TV

Nedturen har knapt begynt


Mike Walsh

Analytikeren Mike Walsh – Foto: Ed Schipul – Creative Commons

Det er ikke ofte vi poster korte linker her på NRKbeta, men når noen uttaler noe som en samlet redaksjon kan besvare med «amen» må vi nesten bare henvise dere til en liten artikkel i Kampanje. Mike Walsh sier ting vi liker å høre:

Walsh er skråsikker på at nettet blir den ubestridte vinneren i fremtidens mediehverdag. Han tror nøkkelen til store inntekter er å gå bort fra tanken om å beskytte materialet mot spredning. Isteden oppfordrer han medieselskapene til å legge til rette for at brukerne kan dele innholdet med venner og bekjente gjennom sosiale nettverk.

Nei, vi sier ikke at tradisjonelt utsendt TV og alle papiraviser er døde om fem år. Men at det blir store endringer og at åpenhet er veien, det skriver vi under på.

Oppdatering:
Se hele intervjuet med Mike Walsh på den danske finansavisen Børsen sine sider.

7 kommentarer

  1. Amen! Jeg går ut fra at dette innebærer at NRK ikke vil kreve norke innbyggere for NRK-avgift når befolkningen kaster ut TVene og går over til å bruke PC for å se NRK-innhold.

    Svar på denne kommentaren

  2. Du trenger ikke kalle deg selv grinebiter for å påpeke dette viktige spørsmålet. NRKs finansiering er på det nåværende tidspunkt knyttet opp mot en spesifikk plattform. En eller annen gang i fremtiden må dette justeres.

    Innholdet vårt blir ikke gratis å produsere og distribuere selv om utsendelsen går over en annen plattform, så en eller annen form for finansiering kreves uansett. Her får vi stole på at demokratiet sørger for at politikerne og det norske folk finner den beste lønsingen når den tid kommer.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *