nrk.no

Filmarkivet.no åpner seg

Kategorier: Film, Streaming & Video


Rushprint melder at filmarkivet.no skal åpne seg:

Filmarkivet.no skal nå endelig tilbys med åpne standarder, det vil si at brukere på plattformer som Linux og Mac (OSX) endelig skal kunne få muligheten til å se filmene Filmarkivet har i sitt arkiv. Tidligere har bare brukere med Windows og Internet Explorer kunnet se filmene. Teknologien for formidling av filmene ved hjelp av åpne standarder skiller seg noe fra Microsofts DRM-system som brukes i Windows. Vi har valgt å kombinere flere forskjellige tekniske løsninger, for også å imøtekomme behovet for best mulig sikring mot piratkopiering.

Dette er utrolig gode nyheter! Og vi må bare si: Tommelen opp!!! for Filmarkivet.no. Det blir spennende å se hvordan dette funker når det lanseres.

Filmene blir lagt ut i H.264, samme format som NRK kommer til å bruke i vårt nye nett-tv senere i sommer:

Filmene blir lagt ut i H.264, med oppløsning på 640×480, og i to kvaliteter (2 Mbit/s og 1 Mbit/s). De vil bli spilt ved hjelp av QuickTime Plugin under Windows og Mac OS X, og VLC Plugin under andre operativsystemer. URL-en vil som du nevner være synlig, slik at du kan kopiere den inn i en hvilken som helst annen spiller. Den underliggende protokollen er (som sagt ovenfor) RTSP, så tjenesten forutsetter en mediespiller med støtte for flere protokoller enn bare HTTP (det finnes et ganske rikt utvalg).

Artikkelen til Rushprint nevner NRKbeta-doktrinen, som du finner her.

5 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.