nrk.no

Nedturen har knapt begynt

Kategori: TV


Mike Walsh

Analytikeren Mike Walsh – Foto: Ed Schipul – Creative Commons

Det er ikke ofte vi poster korte linker her på NRKbeta, men når noen uttaler noe som en samlet redaksjon kan besvare med «amen» må vi nesten bare henvise dere til en liten artikkel i Kampanje. Mike Walsh sier ting vi liker å høre:

Walsh er skråsikker på at nettet blir den ubestridte vinneren i fremtidens mediehverdag. Han tror nøkkelen til store inntekter er å gå bort fra tanken om å beskytte materialet mot spredning. Isteden oppfordrer han medieselskapene til å legge til rette for at brukerne kan dele innholdet med venner og bekjente gjennom sosiale nettverk.

Nei, vi sier ikke at tradisjonelt utsendt TV og alle papiraviser er døde om fem år. Men at det blir store endringer og at åpenhet er veien, det skriver vi under på.

Oppdatering:
Se hele intervjuet med Mike Walsh på den danske finansavisen Børsen sine sider.

7 kommentarer

 1. Amen! Jeg går ut fra at dette innebærer at NRK ikke vil kreve norke innbyggere for NRK-avgift når befolkningen kaster ut TVene og går over til å bruke PC for å se NRK-innhold.

  Svar på denne kommentaren

 2. Eirik Solheim (NRK)

  Du trenger ikke kalle deg selv grinebiter for å påpeke dette viktige spørsmålet. NRKs finansiering er på det nåværende tidspunkt knyttet opp mot en spesifikk plattform. En eller annen gang i fremtiden må dette justeres.

  Innholdet vårt blir ikke gratis å produsere og distribuere selv om utsendelsen går over en annen plattform, så en eller annen form for finansiering kreves uansett. Her får vi stole på at demokratiet sørger for at politikerne og det norske folk finner den beste lønsingen når den tid kommer.

  Svar på denne kommentaren

 3. Here we go again

  […] NRKbeta linket i går til en artikkel med en del utspill fra analytikeren Mike Walsh. Han har mye fornuftig å melde men krisemaksimeringen i forhold til tradisjonelle medier krever litt mer utdyping. […]

  Svar på denne kommentaren

 4. HC SVNT DRACONES » Den perfekte TV-guide?

  […] Selv om tallenes tale er klar, TV er et medium på vei ut og jeg bruker selv ikke så mye tid forran idiotboksen. Imidlertid er jeg klar på at jeg vil se noe spennende når jeg skrur den på, og da er et TV-program godt å ha. […]

  Svar på denne kommentaren

 5. Bruk av NRKs Nett-TV

  […] Vi siterte nylig Mike Walsh angående fremtiden til tradisjonelle medier. Og Iacob fra NRKs forskningsavdeling kom med en del meget fornuftige korrigeringer. […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.