nrk.no

P3 pusser opp

Kategorier: Moro,Musikk og lyd & NRK


I går kom P3 med ny forside. På nrkp3.no finnner du festivalnytt, Lydverket, musikkanmeldelser, film og kortfilm, spill, Pyro, Osenbanden og alt det andre fra P3. Forsiden er lagd i WordPress og er definitivt inspirasjon for oss i NRKbeta som holder på med nytt design på vår heller gammeldags utseende nettsted. Nye P3 ser rett og slett friskt og moderne ut. Og det fungerer glimrende.

Ny P3-forside

Hva synes du? Vi vil gjerne høre både ros og ris, forslag og kommentarer!

Livstidspass til Hove

Om du liker musikk om sommeren, så kjører P3 en konkurranse hvor du kan vinne et livstidspass til Hove-festivalen. Ja, du leste riktig: Livstid (uten garanti for at Hove skulle finne på å ta en Quart i 2014…). Alt du trenger å gjøre er å lage en hyllest til din favorittartist, og laste den opp til P3.

10 kommentarer

 1. Kjempe fint. Liker layouten, den er logisk satt opp. I motsetning til f.eks. Hardware.no, hvor det er litt hulter til bulter, og vanskelig å finne ut hvilke nyheter som er siste, har P3 fått en veldig oversiktlig forside.
  Men det var litt vanskelig å skille artikler med og uten video. Og en litt bedre integrasjon av p3tv hadde vært bra, f.eks. med mest sette, siste kommentarer osv.

  På avstand så de greiene på siden fint ut, men når man studerer det, ser det bare rart ut.

  Svar på denne kommentaren

 2. Bjørn Unnersaker

  Det er vel den flotteste WordPress-siten jeg har sett noen gang! Er det tatt utgangspunkt i noe theme? Kunne vært interessant å høre noen betraktninger om hvorfor dere ikke velger å standardisere fullt og helt på Polopoly, og hva dere har for planer i forhold til CMS for fremtidige siter.

  Svar på denne kommentaren

 3. Vel, to tredeler av skjermen min gaar bort i topp-reklame, nrk-banner, og topp-bilde, samt at en tredel av resten gaar bort i bakgrunn. Og naar hver sak har et bilde oeverst blir det minimalt med nyttig informasjon foer jeg begynner aa scrolle. Men nok kjefting naa, bra side 🙂

  Svar på denne kommentaren

 4. Atle Røijen

  Enig i utsagnet «Flotteste WordPress-side» jeg hars ett! Går ut fra at de har gått litt utafor selve WordPress og laget sine egne tilpasninger? Hadde vært interessant å høre litt mer om hva de har gjort. Eksempel til etterfølgelse!

  Hilsen
  Atle

  Svar på denne kommentaren

 5. @Bjørn og Atle: Takk på vegne av P3nett! Skal høre om utviklerne har tid til å rive seg løs fra forberedelsene til dekningen vår av Hove-festivalen til uka for å svare deg på et par av spørsmålene dine =)
  Vi kjører en test i sommer, hvor vi hopper over NRK.no sitt publiseringssystem Polopoly av flere grunner. Det ene er at flere radio- og tv-redaksjoner her i NRK Ung har lyst å lage stoff på nett selv og da må det enklere publiseringsmetoder til. En annen side av saken er at det er mye morsommere å jobbe i WordPress. Vi skal også ut av huset for å jobbe festival, og da er det digg å kunne entre internett for å jobbe, istedet for å låse seg inn i nrk.no med vpn-nøkkel utpå kvelden og lete etter lysbryteren for å si det sånn.
  P3nett har også i sine leveår alltid vært en såkalt spydspiss, som tester ut nye måter å gjøre ting på – før det eventuelt følges opp av andre i nrk.no. Ses til uka da =)

  Svar på denne kommentaren

 6. Er enig med Morten i at alt for masse går vekk i reklame/banner.

  Må si dette er en stor forbedring av gamle siden. Jeg har vel vært inne på siden mer den siste uken enn jeg har vært på den gamle i hele år trur jeg (kan ha noe med masse nyheter fra Hove, men lover uansett bra). Alt i alt ser siden bra ut og dere har fått fram masse bra innhold som jeg ellers hadde gått glipp av.

  Jeg reagerer på er at dere henter nyhetene fra andre blogger via rss fra feedburner. Uten at jeg er en proff webprogrammerer vil jeg tru at dette begrenser dere litt. Det burde vel gå å integrere alle bloggene i en felles backend? Ville vel gitt dere en del flere muligheter? Ser f.eks at dere ikke henter kommentarer fra andre blogger. Mulig dette er er noe det jobbes med og det ble valgt en rask løsning til å begynne med.

  Kult at dere går for wordpress, det åpner nok mange muligheter.

  Dette var en etterlengtet oppgradering(mener å huske at jeg har etterlyst forbedringer på p3 siden tidligere på NRK beta). Bra jobbet!

  Svar på denne kommentaren

 7. @ruuty P3forsida ser ut til å funke bedre enn den gamle, den besto testen under Hove-presset. Takk for ros og innspill, det er superfint å høre fra brukere når vi tester ut nye måter å få ut innhold på!

  @Kristoffer P3nett og nrkbeta liker å samarbeide og er kanskje noen slags bestevenner i nrk.no, de hjalp oss for eksempel med å få ut Halvseint og Coming Up i P3tv på bittorrent. Men utganspunktet er forskjellig. P3nett er større og pumper ut stoff fra alle de unge redaksjonene. Veldig kult at vi kunne bruke WP på den måte vi prøver ut nå, det gjør det enklere å få ut stoff raskt – og enklere for folk å kommentere på. Inspirasjonen kom så klart fra nrkbeta, som har så mye kommentarer på postene sine!

  Svar på denne kommentaren

 8. Hvordan få nett-tv ut til massene?

  […] hoder også har brukt WordPress på banebrytende måter. Først med P3tv i fjor sommer og nylig med den nye forsida til P3, vi vet at WP er en superfin publiseringsplattform for mer enn bloggposting! P3tv kjører […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.