Håkon wap.yr.no (eller for den saks skyld m.yr.no) har funket lenge, men såvidt jeg husker Bolstads forklaring er dette en «fattigmannsversjon» som bruker enklere algoritmer for beregning og derfor har det ikke blitt fortalt så veldig høyt at tjenesten finnes.

  Svar på denne kommentaren

 29. Støtter også inspillene om at sidene bør *fungere* uten bilder. Det er riktig som Erik Bolstad påengterer at det koster forsvinnende lite å se en værmelding eller tre.

  – Men et påeng jeg tror du mister er at en del har skrudd av bilder i nettleseren fordi mange andre sider bilr trege/dyre hvis man har bildene på. Da spørs det om man er så glad i sol at man skrur bilder på bare for en side.

  Jeg (nerd, i know) leser heller xml-værmeldingen deres. I Opera kommer ingen tagger eller merker opp – kunn teksten. Rett på sak – øverst på skjermen – no clutter! Prøv selv:

  yr.no/sted/Noreg/Oslo/Oslo/Oslo/varsel.xml
  (Opera, Opera, Opera!!!)

  Svar på denne kommentaren

 30. Noe galt? Uansett hvilket stedsnavn det klikkes på på erikbolstad.no/m/ så får jeg opp varsel for Gvarv..

  Har også en N95 og skulle gjerne brukt vanlige yr.no men der får jeg alltid «tidsavbrudd» – bortsett fra i 2-tiden om natten.

  yr.no er eneste web-siden som oppfører seg sånn på N95’en.

  Svar på denne kommentaren

 31. Pål Sørgaard

  yr på mobilen vil jo være veldig bra.
  Jeg seiler, og er derfor opptatt av været på sjøen. Andre grupper kan ha andre behov. I sommer brukte jeg sidene til DMI (Danmarks Meteorologiske Intitut) mye, og de har også gode mobilsider. Se mobil.dmi.dk. Der får man valg om «til søs», «til lands», etc. Det er også mulig å få fram kart over Skagerrak med vindstyrker mm. Samtidig er det kompakte sider, det går fort å laste dem, mm

  DMIs sider må være en kilde til inspirasjon. På årets seilur var dmi klart best på mobilvær i Skagerrakområdet, blir det yr neste år?

  Svar på denne kommentaren

 32. Asbjørn Ulsberg

  @Erik Bolstad: «Vanlige mobiltelefoner» med Opera Mini takler vanlige websider ganske godt. Med mobilt stilsett blir det faktisk veldig bra. Jeg anbefaler dere å teste det litt; Opera Mini er blitt en ganske populær nettleser på mobiltelefoner som er utstyrt med en dårlig standardnettleser, som f.eks. alle Windows Mobile-baserte telefoner.

  Svar på denne kommentaren

 33. Asbjørn Ulsberg

  Jeg kan forøvrig varmt anbefale artikkelen iPhone: Trenger vi enda en versjon av internett? hos IAllenkelhet.no. Den forklarer hele problemet med å fragmentere veven i ulike segmenter rettet mot ulike enheter.

  Der det lar seg gjøre bør samme webside serveres alle enheter. Og med iPhone er det fullt mulig. Det er selvsagt helt sidestilt å lage en iPhone-applikasjon, som vil kunne gi funksjonalitet man ikke kan få til på en vanlig webside, men så langt det lar seg gjøre bør websidene holdes enhetlige og like på kryss og tvers av enheter, brukere, landegrenser, handikapp, operativsystemer, osv.

  Svar på denne kommentaren

 34. Tormod Torgersen

  Alt jeg ønsker med er en egen applikasjon på telefonen som laster ned minimalt med kb fra deres server. flere og flere av dagens mobiler har gps så en automatisk sync mot denne burde være en valgmulighet.

  Det finnes pr i dag flere gode mobil applikasjoner (men ingen norske tror jeg). Denne er vel grafisk mye slik jeg kunne tenke meg den: handango.com/PlatformProductDetail.jsp?siteId=1&osId=1989&jid=XEXXXA6BE6847A22BCBB1115625F…

  Svar på denne kommentaren

 35. Helt enig! jeg kjøpte iphone i dag og har allerede vært her for å sjekke om det kommer en iphone vennlig yr app 🙂 Godt inniativ, men få noen som kan det til å gjøre det skikkelig å selg heller programmet for 100kr enn å lage en dårlig gratis versjon. Dette gjelder selvom jeg er student, og på budsjett.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.