nrk.no

Å kvitte seg med Netcom

Kategorier: Gadgets, Mobil & Uten kategori


netcomno.jpg
Siden store deler av NRKbeta-redaksjonen sitter med nesene våre begravd i hver vår iPhone 3G og forsøker å finne ut om vi skal bli fanboys eller likke, må dere nok regne med noen artikler angående temaet framover.

Noe det har vært knyttet mye spenning til i forbindelse med lanseringen, er hvor vanskelig det ville være å kvitte seg med Netcom og deres iPhone abonnementer.

Svaret er kort og godt: Latterlig enkelt og smertefritt:

 1. Ring Netcom kundeservice. Telefon 05050
 2. Snakk med en hyggelig kunderådgiver.
 3. Be om å bryte abbonementet. (Bruddgebyr iTalk Small = 2400 NOK)
 4. Oppgi telefonnummer, Navn og IMEI nummer.
 5. Takk for hjelpen og legg på.
 6. Koble iPhonen til iTunes.
 7. Restore telefonen fra iTunes.
 8. VIPS. Du har en unlocked telefon som kan brukes med et hvilket som helst SIM-kort.

Vi anbefaler på det sterkeste at du har fri datatrafikk, da det ikke akkurat blir mindre nettbruk med en iPhone 3G i lomma.

44 kommentarer

 1. Jeg vil anbefale iTalk Medium eller iConnect m fri bruk. Har selv en iPhone (ikke 3G) som brukes med bedriftsabo, les fri bruk, og min datatrafikk de siste 3 mnd har i snitt vært ca 280 minutter, 100 sms og 200 MB i mnd. Altså, iTalk Medium passer supert.
  NetCom er ikke SÅ dårlig.

  Svar på denne kommentaren

 2. Mats Staugaard

  Telenor FriHet + Mobilt bredbånd kveld/helg

  FriHet koster 0,- i måneden (minimums fakturering 99,-)
  0,49 å ringe
  0,49 sms

  I tillegg kjøper du tjenesten Mobilt Brebånd kveld/helg (kr 119 i måneden). Da får du fri datatrafikk mellom 17.00 – 07.00 og hele helgen. Datatrafikk utover dette koster koster kun 5,- (maks 50,- per dag).

  Hvis du i tillegg bestiller tvilling SIM og USB Turbo 3G modemet fra Telenor, så får du også mulighet til å ha mobilt bredbånd samtidig på Macen/PCen.

  Svar på denne kommentaren

 3. Mats Staugaard

  Du kan ikke surfe gratis hele tiden, men for 119 i måneden så får du faktisk et billig tilbud. Så lenge du ikke bedriver veldig mye surfing på dagtid så er det ikke mange tilbud hvor du for 119 kr i måneden får såpass mye.

  Muligheten for tvilling SIM og bredbåndsmodem fra Telenor på samme abo. er jo også nyttig for hytteturer og annet.

  Mobilt Bredbåndstilbudet reduserer også dataprisen på det vanlige FriHets tilbudet. Bruker du mye data på dagtid er det selvsagt ikke optimalt.

  Svar på denne kommentaren

 4. August Lilleaas

  Er kjempefornøyd med NetCom så langt. Virkelig bra kundescervice, ingen problemer. Og når jobben betaler, har ikke prisen så mye å si for min del. Har ikkenoe behov for å bytte.

  Svar på denne kommentaren

 5. Netcom SmartTalk + Netcom Connect Fritid er et godt alternativ.

  Smart talk har ringepris på 0.45 pr min. Connect Fritid koster 99 pr mnd og har fri data mellom 17 og 08 og i helgene (ellers makspris på 50kr pr dag)

  Meningsløst at Netcom ikke lar folk kjøpe dette abonnementet med iPhone 3G.

  Svar på denne kommentaren

 6. Roar Eriksen

  Her skal det byttes 🙂

  Telenor fri bruk hele tiden. 400 kroner pr mnd. Har også tvillingsim, slik at mitt USB modem med sim benyttes flittig.

  Iphone 3G er litt morsommere enn Iphone 1.0

  Svar på denne kommentaren

 7. Ronny-André Bendiksen

  Jeg er ganske skuffet hittil. Bestilte iPhone på netcom.no fredag, og fikk godkjent ordren I DAG. Og da jeg spurte om å få sporingsnummer, ble det sagt at de fikk inn nytt parti på onsdag, og den ville bli sendt da.

  Hvorfor la folk bestille en vare man ikke har? Nå har jeg sittet og gledet meg i 96 timer, så har de ikke telefonen engang.

  Gjett om jeg skal melde meg ut!!

  Svar på denne kommentaren

 8. > forsøker å finne ut om vi skal bli fanboys eller
  >likke, må dere nok regne med noen artikler
  > angående temaet framover.

  Takk for advarselen til de av oss (jada, jeg vet vi er forsvinnende få her i landet) som rett og slett ikke er spesielt interessert i Apple-produkter, men som abonnerer på denne bloggen fordi vi regner med at NRKBeta skal handle om NRK og – man kan jo alltids håpe? – prosjekter i betafasen å gjøre.

  Da sletter jeg RSSen deres fra Bloglines så lenge, og titter innom om et par måneder, når den første dingseforelskelsen har lagt seg. Kos dere så lenge… 😉

  Svar på denne kommentaren

 9. Marius Arnesen (NRK)

  @Eirik Newth:

  hehe… hva er det headeren vår sier hvitt på orange: «NRKs sandkasse for teknologi, duppeditter, nye medier og alt annet som er viktig i livet»

  Akkurat nå er det jo sommer og iPhonen er viktig i livet…

  Regner med at vi er tilbake til våre fulle fem om noen uker så du får sjekke innom da Eirik 😉

  Svar på denne kommentaren

 10. Må man betale full abonnementspris (altså 12 x 399,- for iTalk Small) hvis man betaler bruddgebyret?

  Lykke til med fanboy-reisen, jeg gleder mig til å høre nytt fra iPhonefronten.

  Svar på denne kommentaren

 11. Ronny-André Bendiksen

  @Ricco: Nei, du må bare betale én måned. Så regnestykket blir slikt:

  iPhone 3G + 399 kr (1 mnd. iTalk Small) + Utmeldingsgebyr (2400 kr).

  Så hvis du kjøper 16GB iPhone 3G koster det totalt 5089 kr.

  Svar på denne kommentaren

 12. Eirik Solheim (NRK)

  @Eirik Newth:
  Akkurat nå har jeg to artikler på kladdeblokken. De handler ikke om iPhone. Men om noe annet som opptar mange nå i sommerferien: videokamera og noen tips i forhold til ferievideoen.

  Svar på denne kommentaren

 13. Jeg synes absolutt iphone-temaet hører hjemme her på nrkbeta, har sittet med pannen på skjermen en tid og ventet på at redaksjonen skulle ta tak i temaet (De fleste motstanderene er jo på ferie uansett, I mean..).

  Men til dere som diskuterer ab.type her – man kan bruke telefonen fritt på trådlåse nettverk (ex jobb, hjemme) via wi-fi, eller har jeg misforstått helt? I såfall er ikke mitt behov for fri datatrafikk på abonnementet så stort…tror jeg.

  Svar på denne kommentaren

 14. Hvor mye annerledes er trafikkmengden på en iPhone i forhold til en annen profftelefon? Ta min nåværende telefon, en HTC S730: Jeg bruker google maps hele tiden når jeg skal finne steder og butikker (native klient, ikke nettsiden). Jeg surfer når jeg er på bussen (Opera), jeg har store mengder med epost inn og ut hver dag og Activesync står på default (tror det er 30 sekund eller 1 min) så telefonen er synkronisert tilnærmet realtime. Jeg vet at iPhone bruker mer og bruksmønsteret endres fordi du har mer «omph» i telefonens muligheter, men hvor mye snakker vi om?

  Svar på denne kommentaren

 15. Til: Morten Brudvik | 15. july 2008 kl. 18.19

  Når kan jeg laste ned nrk app’en fra itunes da? Det hadde vært sjef med nrk på iphone!

  Hva kunne du tenke deg? Hva vil du at NRK programmet skal gjøre for deg på din iPhone? (ikke vær beskjeden). Jeg er nysgjerrig.

  Svar på denne kommentaren

 16. Henrik,

  Jeg tror at din databruk er ganske representativt, og jeg er nysjerrig på hvor mye data det blir i måneden med det bruksmønsteret? Tipper også at med tjenester som Twitter og andre som konstant sjekker nettet blir det en del etter hvert.

  Svar på denne kommentaren

 17. til mats

  pc = Personal computer
  mac er en Personal computer…
  mac= Personal computer.. herregud

  ——-
  Today a PC may be a desktop computer, a laptop computer or a tablet computer. The most common operating systems are Microsoft Windows, Mac OS X and Linux———–

  Svar på denne kommentaren

 18. Martin Berglund

  @Mia: Det er først og fremst oss «over gjennomsnittet» teknologinteresserte som kan klare å irritere oss over slike unøyaktigheter.

  Mats er nok godt klar over hva PC står for, men for folk flest gir det 100% mening å skille mellom Mac og PC slik han skriver.

  De minst datakyndige blant oss tror jo at boksen på gulvet, som har på/av-knapp, CD-skuff, strømtilkobling, osv., heter harddisk. 😉

  Jeg reagerer mer enkelte medienettsteders stavemåte av Iphone/iPhone, enn jeg gjør på Mac/PC 🙂

  Svar på denne kommentaren

 19. iPhone er laget slik at man bruker internett mye mer enn på andre mobiler. Mye pga brukervennlighet, og fordi det er gøy (og ikke pes slik som på andre mobiler.

  Jeg bruker 10x mer data på min iPhone sammenlignet med min forrige mobil. Etter bare en uke fant jeg ut at NetCom Connect Fritid lønte seg for meg.

  Etter nesten et halvt år med iPhone er det helt uaktuelt å nedgradere til Nokia eller SonyEricsson.

  Savner en app fra NRK for streaming av nettradio. Og en app som lister opp de forskjellige innslagene i Dagsrevyen, og viser de frem i video.

  Svar på denne kommentaren

 20. Ronny-André Bendiksen

  Det var ikke så enkelt for min del. Fikk telefonen i dag, og SIM-kortet i går. Fra før av har jeg Tele2, og har portert nummeret mitt.

  SIM-kortet fra NetCom begynner å virke 28. juli, og jeg har snakket med NetCom nå, og de sier at jeg ikke kan si opp abonnementet før SIM-kortet er aktivt.

  Noen andre som har samme «problemet»? Nå blir det jo slik at jeg ikke får ringt eller tekstet med min nye iPhone før om en uke. Han kunne heller ikke kansellere abonnementet, uten at jeg måtte sende tilbake hele telefonen 😛

  Svar på denne kommentaren

 21. Og hvis noen skulle lure på hvilken telefon som er billigst dersom alt man skal gjøre er å kvitte seg med NetCom, ser regnestykket slik ut:

  Modell: Telefon+Abo 1mnd+Brudd=Totalsum
  Small 8GB: 1390+399+2400=4189
  Medium 8GB: 690+699+3000=4389
  Large 8GB: 1+1099+3500=4600
  Small 16GB: 2290+399+2400=5089
  Medium 16GB: 1590+699+3000=5289
  Large 16GB: 890+1099+3500=5489

  M.a.o. er small billigst dersom du skal bryte, både på 8GB og 16GB (de dyrere abonnementene _kunne_ vært billigere å kvitte seg med siden subsidieringen er høyere, men neida…)

  Svar på denne kommentaren

 22. Wilhelm, det ser ut til at det bare er å restore med jailbroken firmware igjen, i stedet for den nye. Man må visst bare tvinge telefonen til å ta den initielle booten på ny, så blir den opplåst. Visstnok basert på noe server-side-sjekk av IMEIen. Foglarna vet hvordan – jeg skal i alle fall prøve nå.

  Svar på denne kommentaren

 23. Da er iphonen låst opp – satte bare i det gamle SIM-kortet mitt etter restoren (lastet ned firmware via bittorrent) og valgte «unlock», og telefonen er jailbroken (vi trenger et norsk uttrykk!) uten problemer. Så det er bare å kjøre på! 🙂

  Svar på denne kommentaren

 24. «Mobilt Bredbåndstilbudet reduserer også dataprisen på det vanlige FriHets tilbudet. Bruker du mye data på dagtid er det selvsagt ikke optimalt. »

  FriHets?! Utrolig bra navn.. Hets så mye du vil helt gratis!

  Helene – sommermodus og ikke Iphone – ennå 🙂

  Svar på denne kommentaren

 25. Apple lager mange bra dingser – og iPhone kvalifiserer også på de fleste punkter til min ‘Shiny Things!’-toppliste. Men jeg stikker heller glødende nåler i øyne, ræv og stortær enn å kjøpe en 3G fra Netcom. Horribelt dyrt å bruke abbonnentet, horribelt dyrt å kvitte seg med det – og ja, jeg vet at det sistnevnte er en engangsutgift. Jeg vet også om mange andre Shiny Things! ™ jeg heller vil bruke akkurat de pengene til :p

  Svar på denne kommentaren

 26. IBM registerte IBM PC 12. august 1981. Det var vanlig etter den tid å snakke om IBM compatible «computere» og betegnelsen PC ble brukt om disse i motsetning til Macintosh (som ikke var IBM compatible). Vi fikk datablader (fra samme forlag) som henholdvis fikk betegnelsene MacWorld og PC World f.eks. fordi de dekket forskjellig marked. Det var ikke noe mystisk med det, de programmene og maskinvarene som var omtalt i de forskjellige bladene var ofte bare interessante for den typen plattform man hadde. En Macintosh er derfor ikke en PC, og betegnelsen personlig datamaskin er like tullete som betegnelsen personlig kristen for det finnes ikke noe motstykke (upersonlig datamaskin?). Vi som bare har brukt Macintosh siden 1984 nekter å godta at vi også bruker en PC for vår «maskin» er som å sammenligne en kvinne med en tranvestitt og da skjønner du hvem som er ekte og hvem som er en kopi!

  Svar på denne kommentaren

 27. Arild: DU motsier degselv..

  MacWorld(og PC World) er like tullete som personlig kristen. Fordi det finnes ikke noe motstykke (notMacWorld, eller No PC World)
  En MAC er ikke en computer, har ikke Input/output som kvalifiserer som en computer.

  Si heller «mac er ikke en computer, fordi den er fin å se på men ubrukelig inni»

  Vi kan eller litt mer seriøst «Dell er ikke en PC, dell er en dell» eller «Compaq er ikke en PC, det er en compaq»

  Men siden du har brukt Macintosh, så burde du vite at dem er IMB kompatible, da powerpc prosessorene er laget av IBM sin arkitektur, i et sammarbeid med IBM.

  Bra du er fornøyd med din mac, siden du har brukt mac siden 1984, så vil jeg desverre meddele deg at innholdet i nye mac’er er akkurat det samme innhold som alle andre leverandører har i sine PC’er…

  Men regner med at du var ironisk uansett, så skjønner ikke hvorfor jeg gidder å skrive så mye.

  Svar på denne kommentaren

 28. Telenor selger snart iPhone

  […] I en minimal pressemelding skriver Telenor at de snart skal selge iPhone i Skandinavia. Det er gode nyheter for bedriftskunder som ikke har villet betale ett års avgift til Netcom for å komme seg ut av kontrakten. […]

  Svar på denne kommentaren

 29. Styr unna netcom! Hadde netcom i noen år, men dagen æ sku si det opp, så gjorde dem det så vanskelig før mæ at det tok mæ flere tima bare å få tak i en av dem på hjelpesentre! dem skal gjøre det så vanskelig at du bare skal gi f! det e skremmanes at dem behandle kundan sine på den måten! true dem at folk e dum? dem har ikke en gang en plass på nett sida der du kan si opp! eller en plass der du faktisk kan finne ut kordan man gjør det..nei, æ bytta til one call! norges KLART beste! bra kunde service, bra prisa og deals! perfekt !

  Svar på denne kommentaren

  • Mats (svar til Mats)

   Slik du skriver er det ikke rart de tror mennesker «e dum». Spesielt siden du klarer å bumpe en 3 år gammel artikkel.

   Har du hatt negativ erfaring i det siste, og derfor søker opp alt du finner med netcom for å kaste skit?

   Uheldig at vi begge heter Mats..

   Mvh Mats

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.