nrk.no

Lag din egen Urørt-miksteip!

Kategorier: Det sosiale nettet,Konferanser og messer,Musikk og lyd & NRK


Urørt lanserte sine nydesignede nettsider 1 april, og flittige utviklerfingre har i tiden etter det stort sett brukt tiden til å luke vekk bugs og optimalisere = kjeeedelig.

Gleden er derfor stor over å kunne avduke en ny feature på Urørt, nemlig muligheten til å lage dine egne miksteiper, bestående av maks 20 deilige låter plukket fra Urørt-basen, som nå består av over 57000 låter fra over 22000 artister and counting.

Her klikker du for å legge en låt til i din miksteipDu kan legge en låt til i en miksteip når som helst (hvis du er logga inn) ved å klikke på et vanvittig søtt ikon, som ser ut som en liten mann med bart, og du kan velge om du vil lage en ny miksteip der og da, eller om du vil legge låta til i en miksteip du allerede har laget, litt a la youtube, bare bedre.

Slik ser den ferdige miksteipsida ut:

Dele-features:

Facebook embed

Og dersom du er en av disse 1 million norske finingene som har en facebookprofil så kan du selvfølgelig også embedde hele miksteipen din der også, det vil da se ca slik ut (spesielt hvis du også har bilde av deg selv med penn i nesa på facebook.com):

Urortmiksteip embedda i facebook-profilen din
Uploaded with plasq‘s Skitch!

Takeaway

Du kan selvfølgelig også ta med deg miksteipene dine til din egen blogg, og den blir da seende ca slik ut (men med mulighet til å endre de fleste parametre for høyde, bredde og oppførsel):

Podcastvennlig rss

Hver miksteip kommer også med sin egen lille rss-feed. Dermed trenger du ikke laste ned hvert enkelt spor, alt du trenger å gjøre er å abonnere på rss-feeden i Itunes, Juice eller et annet velegnet podcast-vennlig program, og låtene triller så på magisk vis inn på din datamaskin, og videre inn på ipoden or whatever. Og helt gratis er det også.

Ønsker feedback

Miksteip-funksjonen er fremdeles i beta og vil være det den neste uken, så kom gjerne med feedback og ønsker for å gjøre den bedre. I mellomtiden skal vi jobbe mer med presentasjonen av miksteipene på profilforsidene og på forsida av Urørt, før vi til slutt offisielt lanserer tjenesten i slutten av neste uke.

Miks i vei, og legg gjerne inn lenke i kommentarfeltet til miksteipene du lager, vi er spesielt interessert i å se dem i action ute på sidene til folk.

m.

12 kommentarer

 1. Morten Skogly (NRK)

  Ja visningen er veldig inspirert av Muxtape med de store deilige fontene og avspilling rett på sida, samt hypem.com, men miksteiper har vi hatt på todo-lista superlenge. Vi har presentert miksteiper på Urørt (nett og radio) siden 2005, men har da laget dem for hånd og presentert dem som artikler. Blir litt lettere nå!

  Men elsker slike single-purpose mininettsteder som muxtape.

  Vi lurer faktisk litt på å vri hele brukeropplevelsen på Urørt (for de som ikke lager musikk selv) til å bli mer fokusert på det å lage miksteiper og fine lister. Vi skulle da også hatt på plass en enkel wizard for å autogenerere spenstige lister, feks at man skriver inn en artist man kjenner, feks Nirvana, og får presenterter en liten miniradiokanal + podcast.

  Det snedige med urørt er at nesten alle artistene er totalt ukjente, så vi må få til noe gøy, a la last.fm similar artist stasjon-greia, slik at det blir lett å komme i gang.

  Svar på denne kommentaren

 2. Høres veldig lovende ut det der, tror det kunne slått an. Blir litt mer eierforhold til yndlingslåtene, og folk liker jo å lage lister. En ting jeg digger med HypeM er at man kan «elske» alt av artister, låter og kilder.

  HypeM har jo også Last.fm scrobbling integrert, men det er kanskje ikke så aktuelt for Urørt, da de aller fleste artistene fortsatt er nettop urørte 🙂

  Svar på denne kommentaren

 3. Morten Skogly (NRK)

  Vi endret faktisk miksteipikonet som er der nå fra søtt hjerte til teip-ikon dagen etter vi la ut tjenesten, for å frigjøre hjertet til bruk på en love-funksjon. Jeg elsker hvordan last.fm bruker hjertet, og ikke minst BAN! og har lyst til å legge det inn på urørt også. Vi har litt mange ikoner nå, feks miksteip og tommel opp, men hjertet er et utrolig flott og lettfattelig ikon for å si at du elsker noe (vi bruker det også på forside av urørt som en header for tag-clouden).

  Inspirasjonen for å bruke teip-ikonet i stedet kom fra youtube, som skiller pent mellom det å legge noe til en playliste og det å enkelt si at du elsker noe. Paralellen på urørt er vel nå Tommel opp vs Miksteip, tommel opp er vel egentlig identisk med hjerte på youtube/last.fm, men jeg må si at hjertet er et mer koselig symbol enn tommel opp, og ban ikonet hos last.fm er mer presist enn tommel ned på Urørt. Men men, vi får prøve det ut litt.

  Vi bruker forresten hjertet for å legge en artist til i dine favoritter, men vi må jobbe mer med gui-et der, det er ikke optimalt, og heller ikke bra nok promotert i det nye designet.

  Vi har forresten fått api-nøkkel fra last.fm (for over ett år siden, gråte) for å scrobble vi også, men jeg tror vi kommer til å bruke den på nrk.no/spillelister først, a la det BBC nylig lanserte (psssst, ikke si det til noen).

  Men jeg tror jaggu meg vi skal scrobble pr bruker på Urørt også, for de som har last.fm konto, jeg tror det kan være fint. Kanskje kan vi til og med få til en løsning med last.fm for å fore dem med metadata om nye norske band etter hvert.

  Jeg har sikla over dokumentasjonen til audioscrobbler i over ett år, og bare venta på å få tid til å lage det, og nå ser det ut til at det kan bli årnings snart. Det blir fint.

  Svar på denne kommentaren

 4. Måtte jo prøva å leggja det til i bloggen min, og det går jo fint 🙂
  Einaste eg saknar på det feltet nett no, er at når ein song er ferdig, så blir ikkje neste song automagisk sett i gong. Litt kjedeleg å velja kvar song manuelt, berre.

  Svar på denne kommentaren

 5. Morten Skogly (NRK)

  @Monica : Du har så rett så rett, takk for at du sa fra. Jeg har glemt et parameter i share-koden på Urørt, det mangler repeat=list i flashvars-strengen, skal fikse det på sidene asap. Har fiksa det manuelt i koden på nrkbeta.no, slik at den neste sangen automatisk fortsetter.

  Svar på denne kommentaren

 6. Positivt overrasket! Dette gjør urørt tilgjengelig på en helt annen måte. Miksteip med podcast-mulighet i iTunes er jo smågenialt.

  Forslag: Mulighet for å lage en miksteip der du kan gi andre bestemte urørt-brukere tilgang? Altså en litt mer dynamisk miksteip-variant, der nye låter slipper til. Kan både være underholdende for en vennegruppe, og nyttig når f.eks. flere jobber rundt et prosjekt og deltakerne kan komme med forslag til gode låter…

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.