nrk.no

Twingly blogsearch

Kategorier: Det sosiale nettet,Nettjenester,NRKbeta & Søk


Twingly er et system som fanger opp lenker til nettsiden eller bloggen din, og viser deg dem enten i forbindelse med artiklene (slik som Dagbladet.no gjør) – eller som en widget som viser de siste som har lenket til deg. Systemet minner om Technorati som er en tjeneste som mange WordPress-brukere kjenner.

Her er et eksempel fra Dagbladet (eller rettere sagt Kjendis.no – som er en del av Dagbladet.no) i artikkelen om Bloggeren Blondinbella som vurderer å legge ned nettsiden sin etter hets.

Twingly på Kjendis.no

Blogger som bruker Twingly – og lenker til artikkelen hos Dagbladet, kommer autmatisk opp under artikkelen.

Og her er en «live» widget for NRKbeta. Den vil da oppdatere seg etterhvert som andre lenker til oss.

Twingly Blog Search
link:http://www.nrkbeta.no/ sort:published approved:1
Lenker til NRKbeta


Dette er altså de siste som har lenket til NRKbeta fra bloggen eller nettsiden sin. For at dine artikler og blogg-poster skal indekseres av Twingly, må du følge instruksjonene her.

Mye av denne funksjonaliteten finnes allerede i publiseringssystemet vi bruker – WordPress. Grunnen til at Twinglys forretningsmodell funker, er at det er endel store og tunge publiseringssystemer i nettaviser som ikke støtter trackback – som finnes i de fleste bloggesystemer som WordPress, Movable type osv. Twingly er en liten dings som enkelt glir inn i de tunge systemene uten trackback-støtte, som f. eks. det publiseringssystemet nrk.no bruker – Polopoly. Det gir også verktøy for redaksjonell monitoring av hva som linkes til, statistikkverktøy osv.

Lenker

Vi i NRKbeta har stort sett oversikt over alle som lenker til oss, og vi prøver å følge opp alle! Om du skriver om NRKbeta på nettsiden din, så kommer vi og leser det. Og svarer om det er nødvendig. Det mener vi er viktig del av jobben vår.

Vi samler også opp alle som lenker til oss på del.icio.us, under taggen «nrkbetalink». Om du finner lenker til oss, legg gjerne inn et bokmerke på del.icio.us selv, og tag det «nrkbetalink». Her ser du alle som er samlet til nå: del.icio.us/tag/nrkbetalink

Ikke på nrk.no?

Av mystiske grunner brukes dette ikke på nrk.no. Vi i NRKbeta mener nrk.no burde være det første nettstedet som begynte å bruke Twingly, men slik ble det altså ikke. Vi synes det er riktig at den kanalen dere betaler for, skal ta inn deres meninger under artiklene ved hjelp av både kommentarer og systemer som Twingly og Technorati.

12 kommentarer

 1. Øyvind Solstad (NRK)

  Jeg er ikke umiddelbart enig, Kjetil. Hva betyr «mislykket»? Dagbladet får sikkert flere lenker nå enn før. Det gir bedre pagerank, høyere treff fra søkemotorer og høyere bevissthet blant lesere på at de selv kan delta i debatten fra egne nettsteder.

  I artikkelen jeg linker til over, er første treff på Twingly akkurat nå denne:

  fullthus.com/blogg/2008/06/noen-bare-har-det/

  Der er det flere linker til lignende saker og en grei betraktning rundt fenomenet.

  Ja, det er annonser men ikke mere enn f. eks. på nrk.no og dagbladet.no.

  Svar på denne kommentaren

 2. jeg mener mislykket med tanke på at det for db-lesere sjeldent er verdt å gå inn på lenkene. jeg har til nå ikke funnet særlig mange som har skrevet noe som ikke allerede står i db-artikkelen. det er klart at det finnes noen som gjør det, men når jeg etter 10 forsøk ikke har funnet noen, og f.eks prøver 2 forskjellige på samme sak og ikke får noe vettugt ut av «bloggene» så gir man opp med tanke på å gjøre dette regelmessig.

  Svar på denne kommentaren

 3. Søren Hugger Møller

  Pingback-konceptet er faktisk blevet ret udbredt i Danmark her i starten af 2008. En del forskellige store medier (som fx Politiken og Ekstra Bladet) har taget disse tjenester til sig.

  Rent teknisk kan det nævnes at Politiken bruger Twingly og at EB bruger det danske system Blogsynergi.

  jeg er helt enig i at det er en rigtig god ide at bruge sådanne tjenester, og jeg ville ønske at endnu flere danske medier brugte dem! Det skal dog lige siges at der er en del flere end de to jeg nævnte der er med, det var bare lige et par eksempler.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.